Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LadyD
    10. Prosinac 2021. 21:52

Pozdrav ljetnim mamicama 💪 zelim vam svako dobro i skolske trudnoce do kraja💗  u slucaju da nekoj od vas zatreba Baby Watcher... nama vise nije potreban jer smo skoro dogurali do kraja 😉💪  oglas je aktivan na fejsu na marketplacu (lokacija Slavonski Brod) pa ako kojoj zatreba javite se 😉 iz svog iskustva i iskustva cura iz naseg godisnjeg doba  puno nam je olaksao iscekivanje od pregleda do pregleda i skratio nam muke kod  komplikacija ili rizicnih trudnoca... ipak se nadam da nijednoj od vas nece biti potreba 😉 ali  u slucaju da bude... 

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

dunja03
    10. Prosinac 2021. 22:29

Mmmartina mozes me upisat za sljedeci pregled 28.12. :)
    *
    nego, cure koje je u pocetku bolila trtica - boli li vas jos uvijek? mene bas boli i to imam osjecaj sto dalje napreduje trudnoca, to me vise boli 😥
    *
    inace sta se svega ostalog tice sve je vise manje ok, mucnine i povracanje hvala bogu nestale, maaalo manje spavam nego u pocetku i da, pocelaa je zgaravicaaa...nije strasno al nekako cemo i nju rijesit, u prvoj trudnocu je bila samnom cijelo vrijeme pa smo je rijesili 😁

🙋‍♀️ 31 💁‍♂️ 34
    🤸‍♂️ 5,5
    28.09.2021. ➕
    13.10.2021. smeđarenje, najvjerojatnije pocetak blizanacke, utrogestan 3×1
    19.10.2021. 6+2 ❤ beta i nalazi uredni
    02.11.2021. 8+0 sve ok 🥰
    23.11. narucena za Veritas prenatalni test 💉

07.12. low risk, stize nam zdrava curkaaa 💖
    28.12. sve ok, skinuta sa utrogestana 😊

Termin: 11.06.2022. 💖

lisa_
    10. Prosinac 2021. 22:40

Pregled je prosao super, sve je ok. Po mengi sam 11+4 a po uzv 10+5. Jedino sto me curica zarazila i totalno sam prehladjena. Grlo i nos su mi uzas. Sto se za grlo smije koristit? Poludit cu s prehladom i mucninama :( bas me uhvatilo nakon pregleda, nikakva sam.

• limica
    11. Prosinac 2021. 01:37

missR meni je krenula nicati osmica prije mozda sedmicu dana i taj dio desni mi je otekao nisam mogla jesti cak ni spavati na toj strani i krvarilo je iako me je stomatolog upozorio da se moze desiti hormonski da mi citave desni se upale srecom pa nisu. A ovaj mali dio me izludio i rijesila sam ga propolisom pa sam kasnije cula da nije najbolji i trudnoci. Mada nisu to sad neke kolicine samo sam kap dvije tri stavljala na taj oteceni dio ujutro i uvecer i za dva dana me proslo. Cula sam i za neki Gengigel ( nemojte se smijati ako se tako ne zove jer se ne sjecam😂) da se koristi u trudnoci da smanji bolne i otecene desni.
    I da meni je uzasno smetala pasta za zube aquafresh nekako mi je iritirala desni prejaka je pa sam presla na blendamed neku blagu anticavity mislim da se zove i ta mi pase umiri mi sve a nije skupa poput curaproxinih pasti za zube. 

Demetria
    11. Prosinac 2021. 05:56

MalaD

Cure je li i vama na pocetku trudnoce bilo menstrualnih grceva, skoro orestali na dan/dva i onda se opet javili i da je sve ok??

Do trudnoće nitko ne doživljava svoje tijelo ali u pravilu skoro svaki mjesec prije menstruacije imamo menstrualne grčeve. Imamo grčeve i u trudnoći malo jače na početku jer se odvija cijeli taj proces implantacije pa širenja maternice it'd itd (vidim da si 4tjedna trudna).
    Međutim, najčešći uzrok grčeva u trudnoći su relativno bezopasna dehidracija, manjak minerala i loša cirkulacija.
    Grčevi u trudnoći u maternici obično nastaju zbog širenja maternice i to u prvim mjesecima trudnoće. Kako se raste plod, tako se i maternica počinje mijenjati. Uz to se povećava protok krvi i tekućina u maternici, čak i prije nego je beba u stvari primjetna. 
    Znači sasvim je normalno.
    Nije normalno ako traje predugo jako vas boli i ako je popraćeno sa svježim krvarenjem.
    "Menstrualni" grčevi su prisutni u cijeloj trudnoći.

