Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    23. Svibanj 2021. 04:11

Tocno ovako kako je boobaboo napisala. Mom je imala trudove onako skoro 2 dana...trud na trud su se zbili nakon pucanja plodne vode koja jr pukla nakon cjelodnevnih nepravilnih kontrakcija. Nije porod filmski kao ono sad si dobila trudove a za 15 min rodila. S tim da je npr. Mom iskusna višerotkinja pa je čekala što je više mogla kući. Nema se tu šta nego čim nešto osjetimo odma sređivanje, zadatak svako drugi dan ako nas baš trzaju trudovi pa stanu 😊 Jos dodatno vecina zena ce brojati u porod vrijeme od ulaska u rađaonu do bebe, meni je to npr. Trajalo 3h, ali od početka trudova 14 sati. I sve bas ovako kako je boobaboo napisala. Pre rijetki slucajevi su di zena nije skuzila da rađa pa "brzo" rodila.
    Joj Miska bas te je snaslo u ove zadnje dane...mislim da ce sve bit u redu a definitivno podrzavam ovo da ces traziti pretrage i detaljnije pojasnjenje. Prati sto ti kazu, ako treba 2tj. Krevet-wc radi tako, samo da izguras jos ta dva tjedna.

url=https://lilypie.com]

Mallla
    23. Svibanj 2021. 04:17

Tusiranje hmmm rodila sam u sred zime 22.12, a nikad mi ljeti nije bilo vruce kao tada. Zato me sad najveca trta te vrucine potencijalne. Kakvo je trenutno vrime taman ce ugrijat do poroda. Naravno da ima situacija kad tusiranje ne uslijedi odmah, jedna poznanica je zbog guzve umjesto onih 2h ispred rađaone provela 8h ispred rađaone (znojna i krvava) jbg. 9mj (najgužvastiji) porod u Splitu koje obuhvaca najvece teritorijalno podrucje i zakacilo ju je tako. 
    Bojana mene isto žgaravica noću izluđuje, nekad uspijem odspavati lijepo a nekad se pola noći namještam i gutam vatrene knedle.

Mallla
    23. Svibanj 2021. 04:23

Cure što ste rađale više puta jedno "glupo" pitanje: jeste li rađale djecu u otprilike isto doba dana ili? Kakva su vaša iskustva i iskustva mama oko vas s tim? Imam neke teorije u glavi odavno vec pa cisto sam znatizeljna ima li to ikakve veze jedno s drugim ili uopce ne. 
    Npr. Ja sam rodila u 15h i 13min. To mi je jako odgovaralo psihicki. Buduci da sam spavalica bilo mi je spasonosno sto nisam rađala u noći, nego ono cura odradila jutarnju smjenu a popodne svoj čovik 🤣 E sad teorija o kojoj pričam proizlazi iz toga da je moja mama nas dvoje rodila jedno u 16:05, a drugo u 18:10 (oboje popodne), teta jedno u 00:45, drugo 05 i treće 06:15 (noćna smjena)...e sad se ja nadam da će me opet tokati popodne....imate li vi neku želju/ideju kad bi ste najradje rađale?

Aneee
    23. Svibanj 2021. 06:29

Miska a jbmu, još 2 tjedna izgurati pa onda može krenuti bez straha 😘😘
    A mjerama im stvarno nekad ne vjerujem 🙈🙈
     .
    Porod- vrijeme mi nije bitno, više mi je bitno da nije pred vikend, tipa četvrtak ili petak 😂 jer ne otpustaju vikendom, pa bi možda morala do ponedjeljka čekati 😅
    .
    Mene od jucer tako bole stidne kosti. Dok lezim je oke, ali pri okretanju i kretanju me bas boli. Raspadam se 😂 

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Bojana2017
    23. Svibanj 2021. 07:37

E da, i kod mene je bilo tuširanje odmah nakon onih 2 sata  ležanja u rađaoni.
    Malla ja sam rodila u 11 i 15 prije podne, trudovi od 23 prethodnu noć na minut-dva. Baš me iscrpilo to nespavanje sad kad razmislim 🤔🤔🤔
    Možda bih ovaj put radije neko drugo vrijeme da mogu birati, bar cijelu noć da ne provedem tako 🙈

