Cure, trebam vasu pomoc! 😃
Vec vas neko vrijeme pratim ali nikako da se registriram. Imam PCOS i Hashimoto i prosli mjesec sam nakon duzeg vremena napokon imala ovulaciju, plus se pojavio na 8 dpo ali sam na 12 dpo prokrvarila (mislim da je to zbog manjka progesterona). Taj ciklus sam ovulirala na desnom jajniku i uglavnom mi se svaki mjesec izmjenjuju lijevi i desni jajnik. Kad je lijevi na redu onda nemam ovulaciju i folikul se pretvori u cistu. Ovaj mjesec sam i lijevom odlucila dat neku sansu i potrosila brdo trakica te sam si odredila da ako do 24 dc trakica ne potamni krecem s Duphastonom. I ginekolog mi je rekao da krenem pit cim vidim da nema ovulacije. I sta se dogodi… Krenem ja s Duphastonom, popijem dvije tablete i Premom kaze High 1,10! Uskoro bi onda mozda moga ulovit Peak 🤔 (ako me ipak ne odluci zeznut jajnik) i sad ne znam sta da radim posto sam u Kanadi i tu je 22h, a ja trebam popit sljedecu tabletu u 23h. Mislite da bi Duphaston mogao blokirat ovulaciju?
Evo LHhttps://ibb.co/Pt7XzFM
Duphaston nikako ne prekidati…. A sto se tice duphastona i ovulacije… On jako utjece na to. U kojim dozama ga pijes? Velike doze djeluju isto kao i kontracepcijske pilule… Meni je privatnik bio zgrozen tim sto mi ga je soc gin prepisao.. kaze da se duphaston u slucaju manjka progesterona treba prepisat tek nakon utvrdjene trudnoce …. potrazi drugo misljenje. Ukoliko nisi vadila progesteron i ne znas da ti je nizak nemas ga potrebe pit do eventualne trudnoce .,..
Pijem ga svakih 12h, znaci dvije na dan. Tu terapiju su mi dali prije par mjeseci dok sam jos bila u Hrvatskoj. Nikad nisam vadila progesteron jer kad sam i npr pila Femaru odmah nakon potvrđene ovulacije daju progesteron i onda zapravo nisam ni imala priliku vadit jer rezultati nebi bili tocni
Evo ne znam,ima curka ovdje s Hashimoto dijagnozom pa ce se javit i mozda pojasniti,ja imam isto nedavno dijagnosticiran pcos pa sam isla vaditi spolne hormone i stitnjacu,radila OGTT da se otkrije uzrok,ali jos mi fali vadenje progesterona...sad ne znam evo nisam pametna..jesi ikako radila te pretrage prije nego si dobila ikakvu terapiju,pogotovo vadila progesteron? Jer nije bas dobro da doktori samoinicijativno daju te terapije ako nisu vadeni hormoni,to je dosta opasno i mogu napraviti kontraefekt u nekim slucajevima. Jesi mozda radila prije kakvu obradu?
Hope puno ti teorija imaš u 7:30 ujutro, nemoj se ljutiti al dok se ne razbudim ću vam samo zaželjeti dobro jutro ☕😂
A vezano za graf, meni je moj graf isto bio tijekom ciklusa označio o a meni trakice bile svijetle zato što mi je temp naglo porasla ili je rasla par dana redom... evo sad mi je neki dan isto tako označio o ali s isprekidanim linijama, što vjv znači da ni on nije siguran 😂😂
Ja 27 / M 32
aktivan rad na bebi od 10/2020
11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
"I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
Bože, hvala Ti!
