Hej curke! Dugo me nije bilo... Vrijeme leti, a obaveza preko glave! Bome, brzo nam evo i drugog rođendana! Još nije počeo pričati, tu i tamo kaže ne, neće, mama, tata. Ali razumije sve što mu kažeš. To me toliko iznenadi nekad, evo jučer je krenuo sam obući jaknu, pokušava papuče obuti, otvaranje i zatvaranje vrata je hit, i tako... Ali evo, čekamo i još jednu mrvu koja bi trebala stići u 8 mjesecu!
Malo me strah kako ću ja to sve, ali valjda ću se snaći kad su i svi...
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Samoja
Čestitam na dolasku bebice, baš lijepo, ma sigurna sam da ćeš ishendlat, ljudi i s manjom razlikom ishendlaju. Znači opet jedna ljetna bebica .
E da, moja od neki dan izuje tenisice i odnese ih sama na mjesto gdje stoji obuća, skine kapu i odloži ju na mjesto. Isto jos ne slaze rečenice ali zna kronološki poredati redoslijed brbljanja (kapa, vtić, papa) kao uzme torbu kapu i cipele i ode u vrtić, nekad skoro nista ne zeli pričat a nekad se ne gasi cijeli dan, pa ne mogu procijeniti koliko je napredna.
Mi isto vise ne jedemo dorucak prije vrtica. Fakat im je u vrticu odlican dorucak, a kada jede doma to traje i na kraju uvijek strka...Zao mi je jedino zbog brata jer njemu nije dobar dorucak u vrticu.
Moja curka slaze recenice vec neko vrijeme. Ne kuzim od kud joj to da tako prica. Tipa peteroslozne recenice bez problema, sve onako gramaticki poslozi kako bi i mi rekli, cak i po padezima poslozi. Znaci odgovara punim recenicama sto mislim da ni mi ne radimo Vele da kad jedu blw da im se i celjust brze razvije i da utjece i na raniji govor, pa mozda je i do toga. Jos onako sva sitna, svi me gledaju da kolko je stara kad je cuju.
Samoja6, cestitam :) Ako je vec blizu drugog rodjendana do osmog mjeseca bude to vec veliki braco :) Ma super ce vam biti :)
Wow burito baš ti je napredna, lijepo, moguće da je do toga, ja pokušavam što manje dudu, samo za spavanje ako uspijem da ju što više potičem na govor, jer kad duda ništa je priča.
Kak i kad ste odvikavali starije klince od dude?
To sam cula da zbog dude nekad manje pricaju u startu, cisto jer imaju manje prilika. Moji nisu imali dude, al kolko sam skuzila uglavnom se klinci odvikavaju izmedju druge i trece god, ovisno kolko im je bitna.
Jao Samoja6 čestitam ti od srca! Koje veselje!
Burito,vau! Super da priča. Moja mama meni stalno govori da ima jednu susjedicu koja je stara kao i moj L. koja priča. I onda me stalno pita pa kako ne priča još?? Ne znam i moj stariji je kasno progovorio. Govori mama,tata,nema ga, zove bracu nekim čudnim izgovorom,vau vau,maca. Kada mu nešto kažem zna ponavljati. Npr. čekaj ili di je tata? Puno oponaša.
Sunchica moj je maleni imao dudu do valjda 10-og mjeseca starosti. Kupila sam onu curaprox,kao ajde da ne bude najobičnija nego ova koja je "bolja". Otišli na more i negdje mi je na parkingu pala. Isparila je.
Kad sam to skužila bila sam luda. Ajme bliži se noć a mali nema dude. Rekla sam mužu da ide u dm i kupi bilo kakvu,prima me panika-što ćemo sad? Rekao mi je da ne ide i da se smirim,da će sve biti dobro. Tako je i bilo. Izgubila sam dudu,novu nisam kupila i to je bilo to.
Zapravo najbolje od svega je da smo imali 2 dude. Jednu u rezervi. I kako sam cijele božje dane te.dude tražila stalno po stanu;tako smo izgubili jednu na dan kad smo išli na more;a drugu velim na parkingu od Kauflanda. Ali to je bilo strašno. Konstantno traženje tih duda,umaralo me to.
Crazypeach lijepo ti se to posložilo. Ma da, ako se moze u prvoj godini odviknuti to je idealno jer još nisu ni svjesni dude i manje su vezani za nju.
U našoj jasličkoj skupini je moja jedna od rijetkih koja ju ima samo za spavanje, većini je dostupna cijelo vrijeme. Al znam ju dati ako je bolesna, cendrava, razmišljam si još čekat da joj trojkice niknu jer je isto razdražljiva kad joj niću zubi pa onda probat ukinuti. Čak su mi tete rekle da je znala tamo dnevna spavanja bez dude biti, one bi išle smirivati drugu djecu, a ona bi zaspala već bez dude, pa joj nisu ni davali naknadno. Za noćna je problem, zna ružno sanjati , još je sama u sobi pa joj je baš utjeha, al vjerujem da bi se brzo prilagodila kad bi ju ukinuli, nisam ja još dovoljno odlučna, probat ću prvo za dnevno spavanje ukinuti kada krenem, ako to prođe ok onda i noćno.
Burito pa da tvoje bebe su imale sve predispozicije da rano progovore, em jeli komade odmalena, em bez dude pa su imali više prilika . A bit će to sve ok, neki prije neki poslije, samo je definitivno lakše kad ti kažu šta im je ili ako cendraju pa znaju izrazit što žele.
Da moj baš zna cendrati a stvarno ne znam što želi.općenito sam primjetila da je dosta vezan za mene. Jučer sam krenula u kupaonu prati starijem zube,a mlađi je isto pošao za nama sav u plaču mama,mama. Kad me vidi da sam došla po njega u vrtić prvo me zagrli. Stariji to nikad nije radio-bio se razveselio ali nije me zagrlio.
Sortiraj odgovore
Najstariji