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Demetria
    11. Prosinac 2021. 06:10

lisa_

Pregled je prosao super, sve je ok. Po mengi sam 11+4 a po uzv 10+5. Jedino sto me curica zarazila i totalno sam prehladjena. Grlo i nos su mi uzas. Sto se za grlo smije koristit? Poludit cu s prehladom i mucninama :( bas me uhvatilo nakon pregleda, nikakva sam.

Najbolje ti pitati doktora uz napomenu da si trudna.
    Jer meni kao trudnici i dojilji nije puno toga savjetovao.
    Na kraju mi je ipak uključen antibiotik jer mi Crp visok

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Ariel
    11. Prosinac 2021. 08:03

MalaD inace imam uzasne grceve pred menstruaciju, pila sam ketonal da prezivim. Sad osjevam malo grceve, navecer popijem magnezij da se pteko noci opustim jace. Inace primjetila sam da su jaci ako puno sjedim ili puno lezim tako da sr na poslu svakih 1h prosecem malo. Malo razgibavanja, puno bode i voca. Sad ima naranca i grejpa - valja to iskoristit. 
    **
    Sto se tice kupovanja stvari, pocet cu kad budem 20tt. Na srecu nista od robice ne moram kupovat jer mi ke seka savuvala i spremila sve od svoje 2 djece pa me to lijepo upakirano ceka. A i sve prijateljice koje imaju djecu su mi vec rekle da dam sad ja na redu i da mi cuvaju hrpu stvati. Tako da krecetic, koloca, sjedalice i to...tek od 20tt.
    A vec sam gledala koloca, po dizajnu mi se najvise svida ADC design i Maxi Cosi. Ali to moram isprobat da vidim je li prakticno i kako je za stavit u auto jer puno putujem za RH.

missR
    11. Prosinac 2021. 08:26

Limica ja sam isto sigurna da je ovo hormonalno jer inace nikad nemam problema s tim.. probat cu sama sanirati taj dio koji je upaljen (danas vec ne krvari) pa ako ne ide odoh zubarici. Hvala ti svakako na iskustvu podjeljenom 😉
    **
    Ariel pijem i ja magnezij i imam osjecaj da mi olaksava dosta ta istezanja i grceve. Mene stalno nesto bolucka na sve moguce nacine i svugdje po drobu.. pregledi su svi ok pa se ja utjesim da je to sve ok i normalno 🙃
    Ja bi htjela kupiti nuna demi grow, stokke xplory ili mima xari kolica (ta mi se dugo svidaju) ali nije nam bas gepek prevelik pa moram to provjeriti hoce li stati.
    Ja jos nista ne kupujem malo sam blesava jos mi je nestvarno da sam trudna🤣 stalno nesto cekam a jos malo pa cu na pola trudnoce bit..

Trudimo se od 8/2020
    Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
    PCOS
    13.9.2021.➕ 🌈 🐥
    05/2022. 🥰🧸❤️

Ariel
    11. Prosinac 2021. 09:08

Mene zanima vjezba li koja od vas sad u trudnoci? Ja sam prije trudnoce u teretano trenirala 4-5 puta tjedno. Sad je lockdown pa su teretane zatvorene ali se sutra otvaraju. Ponovno bi krenula, lagano istezanje, mozda malo vjezbat leda i ruke, bicikl i hodanje po traci. Znam da se preporuca vjezbati u trudnoci jer je oporavak puno brzi i laksi, ali me zanima vjezba li netko?

Anushka
    11. Prosinac 2021. 09:09

Cure, želim vam svima ugodan i miran vikend. Mi imamo sve od starije curke, jedino ako će biti dečko uzmemo nešto robice i detalja u muškim bojama. Ali to tek tamo na proljeće dok dođe laganija robica za ljeto, sad je sve plišasto i debelo. Tako da nemam nešto previše za kupovati, osim ovih potrpština za mene, za bolnicu i bebicu (ono tipa pelene, maramice, vatica, kozmetika). Robicu smo za malenu kupovali ono većinu 62,svom srećom pa nisam poslušala druge i uzela sam nešto stvari 56 jer su mi svi govorili joj 56 ti neki prerastu odmah po rođenju. Moja se rodila sa 2340 i 45 cm i 56 joj je bilo ogromno🤣 al opet netreba gomilati stvari, kad ne znamo kolika će bebica biti.

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.