Cure jesu vam bebama krenuli izbijati zubići?
Evo ja jučer prvi napipala svojoj curki, beba ima pet i pol mjeseci☺️.
Kak vam se bebe nose s tim ? Šta koristite da im olakšate?
Ja sam mislila da cu i gore proći s tim zubima s obzirom da je temperamentuša mala, ali je ok, samo sto sve zivo oće staviti u usta, a po noći se masira mojim cickama🙆😂trazi svako malo cicu, ali ju to uspije umirit, pa je ok ponoći. Počeli koristiti i gengigel i osanit homeopatske kuglice na bazi kamilice.
Vau,prvi zubić! Kod nas još ništa što se zubiju tiče... al mislim da mi je prvi sin dobio isto tako negdje s 4 ili 5 mjeseci prvi.mi smo kupili neki gel u ljekarni,možda je malo pomagao. Kupili smo mu i jantarnu ogrlicu,al to mu se urezalo u vrat pa smo vrlo brzo maknuli. Bio je dosta nervozan,baš kod prvih zubića,poslije je bilo lakše. Kod drugog smo posumnjali u zubiće,jer mu je isto sve živo u ustima,ako ništa drugo onda prsti. Jedan dan je bio izrazito nervozan,a noć prije se budio svaka 3 sata i jako plakao, imao je čak i blagu temperaturu ali niš mu nije crveno ni natečeno. Ubrzo nakon toga je počeo puzati,pa je očito bio skok u razvoju. Još smiješno izgleda,guza je u zraku i odguruje se nogama,a a rukama ne zna kaj bi
Ja mislim da moga isto muče zubići...
Prilično je nervozan, rukice su mu stalno u ustima, slini, bali...pa kad stavi rukicu u usta trese glavom, valjda se želi što jače počešati...
U ljekarni su nam također dali Gengigel, ali ne vidim da ga baš nešto smiri... Prije mi je spavao cijelu noć, a sad se budimo svako malo.
Prvo zbog zubića, pa je gladan... Povećali smo dozu mlijeka navečer, tj. pojede koliko može, ali ga očito nemože zasititi za cijelu noć.
E sad, "stariji" mi govore kako bi mu navečer u mlijeko trebala dodati nešto da ga drži sitim, ja nisam baš za to...
Kako vi svojima? Zapravo vidim da mi se počeo buditi otkad smo krenuli s dohranom...
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Samoja6 pa iskreno to ni meni nije jasno. Dok je bio mala beba otprilike 2 mjeseca prespavao mi je od 21:30 do pola 6 ujutro. Sad kad je stariji najede se zadnje oko 21 i 15 i onda se budi između 2 i 4 ujutro za klopu. Ne bi bila možda loša ideja stavit mu rižine pahuljice ili keksolino u mlijeko. Ja sam isto mislila kad krene dohrana da bude se kao rjeđe budio.
Moja nikad nije bila neka spavalica, budi se doslovce na svaka dva sata, kad je bila jako mala je imala čak duže cikluse. Uglavnom ispadne joj duda pa krene plač, pa bi cice opet plač, sad je valjda zbog tih zubi bila nervozna pa ju to budi. Ja sam probala stavljati rizine u mlijeko ne bi li bolje spavala, al nista. Al eto ok je, spava samnom pa kad ju duda ne umiri, umiri ju cica tak da se dobro naspavam unatoč čestim budjenjima, valjda će i tome jednom doći kraj.
Samoja6 nisam ni ja skuzila da joj nešto pomaže taj gel, čak mi se ove kuglice čine bolje, pocucla ih, malo ju umire.
Nama je jedan izbio, drugi donji samo što nije. Baš joj je nateknulo meso tu. Valjda bude onda malo mira od zubica.
Da baš sam jučer gledala keksolino i mislim se bi-nebi i na kraju nisam kupila...
Mi smo dobili na poklon onaj rižolino, ni to se još nisam usudila dati, pokušavam što je više moguće sama kuhati.
Kupila sam 2 dosad i to samo da vidim hoće li uopće jesti, jeli spreman i onda sam počela kuhati...
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Da baš sam jučer gledala keksolino i mislim se bi-nebi i na kraju nisam kupila…
Mi smo dobili na poklon onaj rižolino, ni to se još nisam usudila dati, pokušavam što je više moguće sama kuhati.
Kupila sam 2 dosad i to samo da vidim hoće li uopće jesti, jeli spreman i onda sam počela kuhati…
Ne znam jel taj rizolino 100 posto rizino brasno? Ja imam hippove rizine pahuljice, sto posto rizino brašno, praktički eto samo usitnjena riža, mislim da se toga ne moraš bojati. Napravim s vodom (jer ne podnosi okus ad), skuham neko voće, imam još domaćih jabuka pa joj smiksam to sve zajedno, dobije se baš fina kasica, punija kalorijama a ima okus jabuke :) a one su super jer su neutralnog okusa, mogu se sa svime što radiš kombinirati.
Baš ću pogledati na kutiji...
Ja sam prvo krenula s povrćem, baš mu sutra planiram uvoditi pomalo voće.
Kažu da je tako bolje pa sam eto to poslušala...
Sad sam naručila i domaću ciklu, kapulu (luk), brokulu pa da i to uvedemo i onda moram naći negdje domaće piletine pa da krenemo s tim...
Meni je on samo jednom dobio crvenilo po licu od batata, par dana smo pauzirali i probali opet i nije bilo ništa.
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
I ja kuham sama,ove kupljene kašice sam mu davala sad kad nema voća koje bi smio jesti,tipa šljiva,marelica,breskva.... i u slučaju da idemo na neki izlet pa nisam u mogućnosti kuhati. Keksolino mu isto još nisam dala ali za par dana mu planiram uvesti 3 obroka dnevno "krute" hrane pa ću mu davati i doručak (do sad mu je.bočica bila za doručak).
Baš ću pogledati na kutiji…
Ja sam prvo krenula s povrćem, baš mu sutra planiram uvoditi pomalo voće.
Kažu da je tako bolje pa sam eto to poslušala…
Sad sam naručila i domaću ciklu, kapulu (luk), brokulu pa da i to uvedemo i onda moram naći negdje domaće piletine pa da krenemo s tim…
Meni je on samo jednom dobio crvenilo po licu od batata, par dana smo pauzirali i probali opet i nije bilo ništa.
Ja sam 20 tak dana povrće, pa uvela voce jer mi žao sad s obzirom da imam još domaćih jabuka I kruski da propadnu a nisu špricane. Mi smo na jednom obroku, a evo za novu godinu će šest mjeseci pa ćemo i drugi uvesti. 😀I ja se trudim sezonsko što imam radit sama, a imam i kupljene kašice za namirnice koje nisu u sezoni ili za dan kad smo u gužvi pa ne stignem raditi.
Sortiraj odgovore
Najstariji