Ima li kakvih novosti? Kod mene još ništa ……
Ja sam drugi ciklus na klomifenu imala sam na lijevom 3 folikula, na desnom 2 i tu je bila ovulacija. Na desnoj stani ovulacija i cista jedno do drugoga sad čekam ovulacija je bila 16.10 ginekologinja mi je rekla da trebam dobiti 30.10. nemam baš nekih simptoma, mjerim temperaturu i ona se povisila valjda će i ostat takva da napokon ostanem trudna jer mi je više dosta
Lijepi pozdrav svima..trazim po forumima i ne nalazim odgovor😩 naime,3.sam ciklus na klomifenu pod terapijom 5×1,dakle 200mg/dan..do sada nije bilo neke ocekivane reakcije na klomifene (2×1,3×1) pa dr.povisava terapiju na max. Ukoliko ne uspijemo neznam što slijedi!? Klomifeni su se činili kao najjednostavniji način, ali ipak ne ko što smo očekivali 😞 ima li tko iskustva sa 5×1 i što nakon ako ne uspije..
Ja sam pila od 5 do 9 dc po 2 tablete a koliko je to bilo 25 ili 50 nemam pojma. Prvi put sam imala 2 folikula na desnom jajniku, a ovaj ciklus sam na desnom isto 2, na lijevom 3. Na desnom je bila ovulacija jedan folikul je pukao a drugi je otišao u cistu. Sad mi već kasni pa se nadam da sam trudna nisam još pravila test.
pozdrav svim trudilicama,
imam problem sa policisticnim jajnicima, 2 godine pokusavam zanjeti ali bez uspjeha. Nepravilni ciklusi (30-60 dana), hormonalna inverzija lh i fsh, jajovodi prohodni, muzev spermiogram uredan, na ultrazvuku sve uredno, doktorica na ultrazvuku cesto vidi vodeci folikul, provjeravam ovulaciju lh trakicama i pokaze mi ovulaciju oko 23 dc ali do oplodnje ne dolazi. doktorica mi je na zadnjem pregledu rekla da mi je najveci problem u glavi, da se moram opustiti ali to je nemoguce. sad nakon provjere prohodnosti jajovoda doktorica mi je rekla da pokusavamo 3 mjeseca pa ako ne dode do oplodnje da pokusamo s klomifenom.zanimaju me iskustva s klomifenom... dali je potrebno ici na folikulometriju ili ga se moze samo piti i provjeravati ovulaciju lh trakicama? kakvih simptoma i nuspojava ima od tableta?lagano padam u depresiju jer imam osjecaj da su svi oko mene trudni, jako mi tesko pada kada se razocaram svaki mjesec, vise me nista ne cini sretnom, jako mi je tesko
pozdrav svim trudilicama,
imam problem sa policisticnim jajnicima, 2 godine pokusavam zanjeti ali bez uspjeha. Nepravilni ciklusi (30-60 dana), hormonalna inverzija lh i fsh, jajovodi prohodni, muzev spermiogram uredan, na ultrazvuku sve uredno, doktorica na ultrazvuku cesto vidi vodeci folikul, provjeravam ovulaciju lh trakicama i pokaze mi ovulaciju oko 23 dc ali do oplodnje ne dolazi. doktorica mi je na zadnjem pregledu rekla da mi je najveci problem u glavi, da se moram opustiti ali to je nemoguce. sad nakon provjere prohodnosti jajovoda doktorica mi je rekla da pokusavamo 3 mjeseca pa ako ne dode do oplodnje da pokusamo s klomifenom.zanimaju me iskustva s klomifenom… dali je potrebno ici na folikulometriju ili ga se moze samo piti i provjeravati ovulaciju lh trakicama? kakvih simptoma i nuspojava ima od tableta?lagano padam u depresiju jer imam osjecaj da su svi oko mene trudni, jako mi tesko pada kada se razocaram svaki mjesec, vise me nista ne cini sretnom, jako mi je tesko
Bok Maja! Nije mi bas jasno ako imas dokazano utvrdjene ovulacije zasto tvoja dr zeli pokusati s klomifenima? oni se koriste za infukciju ovulacije,koju ti vec imas. Nisam strucnjak, ali meni smrdi ova inverzija fsh i lh hormona. Zar te nije slala nikome dalje za to? Da se to uravnotezi? ili na inseminaciju,ako vec ne ide ovako?
Negdje sam vec napisala,klomifene nikako na svoju ruku,obavezno uz folikulometrije...
Meni je ginekolog dao odmah klomifen bez ikakvih nalaza, sljedeći korak koji je rekao je propuhivanje jajnika. Ja sam otišla privatno i ginekologinja mi je rekla da bi trebala napraviti nalaze hormona i briseve a tek onda propuhivanje. Bila sam kod nje jedan ciklus na folikolumetriji i rekla je da je sve uredu jajnici mi odlično rade i da ne vidi nikakve smetnje. Mislim da ću promijeniti ginekologa jer ovaj moj sve nešto na preskokce radi
Pozdrav svima, ono sto mene zanima je, koji ginekolog vam daje Klomifen? Socijalni ili dr u klinici za humanu? Ja imam neredovite cikluse, od 30-45 dana, bila sam 4 mjeseca na Duphastonu, naravno tad je sve bilo super i sad se vratilo na staro..Na zadnjem pregledu mi je moja ginekologica rekla da pokusamo par mjeseci bez terapije pa da se prijavimo u kliniku za humanu...
Zanima me zar me ne moze i ona, bar jedan ciklus pratiti folikumetrijom da se uvjeri da li dolazi ovulacija i kada, da li mi i ona moze propisati Klomifen ili ne?
Sortiraj odgovore
Najstariji