Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kiflica
    07. Lipanj 2021. 11:50

Savjet koji sam nedavno cula- uzeti gumene slape, ne tkaninaste! Krv svuda curi, kapa, slape obicno budu krvave i unistene vec 1.dan. A za tusiranje isto trebaju gumaste slape/japanke.

• Tonks6
    07. Lipanj 2021. 12:08

Kiflica

Evo cure, dijelim super video di se napokon vidi lijepo jako dojiti, s pravom mamom i sisom i bebom, a ne nekim lutkama, crtezima i opisima. 🙈
    No, zena u videu bas ima ispupcenu bradavicu i kad stisne se ispupci jos vise. Moja je manje ispupcena i kad stisnem, a jedva mogu stisnut ista jer nije mekana sisa nego tvrda, se vrati u ravan oblik… Doduse, sad nemam mlijeka, mozda se sisa drukcije ponasa kad je puna mlijeka🤣 Iskusne mame, pomagajte🤗❤
    https://youtu.be/MKCFlXcSWzo videic!

Ako ti beba dobro zahvati areolu nema veze dal su bradavice ispupcane il ne, ona svojim sisanjem potice mlijeko pa curi i sa ispupcanim i ravnim bradavicama. Mozda je teze uspostavit dojenje sa ravnima, alnzato postoje sesirici dok se ne usavrsi. Al u principu dobar bebin hvat je sve. 

• puterica
    07. Lipanj 2021. 12:12

Kiflice tocno takve su moje grudi zljezdaste, male  cvrste i bez imalo masnog tkiva isto pune kvrzica pa ih moram kontrolirati svakih 6 mjeseci na uzv i kod dr i tako vec godinama. 
    Nego cure da vas pitam - sad sam 31 tjedan i moram se primiriti jer je cerviks nesto skracen i beba dosta nisko, ali ono sto me muci je to da me dosta cesto boli trbuh nesto kao menstrualna bol. U prosloj trudnoci me bolio ali je to prestalo oko 15 tjedna, a sad je obrnuto. Moguce zato jer nisko nosim? Ima neko sa slicnim iskustvom?

Amber
    07. Lipanj 2021. 12:18

Kiflica

E za bradavice i mene zanima…mozda ce zvucati glupo, ali ja nisam skroz sigurna kakve su moje. Evo, kad ih ne diram izgledaju ravne. Kad ih taknem, izbaci se bradavica na van. To valjda znaci da su normalne? Ali nije da stoje tako izvuceno stalno, povuku se nazad i budu ravne ako ih se ne dira. Ili su onda ravne? Moje su grudi malene i bradavice isto, dosta cvrste sa gustim zljezdanim tkivom i dosta malih cistica koje bi trebale proci s dojenjem (tako mi je rekao dr.na pregledu pred par god.-jos je rekao da su te ciste bebama fine ko mcdonalds za bebe). No, kako sam mrsava, nemam nista masnog tkiva i moje grudi nisu mekane, spuzvaste, tako da ih jedva stisnem onako kso u nekom videu za dojenje sta sam gledala, tj.kad ih stisnem, bradavica se vrati nazad u ravni oblik, ne ostane ispupcena. Uh, ne znam jesam li objasnila dobro… Ima li koja takve i kakve ja imam, ravne ili normalne? I treba li sta poduzeti?

Ja imam takve. Kad ih stisnem onako u onaj C-hvat cak se uvuku pa bude kao mala rupica prema unutra. Ja mislim da su to ravne/uvucene, ali nekim zenama nikad nece izaci, mislim da je to najveci problem za dojenje. Meni izadju kad ih malo pipkam ili pod tusem recimo? Mislim da ne trebas nista raditi unaprijed jer su problem samo te koje bas nikad ne izadju (za njih nekad nosis sesirice jos prije poroda), ali ja sam si kupila nekakve gelaste uloske za grudnjak koji se mogu ohladiti i navodno su super za izvuci bradavice prije dojenja (izvuci AKA smrznuti ) a mogu se koristiti i za mastitis ako se zgriju u toploj vodi. Mama mi kaze da je simplex varijanta toga istoga da stavis par ulozaka za dojenje u frizer i onda ih drmnes u grudnjak par minuta prije dojenja da ti izadje bradavica. Na svim tecajevima su mi rekli da je bitno samo da se ispupci dok se beba primi, a onda dok ona stimulira dojenjem se bradavica nece uvuci, tak da ce valjda biti okej. 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

Mila12
    07. Lipanj 2021. 12:18

Kifllice, tonks ti je sve objasnila, a i jos jucer sam ja to isto napisala. Kakve god bradavice imas nije prepreka za dojenje 😃

