To sam cula da zbog dude nekad manje pricaju u startu, cisto jer imaju manje prilika. Moji nisu imali dude, al kolko sam skuzila uglavnom se klinci odvikavaju izmedju druge i trece god, ovisno kolko im je bitna.
Jao Samoja6 čestitam ti od srca! Koje veselje!
Burito,vau! Super da priča. Moja mama meni stalno govori da ima jednu susjedicu koja je stara kao i moj L. koja priča. I onda me stalno pita pa kako ne priča još?? Ne znam i moj stariji je kasno progovorio. Govori mama,tata,nema ga, zove bracu nekim čudnim izgovorom,vau vau,maca. Kada mu nešto kažem zna ponavljati. Npr. čekaj ili di je tata? Puno oponaša.
Sunchica moj je maleni imao dudu do valjda 10-og mjeseca starosti. Kupila sam onu curaprox,kao ajde da ne bude najobičnija nego ova koja je "bolja". Otišli na more i negdje mi je na parkingu pala. Isparila je.
Kad sam to skužila bila sam luda. Ajme bliži se noć a mali nema dude. Rekla sam mužu da ide u dm i kupi bilo kakvu,prima me panika-što ćemo sad? Rekao mi je da ne ide i da se smirim,da će sve biti dobro. Tako je i bilo. Izgubila sam dudu,novu nisam kupila i to je bilo to.
Zapravo najbolje od svega je da smo imali 2 dude. Jednu u rezervi. I kako sam cijele božje dane te.dude tražila stalno po stanu;tako smo izgubili jednu na dan kad smo išli na more;a drugu velim na parkingu od Kauflanda. Ali to je bilo strašno. Konstantno traženje tih duda,umaralo me to.
Crazypeach lijepo ti se to posložilo. Ma da, ako se moze u prvoj godini odviknuti to je idealno jer još nisu ni svjesni dude i manje su vezani za nju.
U našoj jasličkoj skupini je moja jedna od rijetkih koja ju ima samo za spavanje, većini je dostupna cijelo vrijeme. Al znam ju dati ako je bolesna, cendrava, razmišljam si još čekat da joj trojkice niknu jer je isto razdražljiva kad joj niću zubi pa onda probat ukinuti. Čak su mi tete rekle da je znala tamo dnevna spavanja bez dude biti, one bi išle smirivati drugu djecu, a ona bi zaspala već bez dude, pa joj nisu ni davali naknadno. Za noćna je problem, zna ružno sanjati , još je sama u sobi pa joj je baš utjeha, al vjerujem da bi se brzo prilagodila kad bi ju ukinuli, nisam ja još dovoljno odlučna, probat ću prvo za dnevno spavanje ukinuti kada krenem, ako to prođe ok onda i noćno.
Burito pa da tvoje bebe su imale sve predispozicije da rano progovore, em jeli komade odmalena, em bez dude pa su imali više prilika . A bit će to sve ok, neki prije neki poslije, samo je definitivno lakše kad ti kažu šta im je ili ako cendraju pa znaju izrazit što žele.
Da moj baš zna cendrati a stvarno ne znam što želi.općenito sam primjetila da je dosta vezan za mene. Jučer sam krenula u kupaonu prati starijem zube,a mlađi je isto pošao za nama sav u plaču mama,mama. Kad me vidi da sam došla po njega u vrtić prvo me zagrli. Stariji to nikad nije radio-bio se razveselio ali nije me zagrlio.
Da moj baš zna cendrati a stvarno ne znam što želi.općenito sam primjetila da je dosta vezan za mene. Jučer sam krenula u kupaonu prati starijem zube,a mlađi je isto pošao za nama sav u plaču mama,mama. Kad me vidi da sam došla po njega u vrtić prvo me zagrli. Stariji to nikad nije radio-bio se razveselio ali nije me zagrlio.
Moja to radi zadnjih mjesec dana, a kazu da je separacijska anksioznost najgora do godine i pol pa se onda smanjuje, nju tek sad uhvatilo, isto ako sam doma i zatvorim vrata da nismo u istoj prostoriji dere se mama mama, al meni je to čak slatko . Iz vrtića isto dođe u zagrljaj al ja ju čekam raširenih ruku, to mi je isto slatko. Može bez mene, al ako smo zajedno voli da sve radimo zajedno
. Spavati jedino voli odvojeno i sama
.
Samoja6 čestitam ti od srca :).
Pitanjce što bi uzeli klincima od obuće za ovo vrijeme - tenisice ili. Koja marka tenisica je ok - tipa da je lagana, kožna i da imaju male brojeve npr 20, 21 :)
Razmišljala sam o Geoxu, al čizme nisu imali tako mali broj.
Hvala :)
Ja od obuće imam sve vrste! 🤣 Ciciban, Geox, Adidas i primjetila sam da Adidas najviše voli! I nekako mi najljepše šeta u njima!
Mi smo neki dan bili kod neuropedijatra i šalje nas u neki "centar" zato što još ne priča kako bi oni htjeli da priča! E majke mi više mi ih je dosta! Ako nije sve po špagi ne valja!
Da, opet će biti ljetna beba! Znam da ću nekako ishendlati, ali ono, on se još uvijek budi noću i bez bočice ne nastavlja spavati, trebat će ga odvikavati od krevetića, a žao mi je jer stvarno voli svoj krevetić i tako...
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Ja od obuće imam sve vrste! 🤣 Ciciban, Geox, Adidas i primjetila sam da Adidas najviše voli! I nekako mi najljepše šeta u njima!
Mi smo neki dan bili kod neuropedijatra i šalje nas u neki "centar" zato što još ne priča kako bi oni htjeli da priča! E majke mi više mi ih je dosta! Ako nije sve po špagi ne valja!
Da, opet će biti ljetna beba! Znam da ću nekako ishendlati, ali ono, on se još uvijek budi noću i bez bočice ne nastavlja spavati, trebat će ga odvikavati od krevetića, a žao mi je jer stvarno voli svoj krevetić i tako…
Omg ne kuzim ovo za neuropedijatra. Pa dijete nema niti 2 godine jos. Sta bi trebao pricati?
Meni moja mala ne prica recenice, nego ima rijeci koje govori. Mislim sve razumije al ne slaze recenice.
Ni na to ne razumijem, sve ispod dvije godine mi stvarno nije nikakav razlog za brigu, posebno ako dijete ima socijalnu interakciju i trudi se komunicirati s okolinom. Smiješno...po tom svaka skoro beba treba na pretrage . Meni je teta u vrtiću koju znam rekla da oni znaju uputit roditelje ako sumnjaju da dijete lošije verbalno napreduje i komunicira, opet mi je to realnije jer dijete mogu usporediti s vršnjacima iz skupine, pa se više primjeri ako neko dijete kaska s govorom.
Što se tiče tenisica mi smo sad uzeli Skechers prozračnije tenisice za ljeto, čine se ok, ima i Adidas. Još ovih mjesec dva će imati zimsku obuću koju ima cijelu zimu, pa ću radije investirati u dobre ljetne sandale a i ljetne papuče za vrtić, više neću kupovat prijelazne cipelice za ovu sezonu.
Sortiraj odgovore
Najstariji