Hope puno ti teorija imaš u 7:30 ujutro, nemoj se ljutiti al dok se ne razbudim ću vam samo zaželjeti dobro jutro ☕😂
A vezano za graf, meni je moj graf isto bio tijekom ciklusa označio o a meni trakice bile svijetle zato što mi je temp naglo porasla ili je rasla par dana redom… evo sad mi je neki dan isto tako označio o ali s isprekidanim linijama, što vjv znači da ni on nije siguran 😂😂
Ma ne ljutim se ja,sto vise teorija imamo,to nam je zabavnije ovdje hahaha,al pisanje mi ne gine,pisat cu do predvidenog dana O sigurno pa cemo vidjet evo..a teorije,ma jos sam i pila gynositol taj,pijem ga i dalje sto mi je doktorica preorucila za reguliranje cista i da se malo jajnici dovedu u red da prorade,ako je proradio u mjesec dana,onda mu dizem spomenik,evo ne znam 😂
Cure, trebam vasu pomoc! 😃
Vec vas neko vrijeme pratim ali nikako da se registriram. Imam PCOS i Hashimoto i prosli mjesec sam nakon duzeg vremena napokon imala ovulaciju, plus se pojavio na 8 dpo ali sam na 12 dpo prokrvarila (mislim da je to zbog manjka progesterona). Taj ciklus sam ovulirala na desnom jajniku i uglavnom mi se svaki mjesec izmjenjuju lijevi i desni jajnik. Kad je lijevi na redu onda nemam ovulaciju i folikul se pretvori u cistu. Ovaj mjesec sam i lijevom odlucila dat neku sansu i potrosila brdo trakica te sam si odredila da ako do 24 dc trakica ne potamni krecem s Duphastonom. I ginekolog mi je rekao da krenem pit cim vidim da nema ovulacije. I sta se dogodi… Krenem ja s Duphastonom, popijem dvije tablete i Premom kaze High 1,10! Uskoro bi onda mozda moga ulovit Peak 🤔 (ako me ipak ne odluci zeznut jajnik) i sad ne znam sta da radim posto sam u Kanadi i tu je 22h, a ja trebam popit sljedecu tabletu u 23h. Mislite da bi Duphaston mogao blokirat ovulaciju?
Evo LHhttps://ibb.co/Pt7XzFM
Duphaston nikako ne prekidati…. A sto se tice duphastona i ovulacije… On jako utjece na to. U kojim dozama ga pijes? Velike doze djeluju isto kao i kontracepcijske pilule… Meni je privatnik bio zgrozen tim sto mi ga je soc gin prepisao.. kaze da se duphaston u slucaju manjka progesterona treba prepisat tek nakon utvrdjene trudnoce …. potrazi drugo misljenje. Ukoliko nisi vadila progesteron i ne znas da ti je nizak nemas ga potrebe pit do eventualne trudnoce .,..
Pijem ga svakih 12h, znaci dvije na dan. Tu terapiju su mi dali prije par mjeseci dok sam jos bila u Hrvatskoj. Nikad nisam vadila progesteron jer kad sam i npr pila Femaru odmah nakon potvrđene ovulacije daju progesteron i onda zapravo nisam ni imala priliku vadit jer rezultati nebi bili tocni
Ne znam evo. Cisto ti savjetujem da odes po drugo misljenje jer sam ja zbog krive terapije zaradila polip... Naravno da to ne mora imat nikakve veze s tobom. Samo ne vjerujem tim doktorima koji se napamet razbacuju s hormonima hehe... U svakom slucaju, sad ga nastavi pit po preporuci...
Sto se tice biokemijske koju si imala, to vjerojatno nije do progesterona nego nije bio dobar plod sto se jako cesto dogadja ☹️, nije greska u sljedecoj trudnoci odma nakon plusa uvest duphaston terapiju.
Duphaston je jedino opravdan kad zelis izazvat mengu (anovulatorni ciklusi) i u vec utvrdjenoj trudnoci radi njezinog ocuvanja....
🦄30g 🐴29g
Prvi ➕ 09/18 ... spontani u 10 tt zbog hematoma.
