Romana ja sam pila klomifene od 5-9 dc ujutro i navečer nakon 9 dc sam išla na folikulometriju i pratila razvoj folikula uglavnom sam imala odnos od 10dc do 15-16 dc jer mi je tada bila ovulacija, nažalost od 3 ciklusa klomifena uvijek sa dobrim folikulila i potvrđenim ovulacijama nisam ostala trudna
Pozz svima ! Moja situacija se ne razlikuje puno od drugih. Policisticni jajnici, na prvoj sam turi Klomifena 5-9 dc, 10-14 dc Estrofem, 15-25 dc Duphaston. Tim redom kroz ovaj 1. ciklus. Pijem vrkutu 5 mjeseci. Danas sam 31 dc i cekam jos malo dok ne napravim test da vidimo je li pozitivan ili krecem u novu turu ! Samo hrabro dalje cure !
Hej cure da se i ja prikljucim. Ovo mi je prvi ciklus klomifena.. dijagnoza policisticnih jajnika. 8. ciklus da radimo na bebi. Pila sam od 4.-8. dana terapiju, a na folikulometriju sam došla tek 15.dan ciklusa i doktor je vidio 3 folikula na jednom jajniku od kojih je 1 bio prevelik, 1 savrsen (23cm), a 1 nesto manji. Endo 10mm, prepisan mi je Duphaston 3x1 12 dana, a na sam dan pregleda 2x2 da izazove pucanje i rekao da nece svi puknuti u isti vrijeme.. plodni dani od sri do subote.. znaci jos sutra po njemu.. imala sam jake bolove od tog velikog folikula koji je 90% prsnuo bas dan nakon duple doze duphastona, tj pregleda. Trenutno nemam nikakve simptome O kao inace.. Ne znam jel to uobicajen, vise ne pratim tijelo na isti nacin, skroz sam zbunjena..
Pozz! Nova sam ovdje. Imam PCOS i nažalost 2 kiretaže. Ovaj mjesec idem na folikulometriju. Na lijevom jajniku imam folikul veličine 10 mm - 11 dan ciklusa( nije narastao od prošlog pregleda). Doktorica kaže da je to normalno kod dužih ciklusa. U ponedjeljak idem ponovo pa ćemo vidjeti što dalje. Rekla je da bi od idućeg ciklusa možda krenuli sa klomifenom.
Sortiraj odgovore
Najstariji