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

• boobaboo
    23. Svibanj 2021. 08:18

Malla, kad mene jednom vodenjak puknuo popodne, ali rodila tek nakon dan i pol, ujutro. Drugi put, trudovi od jutra, rodila popodne. Isto se nekako nadam da ce biti popodne ovaj put, ako mogu birati 🤣 Nekako ne bi bas u sred noci, ono, treba djecu dizati, obuci, smirivati muza, mislim da bi bas bio urnebes. A ovo vikend/tjedan, taj dio me ne dira. A i budimo iskreni, usred noci, 99% osoblja bolnice spava. Pa dok dozoves nekog na portu, pa dok se babice/sestre/doktori probude, pogotovo u rodilistima gdje nema guzve, ono, ne bi da me netko krmeljav poradja 🤦.
    Miska, i kod mene ce izgledno biti manja beba, vjeruj mi, ja za to i navijam - boli sve ovako i onako, ali kad imas roditi dijete od 4 kg, osjetis to bome dobro. Da je moja prva bila preko 3500 gr, isla bi na carski garantirano. Imaju oni vremena kasnije rasti, jesti i sto sve ne, pa nek vani nakupljaju kile. 

Bojana2017
    23. Svibanj 2021. 08:46

boobaboo

Malla, kad mene jednom vodenjak puknuo popodne, ali rodila tek nakon dan i pol, ujutro. Drugi put, trudovi od jutra, rodila popodne. Isto se nekako nadam da ce biti popodne ovaj put, ako mogu birati 🤣 Nekako ne bi bas u sred noci, ono, treba djecu dizati, obuci, smirivati muza, mislim da bi bas bio urnebes. A ovo vikend/tjedan, taj dio me ne dira. A i budimo iskreni, usred noci, 99% osoblja bolnice spava. Pa dok dozoves nekog na portu, pa dok se babice/sestre/doktori probude, pogotovo u rodilistima gdje nema guzve, ono, ne bi da me netko krmeljav poradja 🤦.
    Miska, i kod mene ce izgledno biti manja beba, vjeruj mi, ja za to i navijam - boli sve ovako i onako, ali kad imas roditi dijete od 4 kg, osjetis to bome dobro. Da je moja prva bila preko 3500 gr, isla bi na carski garantirano. Imaju oni vremena kasnije rasti, jesti i sto sve ne, pa nek vani nakupljaju kile.

Apsolutno se slažem sa ovim za kilažu. Već sam par puta pisala da opet navijam za dijete od 3 kg, vani nek raste, ima vremena 😀😀😀

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

• Tonks6
    23. Svibanj 2021. 08:59

A vidite meni je bilo super rađat navečer jer sam bila sama u boksu i maksimalno su mi se posvetili. Poslije poroda  me odmah odveli na tuširanje (nakon 2 sata jel) makar se ja nisam uopće uznojila, a sredina 5.mjeseca bila. Sad si planiram oprat kosu i pletenice splest da nemam posla s kosom u bolnici, makar ju nisam prala tamo ni s prvim.
    Jučer me muž vagao na stočnoj vagi i 14.5 kila sam u plusu. Sutra imam pregled pa me zanima dal će mi reći da je to previše 🤷‍♀️
    Još sam nekaj htjela napisat al sam naravno zaboravila kaj😂

• boobaboo
    23. Svibanj 2021. 09:08

Inace, cijelu ovu trudnocu, wc obavljam bez problema. Ponestalo mi magnezija prije par dana, od onda nista, sinoc mi se plakalo vise na wc-u. Uzas. Mislim da cu za iza poroda uzeti Dulcolax, jer sam se odmah prisjetila tog " veselja" s ocekivanjem prve stolice iza poroda. Inace mi pomogne jogurt, chia, lanene, jabuke...ali evo, nikako pa nikako. A ne jedem junk food stvarno. Vodom se natacem kao deva 🤷
    I jedan fun fact kojeg nisam znala na prvom porodu - ako vas uhvati proljev, lako moguce da ce uskoro i porod. Mene je copio prvi put, sva se iscudila, kao kako sad, ali dobro. Iza toga puknuo vodenjak. A prije samog boxa, trcala u wc jer mi se uzasno povracalo. Povratila i legla u box. Taj put mi je i cimerica isto prvorotka, pred sam porod najprije dusu ispovracala, pa rodila. 

• Tonks6
    23. Svibanj 2021. 09:22

E sjetila sam se kaj sam htjela još napisat. Fleka oko pupka, moja je nekakva plavo-zeleno-ljubičasta ko masnica. Ne sjećam se da sam to imala s prvim🤷‍♀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.