Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bela23
    24. Svibanj 2021. 10:59

Cao zenice da se i ja malo javim! Nzn jesam li uopce sve popratila ali otkako vise ne mirujem ja sam stalno negdje, nadoknadujem, iako sam troma ko kit ali nema veze ne dam se. Zavrsne pripreme su tu. Jos imam izglancati kuhinju i dnevni. Osjecam se ko da mi dolazi odred za cistocu a ne dijete 😂 ali zelim da sve bude tip top da sto manje u pocetku moram sklanjati i cistiti. 
    Sutra smo na pregledu zadnji put kod svoje gin pa me bas zanima sto ce nam reci, kakva je situacija. Menstrualne bolove imam, ali nisu tako cesti sad nzn rade li oni ista po pitanju otvaranja ili ne. Nema vise utrogestana napokon 🎉🎉🎉🎉. Ugl ja sam tek sad zivnula napokon i sad mogu reci da uzivam u trudnoci. 😬😄 Zelim iskoristiti jos koliko imam vremena da se nauzivam, a onda slijede slatke brige. 🤗

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

Orhideja1
    24. Svibanj 2021. 11:11

Evo i nas sa pregleda, pregled je uredan.
    Bebolino procjenjen na 2.640 što odgovara tjednima, ja sam na +2 od prošlog pregleda.
    Za cerviks kaže uloživ za vrh prsta, posteljica gr 2.
    Sve to je isto tako uredan nalaz. Za tjedan dana još kod njih bris na streptokok i onda kreću pregledi u bolnici.
    Jooj sve ovo mi sad zvuči kao veliko finale🥰🥰🥰, još dvije proljetnice (ako se nije što promjenilo u međuvremenu) i mi smo službeno na redu 💪💪

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

Orhideja1
    24. Svibanj 2021. 11:13

Čestitke ostalima na urednim pregledima🎉🎉

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

• Toncica24
    24. Svibanj 2021. 11:23

Boze tako ste blizu,pocinje lagano i nase vrijeme.
    Kako kazu izgurat do 37 tjedne pa onda kad bude bude
    Super za preglede 🙏
    🤗😍😍😍🤗🤗🤗🤗🤗

1.8. Curetak stigao 💗

Bojana2017
    24. Svibanj 2021. 11:27

Čestitke cure na super pregledima, baš se sve približilo nekako. 
    Ja isto nisam uzimala komodu za presvlačenje, jer sam prvi put svuda obavljala te aktivnosti, a i nemam prostora baš.
    Što se tiče bebe i toga gdje će biti slična situacija kao kod Sassy, samo kod mene još gore. Imam samo opciju da je krevetac kod mojih nogu, tako da ću samo okrenuti jastuk i beba će mi biti kod glave.
    Svakako ne očekujem da će u krevetiću spavati nešto dugo, jer ako bude dojenje po cijelu noć kao sa sekom, to će završiti tako da ćemo nas dvije u bračni ležaj 
    Tata svakako neće biti tu prva 2 i po, 3 mjeseca, pa imamo krevet za sebe 
    Svakako ću sve vidjeti kad beba dođe i kad krenemo sa svime.
    Za sad trebamo montirati krevetac  čekamo da se tata vrati s puta 

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Dominique_i_bebita
    24. Svibanj 2021. 11:48

Tripp trapp mi je genijalan i svakako ju planiramo kupiti kad beba bude veca i kad druga beba bude u prici :) ali taj newborn set njihov je bas samo za hranjenje, imala sam ga priliku koristiti i onak, nije bas za drzat bebu u tome prek dana po mom, zato sam i otkrila i gledam taj stokke steps jer ima mogucnost koristenja i montoranja tog bouncera koji se moze korisitit i za hranjenje dok brba jos ne sjedi a moze i samostalno na podu ili nekoj podlozi sto mi se cini kao 2 muhe 1 udarcem. Eto moje neko razmišljanje o tome..pa sad ak jos netko ima nesto iz iskustva reci nek kaze :) 

👱‍♀️25 👱‍♂️26 👰🤵 10.10.2020.

