A i ako rodite prije termina (37 tj), gleda se opce stanje djeteta, od Apgara do pracenja disanja, srca/krvotoka, do snimanja mozga zbog krvarenja. Jer ta djeca su neurorizicna, sto obicno znaci mikro krvarenja na mozgu koja se kasnije prate mislim skoro cijelu prvu godinu zivota ( pedijatar, neurolog, fizijatar i sl).
Mi smo radi mene ostali 10 dana u bolnici a npr tek sedmi dan u bolnici su je odveli na suncanje... i tako jos dva put, a od rodenja je uspavana i zuta bila. Ali nije bila za ostanak nijednom uvijek su rekli beba moze kuci ali ne moze radi mame hehe. I kad smo doma dosli i dalje je bila zuta i bas sam ju tesko budila sjecam se 🤷🏻♀️
Jutro cure!
Evo mene s pregleda! I dalje sam otvorena za 1 prst što je super, nije išlo dalje, a jučer sam kuću očistila 😄 Novi pregled za 2 tjedna! Napravljen mi je bris na streptokok i dobila sam uputnicu za rodilište, pa kad bude 😊 Posteljica između prvog i drugog stupnja, protoci dobri, plodna voda isto super, bebica prati svoj ritam napretka i sada je procjena 2840g! Kaze dr. Vidjet cemo hoce li dostic sekinu kilažu (3650g). Ja dobila za 2 tjedna 2 kila....i tako sam sad na +10 od starta.
url=https://lilypie.com]
dobro jutroo
Malla suuuper za dobar pregled kolko smo sve blizu nemrem vjerovat.. ja tek sad uređujem kutak za bebu i spremam torbu za rodilište.. Krevetić naručen i sad moram nešto smislit za komodu za presvlačenje
Jel ste sve uzimale one komode za previjanje? Ja sam nekako mislila uzet neku klasičnu koja nije za bebe da ju kasnije koristim za neke druge stvari.
I kolica još nisam riješila, ne mogu se odlučit, sve mi nekako isto, a cijene različite
dobro jutroo
Malla suuuper za dobar pregledkolko smo sve blizu nemrem vjerovat.. ja tek sad uređujem kutak za bebu i spremam torbu za rodilište.. Krevetić naručen i sad moram nešto smislit za komodu za presvlačenje
Jel ste sve uzimale one komode za previjanje? Ja sam nekako mislila uzet neku klasičnu koja nije za bebe da ju kasnije koristim za neke druge stvari.
I kolica još nisam riješila, ne mogu se odlučit, sve mi nekako isto, a cijene različite
Ja sam uzela klasicnu ikeinu hemnes komodu, varijantu 160×96
Danas pocinjem slagati robicu i stvari u nju, cini mi se da ce puno stati.. ladice su doboke i prostrane.
Nisam uzimala komodu za presvlačenje, te aktivmosti obavljam svugdje po kući, di se zateknemo 😁
url=https://lilypie.com]
..a i vjerujem da cu prvih par mj. presvlaciti na toj komodi (gore je naravno navlaka za tu svrhu), a kasnije i na kaucu, krevetu.. cini mi se jednostavnije kad dijete postane zivlje i okretnije
Dobro jutro curke,
Kod nas u Bosni divan vikend bio, i evo ga sad opet oblaci i ocekujem kisu :/ najgore je sto nemam nikakvu jaknu koja moze preko mog stomaka :D
---
Recite mi, gdje ste planirale drzati bebu? Mi imamo djeciju sobu ali ne bih bebu na pocetku drzala dalje od mene, a u spavacoj nema prostora pored kreveta (osim ako ne blokiram ormar) tako da opcija je ili ispod nogu nasih ili pored kreveta. Savjeti? Iskustva? Ja sam uvijek zamisljala da ce beba biti pored mene i mislim da je to nekako najprakticnije, ali sad je problem taj prostor.
👩🦰 - 31
👨- 40
Baby girl <3
Dobro jutro zene! Cestitke za super pregled
.
Sassy bas i mi imamo slicnu situaciju, i oducili smo krevetic stavit pored kreveta, ima minimalno mjesta za proc pored ormara, al zato smo odlucili staviti debeli filc na nogice kreveta da ga mogu povuc sim tam kad budem trebala u taj dio ormara i to je to..
a osim tog smo zaboravili na onu stavku gdje cemo drzt bebu preko dana dok se ne nosi i ne spava..ja sad istrazujem stokke baby bouncer koji ide u kombinaciji s stokke steps hranilicom kasnije..super mi se cini al da vas pitam jel itko to vidio u praksi ili cuo/gledao ista o tome za svoju bebu?
👱♀️25 👱♂️26 👰🤵 10.10.2020.
Jutreko! 🙂
Mamice, hvala na svakom odgovoru. Ja sam isto čula da sluzni čep zna danima ispadati, vjerojatno ću ako dođe do toga ići vidjeti gdje sam, ali ne želim ležati 2 dana u bolnici i tamo trudove čekati, samo to ne!
Koje koma vrijeme i ovdje kod nas 🌧️
Mi smo uzeli komodicu kojoj se kasnije skinu ti nastavci za prematanje i bude super za pohranjivanje svega.
Imamo kinderbetić u dječjoj sobi i jedan putni krevetić u našoj pored kreveta. Za taj putni sam uzela isto malo bolji putni madrac.
I također smo uzeli tripp trapp sa tim nastavkom za novorođenče, super je jer ispočetka može biti u skroz ležećem položaju, a kasnije u poluležeći 🙂
Termin 18.06
Sortiraj odgovore
Najstariji