Ljetne bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    gagulina
    14. Srpanj 2015. 23:17

Evo malo imam vremena pa da vam napisem iskustvo poroda u njemackoj.naravno da sam sve citala kako sta gdje i bila odusevljena i jos izabrala bolnicu prijatelj djece ooo mame kako sam bila nadobudna.sve je to lijepo uredjeno za porod imas sve mogucnosti oces kadu loptu krevet ljuljacku itd ali u stvari sve samo sminka.dakle petak ujutro dolazim na carski nakon 36h trudova ni mm otvorena,babice me komentiraju sa ocitim neodobravanjem da nisam ni pokusala(kao sto rekoh 36h trudova).carski pod spinalnom vidim svoju djevojcicu kad ju izvade i cujem prvi udah prvi plac i to mi je super.odmah ju stavljaju na mene i to mi je super ali mi nije super da je dijete golo na meni od 8:40-15:00.ja prakticki oduzeta jer su zeznuli spinalnu i otrnila do ramena.konacno oko 15h popusta spinalna i zovem sestru da mi uzmu malu da ju obuku nemoram ni govirit da je cijelo vrijeme proplakala a one govore to je od carskog dozivjela je sok a nije to sto nemogu primit svoje djete i stavit je na prsa.odnose malu i dolaze dvije sestre i odmah me dizu iz kreveta na noge zvijezde sam vidila i taman se vracam i krevet i malu mi vracaju i opet ostajemo sami.slj dva dana i dvije noci djete vristi niti spavam ja niti djete one vicu to je mama zbog carskog a meni djete gladno.o dohrani nece ni da cuju.konacno treci dan dobivam mlijeko i djete mi dobiva na tezini za dan 90gr.ali opet ja nisam u pravu opet je sve zbog carskog.i sad vi meni recite dali je ta bolnica prijatelj djece?od pocetka si sam sve sam radis i molis boga da sto prije izadjes iz bolnice i malo se odmoris.prvu sam rodila u vinogradskoj na carski i bila odusevljena i brzo se oporavila drugu u razvikanoj njemackoj i to je moje iskustvo i jos jedna razlika jos uvijek me pece od katetera kicma me boli od spinalne i sav jos uvijek pece dok to nisam dozivila u vinogradskoj.
    Malo oduzila post ali morala sam to podjeliti sa vama.

CUUuu
    15. Srpanj 2015. 00:59

Dea čestitam!

Gagulina,  žao mi je da si imala takvo iskustvo. Nemoj me krivo shvatit ali u neki ruku mi je drago pročitati da nije u vikend u nas sve najgore. ..

Gricko,  tako je valjda svugdje. Ima dobrih i loših ljudi pa na koga se namjeriš. Nadam se da ti jedna loša sestra nije pokvarila ukupan dojam i doživljaj poroda. 
    P.S. i nadam se da će sad na godišnji 😆
    Meni je pregled u petak. Baš me zanima stanje. Imam osjećaj da će svaki čas, a bilo bi lijepo izdržat još 10ak dana...

kachi
    15. Srpanj 2015. 10:04

Ja ne vjerujem da to može bitno manje koštati jer se ipak radi o pravom operativnom zahvatu i privatnom rodilištu. A tamo i jeste cijela poanta dodatno raskošan ambijent, to se svuda plati. 

Dea i Gagulina čestitke na bebaćima! (i ako sam možda još nekog preskočila) 

Kad sam vidjela Gagulinin dugi tekst baš sam se namjerila da čitam kako može biti lijepo iskustvo poroda negdje vani, a ono baš obratno. Žao mi je što je tako, ali bitno je da ste vi sada dobro...a kao i sve, zaboravit će se loše i upamtiti samo oni lijepi trenutci kad je beba stigla.