• Mimica2
    24. Svibanj 2021. 12:36

Dominique_i_bebita

Tripp trapp mi je genijalan i svakako ju planiramo kupiti kad beba bude veca i kad druga beba bude u prici :) ali taj newborn set njihov je bas samo za hranjenje, imala sam ga priliku koristiti i onak, nije bas za drzat bebu u tome prek dana po mom, zato sam i otkrila i gledam taj stokke steps jer ima mogucnost koristenja i montoranja tog bouncera koji se moze korisitit i za hranjenje dok brba jos ne sjedi a moze i samostalno na podu ili nekoj podlozi sto mi se cini kao 2 muhe 1 udarcem. Eto moje neko razmišljanje o tome..pa sad ak jos netko ima nesto iz iskustva reci nek kaze :)

Mi recimo nismo išli kupovati nikakvu sjedalicu za bebe, te samostalne, pa smo umjesto toga uzeli taj newborn jer mi se sviđa da mi beba bude na visini tipa ako smo za stolom i sl. I isto se koristi samo 6 mj ko i većina sjedalica. Ali kužim ovo da želiš imati samostalno na podu 🙂 

Termin 18.06

• Mare87
    24. Svibanj 2021. 13:56

Za rijecku bolnicu sam cula da je ok i dobro osoblje.. 
    Ja nekako vjerujem doktorima i svima njima tamo i oni na kraju znaju bolje od mene procjeniti sto i kako s obzirom na situaciju. Za sad idem bez straha 😁
    "Moj plan" je reci da idem na porod u vodi, ako sve bude kako treba za to.. ili mozda stolcic
    Ako mi daju drip, onda uzimam i epiduralnu, ako ne pokusat cu bez nje..
    Za epitiotomiju cu im reci jedino ako je zaista nuzna, no tako su i oni sami prezentirali na online tecaju da ne rade ako nije potrebno..
    Sta je jos bitno naglasiti?
    Negativ.Ljubavi podijeli svoj plan s nama 😊

Amber
    24. Svibanj 2021. 14:27

Negativ.Ljubavi

Curke, vaše mišljenje o tzv. planu poroda?
    S obzirom na moju skepsu prema osoblju u hrvatskim bolnicama, imam osjećaj da ti planovi poroda završe na dnu dokumentacije i da ih oni zapravo i ne doživljavaju. Molim vas, razuvjerite me ako sam preoštra ili ako se neutemeljeno vodim stereotipima… 🤷‍♀️
    Inače, svejedno sam složila jedan plan, jako jednostavan i sažet, pa što bude… 😉

Bas me zanima kakva ce vam biti iskustva s ovim, mi ne mozemo ni pristupiti porodu bez tog dokumenta (zove se birth preferences, a ne birth plan, ali svejedno) - isto tako ne znam koliko ga se drze, ja sam svoj napisala vrlo u stilu "ja bih ovako, a vi vidite sta je za mene i bebu najbolje". Ovdje nekako imam dojam da to postavi okvire bolnickom osoblju za sto te ne trebaju pitati (napisala sam za neke stvari da ne moraju ni pitati, da moze), a za sto moraju raspraviti s tobom (tipa epiduralne, injekcije pethadina, epiziotomija). Nadam se da ce tako i biti, da cu biti ukljucena u odlucivanje, to je sve sto zapravo zelim.

Ali en znam, mozda je to samo moje iskustvo, meni je bilo jako korisno istraziti razne stvari koje mozes odluciti zato da znam u tom trenutku sto istrazivanja i znanost kazu, jer misilm da cu biti uplasena i da bi me, da nisam napravila ovaj posao sad, bilo lakse u svasta uvjeriti/zaplasiti nego sto ce ovako biti. 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

• Kahneman
    24. Svibanj 2021. 14:28

Pozdrav svima :) Nisam se javljala, ali vas čitam od početka trudnoće. 
    Do sada je bila uredna trunoća (trenutno sam 27+0), nisam imala prevelikih tegoba, no danas sam išla na OGTT koji je u prvom mjerenju bio uredan, no u drugom iznosio 10.4. Također, eritrociti, hemoglobin i hematokriti su sniženi. Naravno, zabrinula sam se i počela googlati sve i svašta. No kako pregled ginekologa imam tek u petak, ne znam što mi je činiti sad ovih par dana. Najviše me plaši koje su moguće posljedice za dijete. Znam da je kiflica slala neke jelovnike, no ne mogu ih nigdje pronaći. Ako imate kakve upute i savjete bila bih vam zahvalna.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.