Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mila12
    06. Lipanj 2021. 20:03

Tnx Amber, nikad cula za knjigu, bas cu pogledati online za knjigu sto pise 😄

Mallla
    06. Lipanj 2021. 20:49

Ja cu samo reci da valja sve probati, ali se ne previse opterecivati. Nesto kao i sa dojenjem!
    Zasto kazem to, zato sto nije svaka beba ista i ne znaci da ce recept upaliti, a neuspjeh moze dovesti do frustracije mame a onda se događa začarani krug. 

url=https://lilypie.com]

Mila12
    06. Lipanj 2021. 20:58

Mallla, slazem se. Ali, u principu u sustini svaka beba i dijete treba pomoc, pa tako i sa spavanjem, po meni je vise do roditelja nego bebe, isto kao i sa postavljanjem granica npr.  E sad, ta zena od koje sam ja naucila placa taj “tecaj”, i to brdo love, naravno ja nisam to kupila vec po njezinin objavama i blogovima se dosta moze skuziti, i u samo par daja bi bebu/dijete pretvorila iz nespavalice u spavalice.
    Ja imam primjer frendice i dalje, mali 9mjs, sto puta sam joj pokusala pomoc, ali gle ako ce ona i dalje reci “nece da zaspe bez sise” i uvalit mu sisu a dijete nije ni gladno, i prakticirat to , onda nece nista joj ni pomoc imat dijete koje lijepo spava :/ i u nedogled se dijete budi i kad se probudi ne zna samo zaspati jer zna da je zaspalo na sisi ili ga je sisa uspavala... ne znam.. zato i kazem od rodenja ce uci, naravno moze se i kasnije praktcirat; ali jednom kad uhvatis raspored, ritam, hranjenje itd sve to dode na svoje i samim time beba spava lijepo. Pa koliko samo ljudi stavlja bebu i djecu spavat u 11h jer eto dijete nece da ide ranije? Tko je tu kriv osim njih i njihovih postavljanja granice i svega drugog.
    Ali slazem se s tobom nije svaka beba ista, nekoj ce nesta pasati a nekoj nece, od dude, motanja, svijetlo-mrak. Ali da mozemo imat super bebe spavalice , mozemo 😄 

Mallla
    06. Lipanj 2021. 21:01

Ma da Mila slazem se, uvijek je vise do roditelja nego do djeteta. Samo hocu reci prvi put mamama da ne uzimaju sve kao sveto pismo i ne osjecaju se lose ako im nesto ne upali. A dosljednost je kljuc i za bebe i za one vece a i za odrasle...odgoj proizlazi iz dosljednosti!

Mila12
    06. Lipanj 2021. 21:05

Ma naravno, ne moze nista preko noci kad postanes prvi puta mama. I meni je trebalo dok sve prokuzim. Ali da mi je lakse dok spava cijelu noc i kad ima svoj raspored, lakse mi je. A i bebi isto, vise nego meni 🙈😊

Mallla
    06. Lipanj 2021. 21:14

Naravno da je lakse i bolje...npr. zbog tog razloga ja prvi put nisam dojila na zahtjev nego na sat. Al sad ne bi tila ekipu zbunjivati, kad dođemo do tih tema i situacija lako cemo razmjenjivati. Al rekla bi da je dojenje na zahtjev jedna velika zamka za sve druge rutine. Mozda grijesim al ga tako dozivljavam. I zapravo se nadam da ce mi beba br2 po zahtjevnosti biti podjednaka kao beba br1. Jer ipak sad nas je malo više!

