Ajme,blago tebi,meni svekrva nije nikad niš pospremila znala mi je uskakat mama dok sam mirovala u obadvije trudnoće i kad sam rodila. Svekrva je znala skuhati;sad isto sve manje. Općenito od kad sam dobila drugo dijete jako slabe pomoći s obadvije strane. Razbježale su se bake. Valjda su ostarile pa im se neda više. Zapravo opet je ista stvar ko i sa mužem. Ako zamolim i pitam sigurno budu pričuvale ali opet htjela bi da se one same ponude. Imaju svaka svoj život,svoje rituale i neda im.se više. A ako se ponekad i sjete da bi mogle pričuvati onda rađe čuvaju starijeg koji je tak i tak velik već,predškolarac.
Ja isto muza trebam pitati za sve zivo, doslovce i da pokupi nesto za sobom. Vec smo razgovarali o tome vise puta, al on je prirodno bas smotan i zaboravljiv. Mada i ja sam bila prije djece pa se silom prilika to promjenilo. Inace kao i kod vas, napravit ce sto god ako pitam. On recimo veceru kuha dosta cesto kada dodje s posla... i uvijek organizira neke vece stvari, tipa putovanja, ili kad smo kupovali stan, pa auto, pa kad trebamo kupiti bilo sto vece. Onda sve zivo istrazuje, usporedjuje, dane potrosi na analize. Ja recimo taj dio fakat nebi mogla, nemam zivaca.
Svekrva pomaze, ako bas zatreba ostane i sama s oboje. Kad smo bili na moru cijeli stan nam je sredila pic mic, sve stvari kaj ja nikad ne stizem, sve je uredila, poslozila, pocistila. Jos uvijek neke stvari drze uredne od tada. Skuha nam povremeno. Tak da to nam je super. Inace uzimamo i cistacicu dvaput mjesecno da izriba stan, to nam fakat znaci.
sunchica, daj joj tutu da se upozna s njom, dobra je to ideja. Mozes je stavit u wc pa je povedes kad i ti ides pa probas da ona sjedne na tutu i kao na wcu je kad i ti. Tak je i nama krenulo.
Burito vau da barem meni svekrva pospremi stan;ali moja je neuredna žena sama po sebi. Ne posprema sebi,di bi još meni i ovak se čudi;ima pitanje kaj ti pereš kupaonu svaki tjedan??! Da ne govorim da mi je prva stvar prije useljenja bila da bacim iz kupaonice wc školjku koju su koristili,imala je naslage žutog kamenca. To valjda više ni sa solnom nije išlo dolje.
Takav je i moj muž,ako treba nešto veće kupiti od mene nikakve koristi ne bude-on sve sam analizira,traži i ispituje.
Daj mi reci kolko otprilike uzima čistačica? Ti joj kažeš kaj da počisti? Nisam nikada imala čistačicu pa pitam,svakako zvuči primamljivo-kad zagusti da netko pripomogne.
Moja je isto nama radila generalku kad nas nije bilo, doslovce bi vadila zaštite za madrac i prala, moja je ful čistunac, čak veći od mene, pa valjda ne može ona sama gledati ako nije uredno pa pospremi. Ne voli jedino peglat, ali to ne bi ni trazila od nje, a čak to ja volim pa ok.
Super je imati čistačicu, stvarno znači uz kuhanje, sav veš tokom tjedna, posao i čuvanje djeteta.
Mene svekrva svako malo pita da nek nam uzima ves pa opere, i speglat bi htjela. Al to mi nekak nije ugodno da radi, tak da te stvari odbijam. Al super mi je kak je dobra s klincima pa čekamo kad bude u mirovini to će bit milina Inace ja sam bila navikla na kaos kak sam iz velike obitelji, i trebalo mi je da se naucim održavati red, a muz zapravo nikad bas nije imao naviku čistiti/spremat, čini mi se da je svekrva sve za svojim klincima spremala oduvijek, tak da smo se skupa dosta dugo borili s održavanjem stana u normalnom stanju.