Amber
    07. Lipanj 2021. 12:20

Kiflica

A evo i slikice trbusinice, u novoj staroj spavacici ta trudnice/dojenje… Najradije bi ju nosila kao haljinu, bas mi se sviđa. Jos sam cula da u Ri rodilistu ti daju njigove ako hoces, ne moras svoje ni nosit… pa tko zna na kraju, hocu li se ja uopce modirati po bolnici ili samo po doma🤣
    https://ibb.co/bg07w8k

Ovo je prelijepo za spavacicu, daj cuvaj da ti prezivi ko haljina :D 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

Amber
    07. Lipanj 2021. 12:24

Tonks6

Kiflica

Evo cure, dijelim super video di se napokon vidi lijepo jako dojiti, s pravom mamom i sisom i bebom, a ne nekim lutkama, crtezima i opisima. 🙈
    No, zena u videu bas ima ispupcenu bradavicu i kad stisne se ispupci jos vise. Moja je manje ispupcena i kad stisnem, a jedva mogu stisnut ista jer nije mekana sisa nego tvrda, se vrati u ravan oblik… Doduse, sad nemam mlijeka, mozda se sisa drukcije ponasa kad je puna mlijeka🤣 Iskusne mame, pomagajte🤗❤

Ako ti beba dobro zahvati areolu nema veze dal su bradavice ispupcane il ne, ona svojim sisanjem potice mlijeko pa curi i sa ispupcanim i ravnim bradavicama. Mozda je teze uspostavit dojenje sa ravnima, alnzato postoje sesirici dok se ne usavrsi. Al u principu dobar bebin hvat je sve.

Meni su rekli da ako se bradavica ne ispupci bebe ne mogu dobro primiti jer da je potrebno da im bradavica stimulira tvrdi dio nepca straga. Jel to nije ipak tako crno-bijelo? Ja sam zapravo samo zbog toga kupovala ovo za frizer jer imam skroz mini areole pa cu to nekak vec nagurati bebi u usta (sta smo ono rekle, majke nemajke) ali shvatila sam da bebi fizioloski treba taj tvrdji dio da joj stimulira nepce? Nemam iskustva, samo znam da moje sise ne izgledaju kao drugim zenama pa sam zato isla razgovarati s tom nekom lactation consultant zenom u panici. 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

Aneee
    07. Lipanj 2021. 12:26

Pjegica mene eto nikad, a bas ću sutra pitati..🤷🏼‍♀️
    Kiflica bas je lijepa spavaćica, bas kao i haljina dođe 👍🏼👍🏼
    Puterica meni je gin rekao da ti menstrualni grčevi su pripremni trudovi (lažni trudovi) 

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

• Tonks6
    07. Lipanj 2021. 12:40

Amber

Tonks6

Kiflica

Meni su rekli da ako se bradavica ne ispupci bebe ne mogu dobro primiti jer da je potrebno da im bradavica stimulira tvrdi dio nepca straga. Jel to nije ipak tako crno-bijelo? Ja sam zapravo samo zbog toga kupovala ovo za frizer jer imam skroz mini areole pa cu to nekak vec nagurati bebi u usta (sta smo ono rekle, majke nemajke) ali shvatila sam da bebi fizioloski treba taj tvrdji dio da joj stimulira nepce? Nemam iskustva, samo znam da moje sise ne izgledaju kao drugim zenama pa sam zato isla razgovarati s tom nekom lactation consultant zenom u panici.

Bebe imaju same po sebi refleks sisanja, tak da mi ta prica da joj simulira nepce nekak ne drzi pricu🤷‍♀️ mozda sam u krivu, nemam tih problema, ali kak onda doje zene kojima stvarno bradavica uopce ne izlazi van? 

Bela23
    07. Lipanj 2021. 12:47

puterica

Kiflice tocno takve su moje grudi zljezdaste, male cvrste i bez imalo masnog tkiva isto pune kvrzica pa ih moram kontrolirati svakih 6 mjeseci na uzv i kod dr i tako vec godinama.
    Nego cure da vas pitam - sad sam 31 tjedan i moram se primiriti jer je cerviks nesto skracen i beba dosta nisko, ali ono sto me muci je to da me dosta cesto boli trbuh nesto kao menstrualna bol. U prosloj trudnoci me bolio ali je to prestalo oko 15 tjedna, a sad je obrnuto. Moguce zato jer nisko nosim? Ima neko sa slicnim iskustvom?

Moj se isto skratio i dosta sam lezala, ono radila sam po kuci najosnovnije sto sam morala tipa skuhala rucak i stavila sudje u perilicu. Oko 32 tjedna se skratio na 20 mm i onda sam do 36 tt lezala i evo sad nikako nista krenit. 😂

Doktorica mi je na hitnoj rekla da se od 30 i nekog tjedna niti ne gleda toliko taj cerviks i da se puno zena uplasi s tim cerviksom. I rekla mi je na kraju cemo mi tebe i morat inducirati. Nadam se da nece doci do toga. 😬😬

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.