Ja sam probala dati jagode i nije htjela. Imamo problem sa vocem ali ja cu opet probati.
Creazypeach super da je sve pojeo. A da ocito mu nes smeta. Mozda vise ne zeli jesti skroz pasiranu hranu. Niti L meji vise nije odusevljena sa time, radije bi komadice, ali ja joj pasiram jer tako vise pojede pa joj kasnije ponudim i komadice. Moram smisliti neki dorucak da nije sladak :). Dns sam joj dala jaje i to je pojela i uz to dukatos. Ali nemre svaki dan jaja jesti :).
Sunchica super da je cijepi po vrucinama. L je rodjena 23.7 pa cemo i mi na jesen se cjepiti.
Samojahahahaha super da se blizi prvi rockas. Kako je rodjena krajem 7mj vidjeti cemo kak ce to kod nas biti kad su neki nasi na moru tada al budemo proslavili nekako. Kod vas ce biti velika festa ili?Prvi plan je bio samo najuže, dosada smo dosegli oko 40 ljudi 🤣🤣
Hahahaah super. Ma samo tako. Treba proslaviti rodjenje nasih bebica :)
Evo javila mi se sestra na telefon i nije mi zapravo ništa rekla, kao da ne dajem jaje ponovno do godinu dana. Dogovorile smo zadnji sistematski 15.06 pa ću tad jos pitat doktoricu. Samoja i mi smo krenuli razmišljati di ćemo šta ćemo za prvi rockas, tako smo i mi došli do 40, 50 ljudibrzo će to doći.
Mi smo i dalje u fazi nejedenja. Moram ga zabavljat prilikom hranjenja da pojede sve ili barem većinu. Nekad je znao nadonaditi s mlijekom,ali sad ni mlijeko ne popije do kraja. Uz to je jako cendrav doma,ne znam kakve su vaše bebice. On je baš izrazito cendrav,pogotovo kad smo sami doma. Većinom želi biti na rukama,tad je najzadovoljniji. Puno toga se stignem,veselim se prilagodbi u vrtiću kad ću se (nadam se)moći na par sati posvetiti zapostavljenim stvarima. I mi planiramo ročkas koji je ubrzo;nismo išli sad u neku širinu,popis nam je oko 30-tak ljudi,ali polovica su djeca Svakako ćemo morati vidjeti još sve,htjeli smo slaviti na otvorenom. Ako bude kiša i hladno onda ćemo morati kresati popis i ići na plan B. Sve više je sigurniji na nogama, sad je počeo i hodati sa stvarima u rukama. Neki dan je pojeo jagodu. Stala sam na jednoj,nisam htjela pretjerivati,čekam iz vrta.
Mi smo i dalje u fazi nejedenja. Moram ga zabavljat prilikom hranjenja da pojede sve ili barem većinu. Nekad je znao nadonaditi s mlijekom,ali sad ni mlijeko ne popije do kraja. Uz to je jako cendrav doma,ne znam kakve su vaše bebice. On je baš izrazito cendrav,pogotovo kad smo sami doma. Većinom želi biti na rukama,tad je najzadovoljniji. Puno toga se stignem,veselim se prilagodbi u vrtiću kad ću se (nadam se)moći na par sati posvetiti zapostavljenim stvarima. I mi planiramo ročkas koji je ubrzo;nismo išli sad u neku širinu,popis nam je oko 30-tak ljudi,ali polovica su djecaSvakako ćemo morati vidjeti još sve,htjeli smo slaviti na otvorenom. Ako bude kiša i hladno onda ćemo morati kresati popis i ići na plan B. Sve više je sigurniji na nogama, sad je počeo i hodati sa stvarima u rukama. Neki dan je pojeo jagodu. Stala sam na jednoj,nisam htjela pretjerivati,čekam iz vrta.
Opaaaaa! Prohodao je!
Meni se on diže na noge, ali još nije prohodao, mada se on bez problema pusti da bi krenuo pa tresne na guzicu!
I ja ću imati svojih jagoda, ali mene je toga strah... 😔😔
Btw - Mi pravimo u restoranu. Neda mi se dan provoditi u posluživanju...
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Šta ima curke kod vas, kako bebice?
Evo moja počela stajat uz namjestaj prije 10 tak dana. Za 2 dana 11 mjeseci, uskoro kreću pripreme za povratak na posao i prvi rockas. Neki dan ju vagala, ima 10,05 kg. U 21 dan se ubucila 750 grama. Al ok bit će negdje na 10,50 kg, možda malo više za rodjendan čime će utrostrucit porodjajnu kilazu, iako mi nekad djeluje ko mala bačvica.
Prije par dana je izbila gornja jedinica i čekamo sad drugu, samo što nije. Trenutno smo na 3 zuba. Nervoza je samo po danu, po noći je čak začuđujuće dobra, noćas je teško zaspala tek u 22h sa dojenjem al je onda do jutra spavala ( pola 7) meni top. Još nismo ukinuli tu zadnju ciku, al čak mi nit ne smeta ta samo jedna, posebno kad traži u vrijeme dok još i ne spavam.