Crazypeach,
Čistačicu smo uzeli od kad smo prije cca 3 god ušli u novi stan i fakat pomogne. Ona nam dodje svaka dva tjedna i počisti kuhinju detaljno izvana, tu bas bude posla, kupaone sve izriba od kamenca, školjke, kadu, tuš, usisa i opere sve podove, prašinu s polica. Po potrebi prozore, ili tipa frižider iznutra, ovisi kaj treba dodatno i jel ima još vremena. I pegla isto. Imamo neki generalni dogovor, a onda ako treba nešto napomenuti na odredjeni dan, velimo. (Tipa, ne želim da danas radnu sobu cisti, ili nešto se bas jako zmazalo pa da vidi). Treba joj obično 4 sata. Stan nam ima cca 75 kvadrata i balkon jos par kvadrata. U startu je bio 8 eura sat, pa se zbog inflacije to diglo na 10, i sad je od ožujka 12. E ova zadnja cijena nam je ipak bila previše, raspitivala sam se i nekak mi se čini da je 10 eura sat i dalje standardna cijena. Tak da smo sad uzeli novu čistačicu po toj cijeni. Iako nam je bas bilo teško rastati se od starih (bile su mama i kćer). Tak su bile drage, i s klincima se skompale, ugodno nam je bilo s njima. Čak sam ih u jednom trenu pitala jesu li zainteresirane i za čuvanje klinacaAl imaju bas puno posla s čišćenjima. Dobro bi mi došlo čišćenje i svaki tjedan, al nekak mi je 80 eura mjesečno za to već pristojan iznos.Tak da ako imaš priliku, preporucam:)
Svaka čast,moja svekrva kad dođe doma legne na kauč. Uvijek je u istoj poziciji i uvijek ima izgovor. Mora se legnut jer je mačka čeka(da legne na nju)-taj je najbolji. I ne osjeća se dobro; a ne osjeća se dobro od kad sam je upoznala možda je do mene onda. Ja za sebe volim misliti da sam čistunka ali onda kad uđem u neke stanove onda vidim da ipak nisam. Dosta sam neuredna. Doma nam je kaos non stop,ia se stvarno trudim i popremam ali jednostavno je previše sveg. Daj ovo daj ono tak da na kraju dana možda jesam jedan dio pospremila ali drugi je već u kaosu
Burito to je ok iznos mjesečno, a ti to vrijeme možeš iskoristiti za sebe, dijete ili nešto drugo, super . Mi se još ovako snalazimo, možda se kad dođe drugo i ja odlučim za čistačicu, za sad nekako uspijevam hendlat.
Nekad mi se čini da se samo gomilaju gluposti koje mi stvaraju nered u stanu, dođe mi da imam po par stvari u stanu i to je to. Gomila igrački, nekih kuhinjskih potrepština koje ne koristim, odjeća se nagomila, sad ove baby stvari koje svako malo preraste, katastrofa.. a žao mi je to sve poklanjati kad planiram na drugo dijete a više ne znam kud bi s tim zalihama svega i svačega...
sunchica, to je bas problem i nama u stanu, di sa tim stvarima koje ti trenutno ne trebaju, al ne zelis ih se jos rijesit. Mi nemamo ni supu, u nasoj zgradi nije bilo te mogucnosti kad smo se uselili. Cak smo gledali kupit supu u drugoj zgradi, al ispalo je da ne mozes kupit supu u zgradi di nisi suvlasnik. Nama je najveci problem roba, ko da se multiplicira po stanu kad se krenemo presvlacit, skidat klince Bas moramo konstantno aktivno razmisljat gdje sto odlazemo, ako zelimo sacuvat kolki tolki red. Crazypeach, kak onda tvoj muz? Jel ima navike spremanja/ciscenja? Pitam s obzirom na svekrvu koja mu je bila uzor.
Hej ja se stvarno ne mogu pozaliti na svog muza. On i posprema i kuha i stavlja ves prati i susiti, i pospremi ga i ostalo. Fakat radi sve poslove bez da mu se kaze. Jos vise sada kad je meni stalno slabo i za nis sam po cijele dane. On je pedantniji od mene🤣. I svekrva pomogne na nacin da skuha. A moja mama je kod nas preko tjedna jer cuva malu kad nismo dobili vrtic.
Sunchica slažem se što se tiče manjka stvari. Kaže se manje je više. Nekak sam odlučila tome stati na kraj,recimo neki dan sam bila u dućanu i vidim onaj podesivi protvan za kolače i pomislim.ja bi to. Onda kad sam malo porazmislila iskreno ne znam kolko bi često pekla baš u tome kolače. Onda su se jedno vrijeme oni kuhinjski roboti stalno reklamirali pa sam pomislila da mi to jako treba. Za kaj točno? Za zauzimanje mjesta najviše;koliko bi ga stvarno koristila-ne znam. Hvala Bogu imam tavan,pa sam tu dječju oblekicu pospremila gore. Kako ne planiram imati više djece mislim da bi prodala. Da nekom potrebitom treba dala bi;ali ne znam kome točno treba. Imam hrpu prerasle dječje odjeće i obuće koju su nosili jako kratko pa sam htjela pokolniti dječjem domu. Ni dan danas na mail nisam dobila odgovor,ni molim ni hvala. Svi žele samo novac pa si onda sami kupe kaj im treba.
Sortiraj odgovore
Najstariji