Peseki i mace su opasne više u trudnoći, zbog toksopalzmoze, koliko su mi cure pisale na drugoj temi…
Postoji realan rizik i zna se koji jeto. Čišćenje mačjih wc-a i izmeta, nedovoljno oprana hrana, suhomesnato, sirovo meso…
Da se toksoplasmoza dobiva od samog glađenja mačaka, ni jedna žena ne bi iznijela trudnoću do kraja. Nije ni čudo da smo sve u depri i preplašene kad i ti doktori laprdaju i nemaju takta.
Pa da, to sam i napisala, pripazit kod čišćenja DREKECA lijepša riječ je wc.
Ja ne kužim te doktore koji baš vole da trudnica paničari i da se sikira, takvima bi svašta rekla, stvarno. Debili.
Pa meni isto ti doktori nisu jasni nekada, umjesto da budu racionalni, jos nas vise isprepadaju. Doslovno sam macku 3 sekunde pomazila i oprala ruke. Sad mi samo jos i taj strah treba!!
A za one realne stvari pak tvrde da se ne trebaju testirati - tipa ti cervikalni brisevi. Ipak mi se cini veca sansa da sam tu dobila neku bakteriju nego od macke.
I za prehladu mi je rekla gin da bi to moglo biti dosta opasno jer ko zna koji virus imam. I za antibiotike takoder. Trebala bi piti radi urina, ali odmah je rekla da ti antibiotici mogu biti uzasno opasni pa nek si ja sad mislim.
Imate pravo, trebali bi nas jedno pola godine prije trudnoce zatvoriti u neku izoliranu steriliziranu sobu i da tamo samo lezimo dok dijete ne napuni barem 6 godina.
Ali ipak mi je vrhunac kako je bar ova moja oko svega napravila paniku i dramu i sve je grozno i ne smijem nista sad raditi. Osim ici na posao. Da mi nije palo napamet sad bolovanje traziti iako mi je stavila tri dijagnoze.
Ma užas...
Nismo lude, nismo invalidi, nismo ni od šećera. Daleko od toga da bi se trebale baviti krečenjem visokih stropova na lojtrama ili spremati za Olimpijadu, ali ono... stati malo na loptu sa svim tim upozorenjima i preporukama. Baš sam na jednom forumu naišla na temu što trudnice smiju jesti. Ispada da najbolje umrijeti od gladi. Neke stvari su jasne, npr. tuna zbog količine žive, ali opet radi se o takvim količinama tune koji si rijetko tko može priuštiti kod nas.
Onda ne smije se sirovi kupus zbog listerije, a opet cure na čuvanju trudnoće u bolnici kažu da jedu kupus svaki dan na salatu.
Ne smije se konzervirana hrana. A onda čitaš malo dublje i skužiš da se radi o količinama koje variraju od 5 do 7 konzervi svaki dan.
Kikiriki jer ako je otac alergičan onda i dijete može biti i onda dođe meteor i pogodi zemlju.
Stvarno ću reći MMu da moramo investirati u neku farmu crvčaka da jedem samo organski uzgojene proteine i dobar balon da me strpa unutra i ne vadi van dok ne prođe babinje
27.6. 💙
Ma užas…
Nismo lude, nismo invalidi, nismo ni od šećera. Daleko od toga da bi se trebale baviti krečenjem visokih stropova na lojtrama ili spremati za Olimpijadu, ali ono… stati malo na loptu sa svim tim upozorenjima i preporukama. Baš sam na jednom forumu naišla na temu što trudnice smiju jesti. Ispada da najbolje umrijeti od gladi. Neke stvari su jasne, npr. tuna zbog količine žive, ali opet radi se o takvim količinama tune koji si rijetko tko može priuštiti kod nas.
Onda ne smije se sirovi kupus zbog listerije, a opet cure na čuvanju trudnoće u bolnici kažu da jedu kupus svaki dan na salatu.
Ne smije se konzervirana hrana. A onda čitaš malo dublje i skužiš da se radi o količinama koje variraju od 5 do 7 konzervi svaki dan.
Kikiriki jer ako je otac alergičan onda i dijete može biti i onda dođe meteor i pogodi zemlju.
Stvarno ću reći MMu da moramo investirati u neku farmu crvčaka da jedem samo organski uzgojene proteine i dobar balon da me strpa unutra i ne vadi van dok ne prođe babinje
Ha ha ha..e stvarno ste me nasmijale...ali da..tak ispada...stakleni zvono na nas i 4 čuvara oko zvona da nebi slučajno...
hahahahaha farma cvrčaka hahahaha METEOR haha KRALJICE!!!!
Jessy bježi od te svoje kako sam ja od svog socijalnog, mijenjaj doktora ili idi privatno. Horor baba
hahahahaaha cure predobre ste! :D :D hahaha
baš ste me dobro nasmijale. I joj koje sve pretrage idete, a ja 11 tjedan ušla i nijednu nisam obavila.
hahahahaaha cure predobre ste! :D :D hahaha
baš ste me dobro nasmijale. I joj koje sve pretrage idete, a ja 11 tjedan ušla i nijednu nisam obavila.
Ne sikiraj se, stigneš. Ja eto moram sad opet sve ponovit slijedeći tjedan, pa ko da nisam ni obavila ništa
Nisam apsolutno nista ja jos obavila od nalaza. Mi to laganini bez panike....
.
Ajme meni HappySeal upisala sam se skoro 😂😂😂😂😂😂 ali tako je po njihovom, sta god da pojedes ili riskiras infekciju listerijom ili salmonelu. A ova ginekologica je razlog zbog kojeg ginekolozi u bolnicama dozivljavaju zivcane slomove. To se treba pazit ak imas macku u kuci, jos kazu da ne treba izbacivat macku, nego ne smijes cistit kutiju di kaki. Mislim stvarno....toliki testovi uzalud, a prije ces nastetit trudnoci koricom jabuke nego zivotinjom i fckn kupusom 😂
💙💚💛💜💙💚💛💜💙💚💛💜💙💚💛💜💙💚💛💜
Sortiraj odgovore
Najstariji