Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Burito
    22. Veljača 2024. 21:30

Samoja6 +, kako to da ste isli neuropedijatru? Jel malac ranije rodje?
    Moja mala je potpuno 'ovisna' o meni. Samo mama mama. Neki dan ju baka iznenadila jer je dosla po nju u vrtic, ona je samo krenula u plac kad ju je vidla. Pol dana je nosim po stanu i obavljam stvari jednom rukom. U zadnje vrijeme zna skuzit stvari kao 'cekaj tu dok ti napravim caj, trebaju mi dvije ruke', pa veli 'dobro'. Al opet, nekad se samo rasplace kad to velim Samo ide zamnom po cijele dane i trazi nesto. Vec sam navikla. Negdje iznad druge godine bude se to smanjilo. Isto bas ne voli ljude koje dobro ne pozna, pa se onda u tak nekim situacijama skroz zalijepi za mene i cesto se dere da hoce doma kad stanem popricat s nekim. 

• Burito
    22. Veljača 2024. 21:34

Kad me vidi u vrticu sunce joj svane. Zna vrisnuti od srece  Vise se ne sjecam kak je stariji, njemu je tesko vrtic padao, tu traumu sam potisnula valjda. Sada mi se on nekad zaleti u zagralja, a nekad ne pa ja isforsiram

• sunchica555
    23. Veljača 2024. 06:34

Burito tvoja je level pro
    Po moju moze i tata u vrtić, znaju i bake ići po nju. A vodim ju isključivo ja i to mi super da se malo podruzimo barem prije mog posla, imamo već svoju jutarnju rutinu.
    Ostavim ju djedovima i bakama normalno, par puta se zadere mama mama, al joj kazu mama spava ili da sam vani pa joj to ok. Recimo za jelo je jako nestrpljiva, ako ju stavim u hranilicu i odem u kuhinju samo po zdjelicu s jelom dere se kao da neću doći pola sata, a zna već i sama da idem samo po zdjelicu, ali ne, mora se ona izderati. moja je malo oprezna s nepoznatima, al znatizelja joj prevagne jer je druzeljubiv tip, pa joj nije bed ni zaplesati pred našim prijateljima, davat im puse, samo joj treba 10 tak minuta da ih malo procjeni i onda kreće u akciju.

Crazypeach
    23. Veljača 2024. 07:41

Ni mene ne smeta što je vezan. Isto mi je slatko da me grli kad dođem po njega. Rekla mi je teta jučer da me čeka da ga pokupim iz vrtića od 3(inače oko pola 4 dolazimo). Obuo se i jadan čekao na klupici. A zadržali smo se još u dućanu. 
    Mi smo kupili neke Frodo malo više tenisice,super su mi za sada. 
    Samoja6 znam kak ti je. Moj stariji je rođen u 32-om tjednu. Bili smo stalno na Goljaku radili sve na što su nas poslali i nikada nije bilo problema sve dok nismo krenuli psihologu. 
    Ajme ubila me ženska u pojam,bila neka bosanka,mislim ne želim vrijeđati ničiju nacionalost,dapače ali govorila mu je da složi mostić a naglaskom. Naravno dijete je nije razumjelo. Što imaš u bočici;mi smo uvijek govorili doma flašica. Ako slučajno ne složi nešto od kockica po njihovom gotovo,frču nosom. Onda sam tražila termin kod nekog drugog.  Ta druga je sa ŠTOPERICOM mjerila kolko brzo povlači crte na papiru-pa daj me nemoj zafrkavati....  pa on se vrolji na stolici pa sim pa tam. Ondq me pitala što kažu tete iz vrtića. Mi smo odmah po 2.posjetu psihologici tražili individualan razgovor da vidimo dal on stvarno "kaska"u nečemu. E dq najčešće im je bilo-ne zna držat olovku. Rekle su nam tete da ne primjećuju baš ništa čudno. I ja to kažem psihologici i ona meni kaže:pa kako bi i znale kad ih je toliko puno. Pa zašto me onda pitaš što kažu tete? uopće ni ne zna kolko je vrtić veliki ni koliko ima djece. Onda mi je rekla da oni s 5 godina daju dijagnozu. Ja sam se ustala i mislila mene više nikada nećeš vidjeti. Ti ćeš mojem djetetu davat dijagnogu na temelju toga što si ti s njim provela pola sata u sobi, i "etiketirat ga"  prije osnovne škole. Valjda da ima adhd;ne znam ni sama koja bi njena "dijagnoza bila". On ide logopedu i ide defektologu na Goljak jer su na tako bili uputili ali ovi psiholozi nas više vidjeli ne budu. Sorry na dužem postu;ali stvarno me to boli jer je moje djete normalno. Samo zato jer je ranije rođeno ide na sve te kontrole i pretrage ko da je blesav. Ostala djeca rođena u terminu naravno te trebaju. Ja mislim kad bi bilo koje dijete bilo poslano tamo da bi mu nešto našli. 

