Miska, drzi se, provjeri sve sto trebas, ali nemoj se uzrujavati, sve smo mi vec u sigurnim tjednima da se bilo sta desi, bebice su vec formirane i prezivjele bi.❤
Tamnije plavkasto oko pupka imam i ja.
Thnx na odg.za kadice.
E a kad vam je ispao sluzni čep npr ili tebi boobaboo plodna voda, jeste išle u bolnicu da provjere otvorenost i vratile se kući ili ste samo čekale da trudovi navale?
Termin 18.06
Mimice, kad mi je pukao vodenjak, mislim, to je bila poplava, bas filmski. Plus, bila sam 36 tj. , prva trudnoca. Prepala sam se ko nikad. A i svi su rekli: ako ti pukne vodenjak, pravac bolnica. Samo sto sam se turbo sporo otvarala. Ono, krenuli su trudovi neki lagani kroz sat vremena, ali lagani, mogla sam najnormalnije funkcionirati, hodati, dosla u bolnicu mozda 2 cm otvorena. 100 puta me pitali jesam li sigurna da mi je pukao vodenjak, meni doslo da nekog zadavim, jer kazem, meni se cinilo ko da mi je netko izlio kantu od 10 litara vode u noge. Cijelu noc prespavala u sobi, ali su me budili trudovi svakih cca 20- ak min, pa opet zaspem, pa trud i tako do jutra. Pa ujutro nista. Tek taj iduci dan. tek predvecer nesto krenulo, mozda se otvorila jos cm-dva, onda su me ostavili u boxu, dolazili me provjeravati svakih nekoliko sati. Prespavala iducu noc u boxu koliko se to moze nazvati spavanjem, jer su krenuli uzas trudovi, ja sama, boli, place mi se, cekas da se netko smiluje pa baci oko jel se sto mice. Doslovno do zore cekala da se komplet otvorim, sad ne znam kako sam imala snage to izdurati sve.
Drugi put, dr mi je rekao da sluzni nista ne znaci, tipa da zna ispasti pa zene svejedno zavrse na indukciji. Meni je krenuo ispadati sa 40 tj i kroz cijeli tjedan je ta odvratna sluz izlazila, gadljivo je , ali to su onako hrge sluzi. A u 42. tjedan kad sam usla, jednostavno su trudovi od jutra krenuli, ali opet, nepravilni, plus , kad bi prodisala trud, imala bi po pola sata razmaka do iduceg, pa nekad 45 min do iduceg i tako cijeli dan. Doslovno sam 100 cuda uspjela napravila izmedju trudova - otisla na kavu, u ducan, stavila susiti ves, skuhala rucak, igrala se s malom, opeglala turu suhog vesa...to jutro bila i na ctg-u, tamo me sastavila 2-3 truda, ali nitko nista, dr u guzvi bio 😜 A popodne, iza rucka, vidila da je vrag odnio salu, jer su krenuli na ni 5 min razmaka, bacila torbu u auto i vozi. U rodilistu, jedva stigla pozvoniti, bacila mi babica spavacicu, rekla nek dodjem u box, kad ono skoro skroz otvorena.
A jesam napisala citabu 🤦
Jos dok su me upisali, zapisali sve te podatke ( kao sto je Momof 4 pisala, bas utlace sa tim dok se ti tamo savijas i vjetris "gospodju"). Ne znam, mozda je meni to iskustvo pojacano tim da su me sibali trudovi na max, a oni pitaju svakakve gluposti, ali brate mili, ono: ime, prezime, zaposlenje, strucna sprema, godiste/datum rodjenja, broj mob, broj mob kontakt osobe, adresa, jeste ikad bili pod anestezijom, imate li alergija, kilaza sad/prije trudnoce, pa krvna grupa, bolesti, stanja... Plus, da dodam jos i jednu jako bitnu stavku: sad kad vam budu radili bris na streptokok, u slucaju da je nalaz pozitivan, po dolasku u rodiliste vas prikace na antibiotik koji se dobija svakih 6 ili 12 sati, nisam vise sigurna - i tako sve dok ne rodite. Jer kao da beba prolaskom kroz porodjajni kanal ne pokupi taj streptokok.