Bebily
    15. Srpanj 2015. 10:22

Dea čestitke na bebici  nadam se da se dobro oporavljaš...
    ja sam jučer bila na kontroli i skoro su me zadržali zbog tlaka ali na svu sreću nemaju viška kreveta, malo im je gužva pa su me ipak pustili ali moram pratiti tlak i čim skoči odmah se nacrtati u bolnici..otvorena sam 1 prst i kontrola za tjedan dana ako se ništa u međuvremenu ne pokrene 

Mary36
    15. Srpanj 2015. 10:29

Jao gagulina ne zvuči baš lijepo...ja sam baš zato i htjela roditi u Petrovoj, a ne u bolnici koja je prijatelj dijece jer znam kako je mojoj sestri bilo u takvoj bolnici. Nakon poroda odmah dijete s njom cijeli dan i noć, ona u šoku plače...naravno ne uspjeva dojiti u takvom stanju a beba gladna, dohrane nema jer se bebe moraju dojiti. Ma užas, ja sam se fino odmorila i drugi dan tražila bebu i krenula polako s dojenjem. Nakon poroda bi to bio kaos jer sam bila u komi. Isto tako je sa sestrom u sobi bila žena koja je imala carski i beba s njom cijelo vrijeme i tu prvu noć vrišti...još ako ti je prvo dijete i nemaš iskustvo dojenja, katstrofa zagarantirana jer su sestre koma...
    Dea moj porod je bio sličan tvom, samo još malo duži...ako te tješi moja prijateljica je prije dva mjeseca rodila kod Podobnika na carski: Prenjela je pa su joj 15 sati inducirali porod nakon čega se nije ni malo otvorila i slijedio carski...tako da ja tu ne vidim ništa puno bolje nego smo mi prošle. Bar smo se brže oporavile bez carskog i naravno uštedjele pare 

CUUuu
    15. Srpanj 2015. 11:59

Ma mislim da je kod privatnika čisto stvar ljudskijeg pristupa - tamo te sestra ne smije odkantat kad nešto tražiš, vjerojatno je jedna sestra na 2-3 žene a ne na cijeli kat kao u bolnici pa je onda zoveš da ti pomogne u wc da ti da bebu da je presvuče i sve to što u bolnici moraš sam, mogao ili ne...

Mary36
    15. Srpanj 2015. 12:30

Moje iskustvo sa Petrovom je stvarno dobro . Doktorima svima dajem pet, a prošla sam kroz četiri različite smjene. Ne znam, možda sam imala sreće, ali moj je dojam da se trude. Dobila sam sve što sam tražila, čak sam imala loptu i skakala na njoj i mogla sam mijenjati položaje. Pitali su me što želim protiv bolova, sve mi objasnili, nudili epiduralnu za koju je cijeli tim došao da mi je daju i pojasne prednosti i nedostatke. Tijekom cijelog boravka imala sam loše iskustvo jedino s nekoliko babica i sestra na odjelu i to su uglavnom starije žene. Ali bilo je i stvarno divnih sestri koje bi istog trena smirile bebe kad su ih primile i trudile su se pomoći nam što god da smo tražile i pitale. Kao i svugdje među sestrama ih ima koje su grozne i koji su divne, educirane i onih sa zastarjelim idejama. Pošto sam rađala 24 h bila sam i dosta sama u boksu, ali je muž bio sa mnom tako da mi je to odgovaralo.

iva.lu
    15. Srpanj 2015. 13:24

Po meni sestra te ne bi trebala otkantati u drzavnom rodilistu jer svi oni dobivaju place iz naseg rada, samo sto si oni svasta dopustaju...nema ih tko kontrolirati kao sto je to kod podobnika...ja osobno izbjegavam petrovu jer su se prema meni ponijeli kao da smo u birtiji a ne da sam dosla s problemom uopce ih nije bilo briga, sve porode za koje sam unatrag cula da su bili u petrovoj bili su mucenje. Uostalom ne ponasaju se bog zna kako ni prema zenama s ginekoloskim problemima...za iskustvo koje sam nedavno cula ne bi htjela ni komentirat da to ne dolikuje jednom lijecniku da kaze pacijentu...no to je samo moj stav i moja odluka...ja sam rekla bilo gdje samo ne petrova...mislim da to puno ovisi i o zeni i kako se ponasa prema njima ali ja to ne bi trpila odbrusila bi joj jer se nema pravo tako ponasati niti jedna sestra...radim u drzavnoj sluzbi i mi moramo biti ljubazni prema strankama bez obzira koliko ona bezobrazna bila jer ipak smo drzavni sluzbenici isto tako ocekujem da se ponasaju prema meni kad dodem u drzavnu instituciju jer ako joj se ne radi njen posao hvala bogu ima onih kojima se radi...
    ispricavam se na podugom postu ali to mi jedna tema na koju sam osjetljiva...nemojte zamjerit svatko ima svoje misljenje i ja ga postujem

...molim Te za malo sreće....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.