mara5
    06. Lipanj 2021. 21:24

Ja nisam mama, ali iglavnom to iz moje okoline ide ovako.. mame ciji klinci imaju ritam spavanja i svega kunu se u bas ovo sto Mila prica da sve krece od rodjenja.
    Mame ciji klinci spavajau svakako a neciji tulumare i do ponoci jer eto ne zele e te mame kazu nisu svi isti, sa mojim se ne moze.
    .
    Vidit cemo za cca godinu dana u kojoj cu skupini biti. 😅
    .
    Drugo sto vjerujem da mi zene majke poludimo od emocija..
    🤷‍♀️
    .
    Kumina mala je spavala, nakon bocice podrig krevetic i spavaj.
    Njen muz je inzistirao da ju ostavljaju.
    I doslo je do toga da je ona zahalirala u glavi da je njena beba nesretna i tuzna jer ju ostavaljaju u kreveticu. Pa ju je pocela nunati na rukama za spavanje. I beba je rasla i brzo je dosla do 10+ kila i dalje je bila nunan na rukama a nije vise lagana. Problem je bio sto je takodjer ona zamislila da samo ona zna kako se nuna, pa bi mala kod tate plakala...itd bila je ljuta na sebe jer ju nuna ali eto... i to je proslo samo od sebe, mala ima godinu i pol i vec par mjeseci ide normalno spavati sama u krevetic oko pol 9 nakon klope i tusiranja. Njen savjet svima je bebe ce pocet spavat same kad one to osjete 😅
    .
    Nekom upali nekom ne.  Ja sam sebe ipak pripremila na neko treniranje i pokusaj uspostavljanja odredjene rutine i ritma kada za to bude vrijeme. Vidit cemo kako cu se nositi sa tim.

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

Mila12
    06. Lipanj 2021. 21:39

Mallla ja isto nisam dojila na zahtjev. Nego sam po nekom rasporedu i satu kako i kada otprilike. Slazem se to sto kazes, dojenje na zahtjev cak nije glad vec sve drugo osim gladi vecinom.

Mara, e pa bas kako si napisala to su te dvije grupe 🤣 imam i ja jos dosta primjera iz okoline takvih upravo.

Ovo za frendicu, bas steta sto je tako zeznula spavanje ako je beba se lijepo bila navikla. Mada i ja sa sam sto puta se pozelila uf bas bi da kod mene malo zaspe u krevetu itd ili da ju nosaaam, ima tih trenutaka kada svi mi mislimo da je nesta lose a dobro je ili obrnuto, ali stvarno sam nekako to na vrijeme od rodenja osvjestila da bebama treba taj ritam i raspored i da nema nista lose u tome da ju samo ostavim u kreveticu i oma zaspe. To je jedna sretna beba onda! Svi znamo faze sna i da se i mi samo budimo po noci i nastavimo spavat a nismo toga svjesni, e ba sretna je ta beba koja iz faze u fazu zaspe nazad, a ne ona koja place i trazi nunanje, mamu, siku , bocu i ostalo 🤪 nebih sad previse o tome, mozda nekome se cini da pametujem ili da sam too much u vezi toga, ali dosta mama se kasnije buni kako beba nespava kako se budi sisat ovo ono, pa eto sve to od rodenja nekako se uci i prakticira 😊

Mallla
    06. Lipanj 2021. 21:47

U mojoj okolini je velik dio onih koji su s razlicitim bebama bili razlicita grupa...e sad tko je tu "zeznuo" stvar to ne znam, al se kunu da su radili isto a nije palilo isto! Pa ja nam svima želim da budemo ova grupa ritam 😊 a ako i ne budemo sve ce to proci. Djeca jako brzo rastu, pocmu sama hodat, jest, obavljat nuždu, odlazit na spavanje...pa kako god nam bilo brzo ce proci a mozda ce nam nedostajati!
    Evo meni muz prognozira da sam do vikenda "gotova" ne znam jel to neko gatanje il njegova želja 😄 čini mi se da postaje gore njemu nego meni 🤣

Mallla
    06. Lipanj 2021. 21:54

Haha Tweetyca zakon je tvoj muzic...kad ti bude teško malo ga zafrkavaj "Ajde ti, ti si sve naučio, ti to znaš bolje 🤣" Iskreno iako sam jako blizu porodu još uvijek ignoriram nekako tu činjenicu i kujem planove 😄 tako da razumijem tvoje raspoloženje!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.