Koliko sam skuzila, doktori pricaju svako svoje a o tim mjerama na ultrazvuku da ne pricam. Mislim da je to toliko nepouzdano da nam samo stvaraju stres. I meni su sad rekli da je bebin trbuh manji. Mislim da sve ovisi o tim njihovim aparatima a i strucnosti i iskustvu doktora.
Ma naravno da se smijemo i zelimo tusirati. Pa higijena je obavezna, osobito za zacjeljivanje rana dole! 😊 Ali pranje kose je zasebna radnja, barem meni. Ja odvojeno perem kosu, ne perem ju svaki dan kad se tusiram, niti ima potrebe, niti je dobro za kosu.
Dobar plan, doma se srediti prije odlaska u bolnicu! 👍
Da Kiflice, kad i krene porod, apsolutno se ima vremena za obavit tusiranje, depilaciju, pa cak i pranje/susenje kose. Neke cak i kavu popiju, onako zadnju, u miru 😜 Meni je u prvoj trudnoci puknuo vodenjak, pa sam se stigla i tusirati i depilirati, kosu nisam imala potrebu prati, plus voznja do rodilista od 30+ min...pa opet rodila za vise od 24 sata nakon tog pucanja vodenjaka. Tako da stvarno, stigne se sve.
Miska, ma to su samo procjene da. Mojoj curici je stomak uvijek bio za tjedan manji, tu nista ne vidis uopce kad beba dode na svijet, bude savrsena i zaljubis se odmah. Nije to nikakvo odstupanje. A i evo je sada npr stomak joj je najveci a sve ostalo tanko 🤣
Miška, baš mi je žao da si imala stres. Jesi na žučnoj i dalje? Šta onda ne valja? I jel na kraju onda plodna curila ili mokraća? Dobro da si išla u bolnicu.
A o mjerama smo rekli da nećemo! Blizu si termina, najbolje šta možeš napraviti je puno mirovati i uspjet ćeš!🍀🙏
Sad sam se sjetila da se Lucky već dugo nije javila. Kako tvoje mirovanje?
Termin 18.06
Boobaboo, ok kod mom sa proljetnica, bar kako je ona napisala, nije bilo tuširanja doma, a ni klistira, samo trud na trud. Jel to moguće kod prvorotke? Da tako naglo krene da nemaš vremena baš za ništ?
Termin 18.06
Ja nosim i šampon i regenerator i šampon za suho pranje i svašta nešto Bit ću dulje zbog carskog, a nikad se ne zna i hoću li ostati dulje nego planiram, pa neka se nađe. Sve mi je putno pakiranje i stvarno stane u malu toaletnu torbicu. Kozmetika mi zauzima najmanje mjesta, a uzela sam praktički sve.
Nemojte zaboraviti koju vrećicu za prljavo rublje staviti i ako bude trebalo slati stvari vamo tamo. Ja nosim i tablete za bolove, čisto eto neka se nađe i to. Najgori su mi ulošci, pelene i ručnici, to će mi zauzeti mjesta uff.
Miška, baš mi je žao da si imala stres. Jesi na žučnoj i dalje? Šta onda ne valja? I jel na kraju onda plodna curila ili mokraća? Dobro da si išla u bolnicu.
A o mjerama smo rekli da nećemo! Blizu si termina, najbolje šta možeš napraviti je puno mirovati i uspjet ćeš!🍀🙏
Sad sam se sjetila da se Lucky već dugo nije javila. Kako tvoje mirovanje?
Ma stresiraju me vec dugo 😅🙈 Dijetu imam za gestacijski dijabetes, u vezi jetre/zuci jos nista, samo sam vadila krv i svaki put su vrijednosti bile povisene. Mokraca je na kraju bila, sva sreca. Sama sam si odredila malo mirovanja, izbacila vitamine (kontam mozda utjecu na jetru), drzim dijetu dok ne odem opet kod gin i izvadim opet nalaze. Sve smo negdje blizu termina pa nadam se da cemo sve jos to malo izgurati i da sve prodje dobro! 🍀🙏
A gle, sve je moguce 🤷 Al njoj je 4. i ona je mislim pisala da su joj i prije pucanja vodenjaka krenuli trudovi, da je bila nedjelja koliko se sjecam, da je odlucila vidjeti kako ce to sve ici, da je odlucila otici na misu, pomogla nekom od starije djece oko domace zadace, sto cuda jos po kuci napravila. A puknuo joj vodenjak u noci na ponedjeljak - jer koliko se sjecam, rodila je u ponedjeljak 17. ( blesavo mi mozak radi, pa sam eto i to zapamtila 🤦). Tako da opet, stigne se. Njoj je bilo trud na trud i 2 min razmaka kad joj je usred noci pukao vodenjak, prije toga nepravilno.
Meni u prosloj, cijeli dan, od jutra nepravilni trudovi. Dok vise nisam mogla trpiti jacinu tj nisam ih mogla prohodavati i stvarno me bilo trta da cu roditi negdje na putu. Dosla brzinski u rodiliste, 8 cm otvorena . Prokidanje vodenjaka i pola sata i 3 truda kasnije, mali vani.
Dok sam cekala u bolnici saznala sam da ce se od iduceg tjedna dozvoliti posjete (sa negativnim testom) u toj bolnici u DE gdje cu ja roditi. Pa eto info, mozda ce tako biti i u nekim drugim bolnicama u DE. Dosad su smjeli samo ocevi biti na porodu uz negativan test, posjete su bile ful zabranjene.
Isto tako, jako jako puno zena znam da im je sluzni cep ispao, a rodile 2 tjedna nakon. Znam i zene kojima je ispao i odmah krenuli trudovi. Ali tesko da ce ti trudovi biti odmah odmah na 5 min. Doslovno, krenu trudovi , pa se mislis jeli trud ili ne, ma nije. Pa cekas. Pa opali opet za 45 min, pa se prepadnes, ma nije valjda. Pa iduci za pola sata. I tako...Realno, dok se smisljas jel je ili nije, 100 cuda napravis. I najvjetojatnije opet, dok dodjes do bolnice, dok te upisu, smjeste u box, dok te netko pregleda, obavezno pitaju koja je trudnoca ( i onda kazes 1.) , odmah babice znaju da nema zurbe, - opet ce ti proci bar 2 sata.
Sortiraj odgovore
Najstariji