Drugi ➕ 03/21 .... 🙏
Pregledi :
-4+0tj- preventivno Duph. i uputnice za lab
-6+5tj po uzvu... kuca 💙... Bebica 0.75cm... termin 12.12.21
-28.4. pregled kod privatnika - sve uredno
⚕️Duphaston, folna, propolis+imuno🍯, Mg
I taman dok sam odgovarala sad na zadnji post,osjetim bockanje u lijevom jajniku i treperenje 🙄🤷♀️🤦♀️
Lucky,mozemo ovaj ciklus napraviti mali eksperiment u pocast mog grafa? Da stavimo jos jedan moguci termin dolaska M? 😂😂😂 to bi bio 03.03. Pa sad kao voditeljica zapisnika mozes dodati i taj datum na listu ili ostavi samo ovaj drugi jer nisam pametna na ovaj petak 🤣
Lea ne znam kako bi ti pomogla. Ja duphaston dobijem samo kako bi doslo do M kad su mi neredoviti ciklusi. Ima tu cura koje su ga uzimale redovno kao terapiju pa ce ti one moci mozda vise reci nesto za tvoju situaciju.
Zoe sad citam i vidim za doping i macu e dobro da si provjerila, kako bi samo muza usosila hahah jaoo, dobro je prosao!
Hope ja se nadam da ce ti iz cijele ove situacije na kraju mj zabljesnuti plus
Hope pa vidjela sam tu tvoju kronologiju hehe zato te i pitam jesi mozda radila trakicu 8dc a da nisi objavila. Ja jos mislim da ti je 8dc bio pik ... 9dc je vec pocelo svijetliti pa si fulala... Sjecam se tvoje napaljenosti ahahaha sad sam ja u toj fazi 😹💪🤞....
Ti isto imas relativno rane ovulacije kao i ja... Koliko ti traju ciklusi?
🦄30g 🐴29g
Drugi ➕ 03/21 .... 🙏
Pregledi :
Lea2503 nazalost ne mogu te vise citirat jer mi onda ne posalje poruku pa se nadam da ces ovako primijetiti odgovor na tvoje pitanje gore 😂 dakle,Moja teorija je da je moguca ovulacija na lijevom jajniku,ali da mozda nije do kraja ovulacija nego je taj folikul presao u cistu posto nisam imala konstantni rast temp u dpo danima prema grafu nego je bio i pad jedan dan..e sad,posto mi je lijevi jajnik prepun malih cista,ne iskljucujem opciju da je mozda presao u cistu pa zato raste dalje razina LH,ali ako je bila uspjesna O iz lijevog jajnika,onda cu se napit u cast i jajniku,i doktorici i gynositolu i svemu😂 naravno da nastavim testirat do onda dok nisam predvidala O,osim ako se i kasnije ne pojavi nesto,al ja osjetim danima lijevi jajnik,uvjerena sam bila da je mozda prehlada,ove temperature vani i to sto moram stajat na hladnoci dok cekam bus s posla doma,a imala sam jedino od fizickih znakova vodenasti iscjedak sto po meni nije bas neki znak O,bar ne kvalitetne,bol koju inace osjetim puuuuno jace ali krace na desnom jajniku i jucer sam osjetila da sam uzasno vruca u licu kako sam znala biti nakon ulovljene i utvrdene O na desnom jajniku 😂🤷♀️ Puno teorija za jutro i petak,ali...dugo nisam imala neki miran i dosadan petak 😂
JojaSve sam vadila i androstendion je povisen. U 5.mjesecu kad sam vadila hormone lh i fsh su bili oko 6, a onda sam opet vadila u 10.mjesecu i tad mi je fsh bio oko 6, a lh oko 12 😏 a androstendion se jos malo povisio. Ali tad mi je otkriven i Hashimoto pa su mi hormoni bili u banani. Mislim i opcenito su ali se tad bas pogorsalo. Duphaston su mi davali i prije dok jos nisam pila pilule jer bi imala menstruaciju po dva tjedna. Nakon toga sam pila pilule dosta godina i nakon njih jedna ovulacija dosla normalno i kasnije nista pa su mi morali dat Duphaston da se barem nesto pokrene inace nebi dobila 5 mjeseci.
Dada u tom slucaju je stvarno opravdano. Gle, mozda ti ovaj ciklus bas bude dobitan. 🤞 Pisi nam pa cemo odbrojavat s tobom....
Pijes li nesto za regulaciju tih hormona? Nesto od prirodnih dodataka prehrani? Cajeve,kapi, prah ?
🦄30g 🐴29g
Drugi ➕ 03/21 .... 🙏
Pregledi :
Sortiraj odgovore
Najstariji