Stizu slikice moje velike businice. Ne vidi se koliko du mi tanke ruke i noge, al trbuh je veliki. Meni je gust oblaciti se u usko da svi vide da sam trudnica i pustaju me preko reda i cestitaju…uzivam u paznji haha😂🙈😊😁
Stigle su mi i stvarcice iz HM-a danas - jako brza dostava, kao i Lelosi jucer. Eeee, grudnhaci su preeedobri. Kao da su ih sivali po meni! Udobni, ma super! Na slikama se vide grudnjaci, Lelosi tajice, kratke hlacice za trudnice iz HM-a od viskoze - jako udobne i nekoliko kompletica za bebicu 50 broj, tomperic, 3-djelni set i haljinica. I kombinacija iz C&A za bebu ako bude hladnije. Prezadovoljna sa svime sto sam kupila. Joj bas uzivsm u ovim shoppinzima i pripreama! 😍😊❤
https://ibb.co/Y3p3bV2
https://ibb.co/Pr80tHW
https://ibb.co/rw9Tt75
https://ibb.co/RNw8QtW
Imamo slicne kombinacije robice, a ova iz C&A je ista.. i za sad mislim da cu to za izlazak.
Moze li ispod bodic na bratelice (ko kanotjerica), vidjela sam u H&M, ali nisam jos nabavila.
Meni se cini da cu se ja najkasnije od svih vas spremit (a termin mi je među prvima 🙈), ovaj tjedan namjeravam tek sve oprati od robice i opreme i pospremiti u komodu te pripremiti torbu za bolnicu..
Bome vidim da ste svega nakrcale u torbe.. ja svakako namjeravam uzeti putna pakovanja kozmetike (nesto odntoga sam i dobila kad sam se prijavila na one uzorke za buduce mame).
Ja sam uzela 3 bodica sa hm na bretele, mislim si staviti možda ispod kratkih majica ili dugih ako bude hladnije. Ma ovo vrijeme skroz ludo, ja sam mislila cijeli svibanj i lipanj biti u haljinama i sandalama a, kad ono još moram zabice oblaciti i to jedvaaa, namucim se 😂😂
Boobaboo, hvala na iskustvima, jako korisno. 🤗
Ja sam sve mini stvari spakirala od kozmetike, izdajalicu ne mislim nositi, ako zatreba ima u bolnici, ali frendice mi kažu da je njima mlijeko većinom doslo onaj dan kad su išle doma.
Jel bitna kilaza kod bebe za otpust?
Npr sad da mi se desi u ovim tjednima da rodim, po čemu se odlučuje jel beba mora duže ostajat u bolnici?
Možda glupa pitanja, ali me zanima to kako ocjenjuju bebu da je zrela za izlazak 🙈
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Npr sad da mi se desi u ovim tjednima da rodim, po čemu se odlučuje jel beba mora duže ostajat u bolnici?
Možda glupa pitanja, ali me zanima to kako ocjenjuju bebu da je zrela za izlazak 🙈
Mislim da sam negdje čula 2,5 kg, neka me netko ispravi ako nije tako.
02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
It's a boy 💙👣👶
28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
08/23 biokemijska
Mislim da sam negdje čula 2,5 kg, neka me netko ispravi ako nije tako.
E tak nesto sam i ja cula, a sad jel to vrijedi samo za bebe u terminu?🤷🏼♀️
Oni racunaju od 37+ da smo u terminu, jel tako?
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Sto se tice beba i ranije rodjenih te ostanka u bolnici, bitno je da ne izgubi na kilazi. Sve bebe na pocetku izgube, al bitno da se nakon toga vidi da vraca kilazu, onda moze doma, a sad 2,5kg, jma ih koje su sitnije pa 2,5 kg naberu tek za tjedan-dva😅☺️ Ako disu samostalno, jedu dobro, zutice nema, spremna beba za polazak kuci :))
Nisam iskusna mama, al sam medicinska sestra 🤗
➕4.11.2020.
It's a boy 💙
Termin poroda 09.07.
Rođenje 20.07.2021.
[url=https://lilypie.com [/url
Sortiraj odgovore
Najstariji