Klomifen

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nona1

Broj poruka: 130

Prijavi adminu

Drage cure! 
    Pozdrav vam svima! I da vam svima zaželim sve najbolje u ovoj godini pred nama! Nije me bilo na forumu jedan dužii preiod! Godišnji već odavno proletio, imala sam dosta gužve na poslu...sad već pomalo hvatam konce! ;)
    Sa fertility care, napredujemo pomalo, pomalo učimo. Kalendar se bolježi svakodnevno. Već smo imali nekoliko susreta sa svojim podučavateljem, jedan sa asistenticom sustava, koja nas povezuje sa liječnikom. Sada mi se pojavilo neki smeđi iscjedak, koji traje već duže..a mislim da bi M mogla stići danas, sutra. Mislim čak da mi je ovaj smeđi iscjeda donekle povezan s klomifenom..neki je nesklad hormona. Dosad nije nikad ovoliko trajalo..kad bi se pojavilo, trajalo bi 2-3 dana. Ovaj ciklus nije bilo ovulacije.
    Dobila sam preporuku za raditi test intolerancije na hranu...ili svesti na minimum konzumiranja pšenice, mliječnog i šećera. Preporuka također korištenja nekih suplemenata. Poslije tri mj praćenja ciklusa, imat ćemo konzultacije sa dr iz Irske. Tad od odeđuje konkretnu terapiju. U trećem ciklusu praćenja, trebam odraditi nalaze, hormone, kks. I poslije terapije, nalazi se rade svaki mj, da bi se pratilo djelovanje terapjie. 
    Po mojim dosadašnjim nalazima, asistentica mi je rekla da bi kod mene moglo biti ključno, izmjena ishrane. Pa vidjet ćemo..Odustali smo od pregleda kod dr Poljaka..
    Kako ste vi? Ima li kod koga lijepih novosti? ;)

• nikolinaaa1

Broj poruka: 64

Prijavi adminu

Drage cure, žao mi je što Vam već neko vrijeme nisam pisala. :( Na žalost kod nas još uvijek nema bebice. Još malo nam je treće godišnjica braka (ajde barem smo još u braku :D), a od bebice ni traga ni glasa. Nekako si mislim da svaku od nas čeka baš njezina bebice, pa pretpostavaljam da moja još uvijek negdje spava ako je na mamicu :). Ne bih to nazvala ljenošću nego komocijom :D.Ali šalu na stranu, krenuli smo  u Petrovu i trenutno čekam menstruaciju da počnem piti Jazz. Piti ću ih 2 mjeseca. doktorica želi da na taj način pokušamo izazvati prirodnu ovulaciju. Svi ostali nalazi su nam u redu (dijagnoza su policistični jajnici, ovulacije ili uopće nema ili preskače). Za cca 2 mjeseca trebali bi na svoju prvu insiminaciju. Želim Vam svu sreću na svijetu da Vam ova godina bude najbolja, najsretnija i najljepša na svijetu! Pozdrav curke do sljedećeg tipkanja :)

• Maya91

Broj poruka: 78

Prijavi adminu

Pozdrav svima :) ni ja se nisam jako dugo javljala kao i Nikolina. Ovako ide moja prica.. prije 10 god jedna operacija na jajniku, prije 4 god druga. Oduvijek sam znala da cu imati komplikacija i da kod mene nece nista ici glatko pogotovo sto sam godinama imala PCOS i izostanak ovulacije je za mene bila normalna pojava.. Prije 1-2 godine sam pokusala ovulaciju izazvati klomifenom, pila sam ga 3 mj ali bez ikakve reakcije. MM je pomorac sto dodatno otezava cijelu situaciju. Prije odprilike 4 mjeseca kada se vratio doma krenuli smo ponovno kod doktora i opet pokusaj s klomifenom ali naravno bez uspjeha. Doktor je savjetovao da pustimo da slijedeci ciklus krene sam od sebe i tako je i bilo.. prvi puta nakon neznam koliko godina sam imala normalan ciklus sa ovulacijom! i jos jedan iza njega :) ali trudnoce nije bilo jer mi je endometrij bio pretanak sto je vjerojatno posljedica uzimanja klomifena. S obzirom da je suprog trebao ici na brod odustali smo od daljnih pokusaja neke od terapija i vec se pripremili da cemo cekati jesen da sve krenemo iznova. Medutim, suprug je ostao nenadano doma jos 1 mjesec i tada se ocito desilo cudo :) tocno sam osjetila kad je bila ovulaciju jer sam imala bas jaku bol i sada 3 tjedna nakon ovulacije test je pozitivan :) nadam se samo da ce biti sve ok, jos je prerano ali bitno je da ima pomaka. I zato se drage cure ne predajte ako ne krene odmah kako treba i ako odmah nakon prve terapije nema pomaka. mislim da je najvaznije se opustiti jer kad se najmanje nadate docekat ce vas iznenadenje :) pozdrav svima i sretno!