Vi s bebicama oko godine dana jel ste počele davat bebama kravlje mlijeko?
Mi smo uveli i domaće jagode i jede ih vec 5. dan zaredom, super su joj. 🥰
Mi smo proslavili 1. VELIKI ročkas,imali smo oko 25-ero ljudi,doma. Nemamo ni puno ni malo kila. Kad ga netko primi kaže da ga ima dosta i da je težak;ali kila ko kila baš i nema puno-10 i nešto. Bude po danu dosta cendrav. Podiže rukice,želi da ga nosim. Uglavnom voli da se nešto događa. Kada mu je zanimljivo nema boljeg djeteta,ali čim postane dosadno krene i on sa žaljenjem. Bili smo na razgovoru za vrtić,kreće u 9-om mjesecu. Primjetila sam da slatko voli jesti,voće i voćne kašice;ručak malo slabije. Pogotovo više ne želi hranu koju sam mu pripremala;nego želi jesti sve kao i mi. Danas za ručak ima pileću juhicu. Za rođendan je isto trpao u usta sve što je stigao. Moj brat ga je držao,lijepo si je sam uzeo veliku žlicu i jeo salatu od heljde s bučinim uljem. Nema mi više smisla odvajati. Možda samo malo laganije začiniti. Hoda dosta stabilno,sad puže tu i tamo. Nismo još uveli kravlje mlijeko;ali jeo ga je već sigurno negdje. U kolačima i torti. Nisam.još uvela zato što imamo još kutiju i pol Nana.
Sretan 1. rodjendan :).
Šta pitaju na tom razgovoru za vrtić? Već znaš da ste upali? To odmah tamo kažu ili?
Nasa se dize na noge. Imali smo sada onu sestu bolest i jos joj zubic izlazi pa nis ne jede osim sise i bocice. Mislim da je i njoj dosta tih kasica i njene hrane i da bi sve sto i mi. Jos cu malo pricekati pa joj lagano davati nase samo manje zacinjeno. Nismo uveli niti veceru jos. Malo kasnimo sa time ali budemo i to kroz koji tjedan kad se preselimo. Malo nam je sada kaos. Selimo se 2x u 2 tjedna sa malom bebom. Umorni smo i iscrpljeni.
Hvala Ove godine su upisi išli preko interneta pa smo popunjavali neki obrazac;bilo je stvarno svakakih pitanja. U kojem tjednu sam rodila,kakav je porod bio,jel bilo kakvih komplikacija,koliko je bio dug i težak pri porodu. Onda mislim da je bilo pitanje kad se počeo smiješiti i posjedati sam. Je li dojen,;sisa li još uvijek.... ma svašta baš; kakvi su rituali kod hranjenja,što voli jesti što ne voli. Ima li neku igračku koja mu je kao utjeha;kako se uspavljuje,koliko po danu spava...je li alergičan... bilo je i pitanja za roditelje vrtičke dobi npr. jesmo li primjetili da dijete ima nekakav talent ili da se.u nečemu razlikuje od druge djece... mislim (ali nisam 100%sigurna)da zovu samo one koji su upali u vrtić. Na razgovor smo došli s malenim i bili možda 10 min. Morali smo donjeti potvrdu pedijatrice i knjižicu imunizacije. A joj; kako to da selite opet u tako kratkom periodu (ako pitanje nije preosobno)? Svaka čast,treba to izdržat i imati puno snage . Kakva je šesta bolest? Čula sam za petu
Crazypeach
Sretan prvi rockas 😀😀
Mislim da u Zgu zovu sve na razgovor pa tek kad izađe konačna lista sa sifrom se vidi tko je upao a tko nije. I moja ti je bila tak cendrava nakon što smo došli iz njemačke, naucila na ruke i kad smo se vratili samo se htjela nosit, al sam ju nekako vratila na "tvornicke" postavke, preteska je da ju okolo nosim. Malo ju i pustim da place ili zainteresiram s necim pa smo dosli na staro malo po malo. Al evo recimo sama ne želi biti tako da kad je budna malo toga i radim po kući, samo osnovno, al dobro mi spava po danu pa stvarno sve stignem kad ona spava. Ja mojoj isto već dajem za ručak sve ko naše, bez soki i vegete, tu i tamo kasu ako mi jedemo nešto što ona ne smije. Za doručak joj napravim kasu jer mi jednostavnije a i fino joj je (voće i žitarice).
Ma nije preosobno pitanje. Prodali smo stan pa smo morali izaci iz njega, a nas novi stan nije jos bio gotov pa smo privremeno kod frenda. U subotu se selimo u Novi ZG. Popunila sam prijavu za vrtic al nas nitko niie zvao. Zato pitam. Mozda bude, a mozda i ne. Koliko je vremena proslo od kad si predala prijavu do poziva?
Sesta bolest ti je 3 dana visoka temp i onda temp prestaje i dolazi osip po tijelu.
Ona bas sad nis ne jede. Ubija me to. Nadam se da ce uskoro proci da je to sve od bolesti i zubica.
Sortiraj odgovore
Najstariji