Crazypeach
    23. Veljača 2024. 07:47

Defektolog mu može samo pomoći;u tome ne vidim štetu a logopedu ide od 3.godine i zadovoljni smo,govori puno  i ići će vjerojatno do škole ako ne id duže. To i sama vidim da mu možda govor nije na razini na kojoj bi trebao biti- već sam pisala da zna malo muckati. Sad već duže nije imao periode mucanja;ali zna se tu i tamo desiti kad je jako uzbuđen (ako mu neki prijatelj dode u posjet)

Samoja6
    23. Veljača 2024. 18:32

Da, rođen je mjesec dana ranije i zbog toga se od rođenja prati i zakasni li s nečim jedan dan ne valja! A po tome bi svako dijete trebalo ići negdje, jer sigurno ni jedno nije ni propuzalo, ni prohodalo, ni progovorilo po njihovim standardima! Ja sam s njim svaki dan, vidim da razumije apsolutno sve što kažem, pa pričat će! Sigurno se neće dogoditi da nikad ne propriča! 

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• Burito
    24. Veljača 2024. 01:46

Ma znam da, imala sam prijateljicu koja su mrcvarili na Goljaku jer joj se malac rodio u 30tom tjednu. Uvijek je bio supac, sve ko po spagi. Al takve su pocedure. Ja bih se bojala stati s tim pregledima, iako vjerujem da u vecini slucajeva ispadne da nije bilo potrebe. Naravno, ovakve psihologe i doktore kao u vasim iskustvima bi vrlo brzo otkantala :D Al recimo voljela bi s mojim malcem otic psihologu (dobrom), onako da popricamo. Meni se nekak cini da je ta prva godina u vrticu na njega ostavila laganu traumicu i da je to jedan od razloga zasto cesto ima te neke beskompromisne i besmislene prohtjeve. Jer tam je samo bio jedno od 20 djece koje vristi i sigurno nije dobivao paznju koja mu je trebala, i kao da stalno to pokusava 'nadoknaditi'.
    Crazypeach, kako to da si rodila malca u 32. tjednu? Jesi li imala rizicnu trudnocu?

Crazypeach
    24. Veljača 2024. 08:24

Kažem išli smo i nije mi žao da smo išli,jer nam je bio prvi;i ne škodi da uz pedijatricu imaš još nekoga pitati za savijet i naravno čuti kako se tvoje dijete razvija. Međutim,onda kad je krenulo u nekom (za mene)pogrešnom pravcu,dijete sa 2 i pol godine ne zna držat pravilno olovku sam se malo zapitala. Nisu svi lumeni. Ima djece koja sa 4 godine znaju i čitati i pisati;ali za mene to treba dijete učiti ako to samo želi-nikad ne na nagovor roditelja. Prošle je godine 4000 ili 5000 djece dobilo odgodu upisa u 1.razred osnovne škole. Za mene je to isto znak da se pretjeruje. Za sve se krive tableti,mobiteli,bla bla. Ima istine u tome naravno da ima;ali 5000? Idemo na sve,ali velim psihologici nikako. Išli smo i na Zelengaj,ne znam Samoja ako ste imali i tako neki pregled. Moja mama je išla jer je čuvala mlađeg,dok sam sa starijem bila kod fizijatra. I rekla mi je poslije da su tamo stvarno jako bolesna djeca. Kaže mi njemu stvarno nije mjesto tamo. Ja se nadam da ne zvučim bedasto u smislu gle ovu,ne vodi dijete doktoru kad treba. 
    Burito jako rizično. U 14-om tjednu sam imala skoro spontani;onda sam u 17-om opet bila hospitalizirana. U 28-om puknuće vodenjaka;ali hvala Bogu ne skroz nego je voda malo po malo curila,i nekako sam.dogurala do 31+6. Mali je bio super. Ni krvarenja u mozak,disao je samostalno;nakon 2 dana su ga stavili u inkubator jer je dobio bakteriju. 

Crazypeach
    24. Veljača 2024. 08:27

Ovog mlađeg sam čak i prenesla ali sam isto pola trudnoće morala preležati

Samoja6
    24. Veljača 2024. 09:47

Nas uglavnom samo vrte u krug... Neuropedijatar pa fizijatar, išli na vježbice - s tim smo završili, pa opet fizijatar, pa neuropedijatar... Pa je onda ona preporučila ortopedske cipelice, fizijatar jedva odobrio jer se ne slaže s tim, on je još premali i razvija se, prerasti će ih i potpuno je besmisleno, onda opet neuropedijatar, pa jbg u međuvremenu nije završio fakultet! Ludim, eto, dosta mi je... Naravno da vidim da nešto nije u redu da bi i sama reagirala, ali ovo je baš iz krajnosti u krajnost...

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.