• Maya91

Prijavi adminu

Zaboravila sam napisati da sam zadnji ciklus, kada smo odustali od bilo kakve terapije, pocela piti caj od vrkute, pola litre dnevno, neznam da li je to pomoglo ali ja vjerujem da je :)

• nikolinaaa1

Prijavi adminu

Draga Maya91, čestitam ti od srca i želim da ti trudnoća prođe što je lakše moguće <3, zbilja prekrasna vijest i samo mogu zamisliti vašu sreću.. Kod nas se opet zakompliciralo :/. Konačno sam popila Jazz, napravila sve moguće dodatne pretrage (koje su hvala dragom Bogu u redu) i na kraju dobijem bris - bakterija. Tako da se sve odgađa do daljnjeg. Na sreću nije ništa strašno ali ipak produžuje  ovu agoniju. Malo sam ljuta i na svog ginekologa jer je taj bris ostavio za zadnji čas s pretpostavkom da je  sve u redu. Naime prije Jazz-a sam bila kod njega da napravim bris ali je rekao da imamoooo joššš vremena. Možda je bakterija od ''jučer ali možda i nije .....

• Maya91

Prijavi adminu

Nikolina bas mi je zao to cuti, najgore je to kad cekas i cekas i samo se nadas nekim promjenama, a one ne dolaze. meni je suprug nenadano ostao doma jos jedan mjesec i eto kad smo najmanje planirali i vjerovali da se nakon svega ista moze dogoditi, dogodilo se.. zato sva razocaranja i ruzne misli ostavi sa strane i uzivajte trenutno u onome sto imate, a sve drugo ce doci :)

Mom2besoon

Broj poruka: 134

Prijavi adminu

Nikolinaa i ja sam pila Jazz do sijecnja ove god, isto par mjeseci samo radi hormonalnih razloga i u veljaci odma nakon vjencanja sam zatrudnila, ko zna mozda radi jazza kako kazes potakne prirodnu ovulaciju, ne znam

• nikolinaaa1

Prijavi adminu

Draga @Maya91 čestitam vam od srca <3.

• nikolinaaa1

Prijavi adminu

Drage moje cure, kod nas još uvijek ništa. 31. trebam u Petrovu, a ovaj mjesec ni menstruaciju nisam dobila :/ sve ide nizbrdo :/. Otišla sam kod ginekologa i dao mi je tablete za izazivanje mjesečnice pa ih sad pijem. Odlučila sam da ginekologici neću spominjati te tablete jer mi je već dosta svega. Pila sam ih prije i znam da će mi menga doći cca 14 dana nakon uzimanja, kad me pita kada trebam dobiti reći ću taj datum i gotovo. Ne želim da me više promatraju i šalju okolo, a  da se ništa ne poduzima, Već nam 4 godina bez bebe teče i svaki dan je sve teže... :(

DoraAR

Broj poruka: 84

Prijavi adminu

Pozdrav cure,nova sam ovdje, predstavila sam se ukratko na temi potpomognuta oplodnja jer ćemo morati u postupak, još ne znamo gdje da krenemo...Do tada sam na klomifenima, no kako MM ima astenozoo male su šanse za začeće prirodnim putem. Ali nade uvijek ima..
    Prvi mjesec na klomifenu mi je prošao savršeno, nisam imala nuspojava i imala sam urednu ovulaciju 21 dc, no ništa se nije primilo.
    Ovaj mjesec isto ok što se tiče nuspojava, ali već mi je 23 dc i ništa od O. Dr je rekao da mi ne treba fm ovaj mjesec pa pratim bazalnu i mjerim s LH trakicama. Ne znam da li još uopće ima šanse za O ovaj mjesec, ciklusi su mi 36dana, a LH je tek sad pokazao blago tamnjenje druge crte...
    Svaki propušteni mjesec i novo čekanje mi je agonija 

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.