https://m.youtube.com/watch?v=zYYYWRzBDfo
Ovo sam danas pogledala i bas mi je dalo nadu. Inace vec sam postala ocajna, svasta sam probala piti, cajeve, prahove neke pa reko onda mogu jos i ovo da probam.
Pa kako znas da je u tebi problem a ne u partneru?? Da li ste bili na prekoncepcijskoj obradi? Da li su ti jajovodi prohodni? Mozes ti sebe naslijepo kljukat s hormonima,al na ova pitanja moras imati odgovor prije nego uzimas hormone. Koliko pokusavate,što kaze tvoj ginekolog?
Bila kod ginekologa, radila papu i ultrazvuk. Sve je super. Bila i na folikulometriji, bez klomifena, imala sam jedan folikul, bila ovulacija i nista se nije dogodilo. Drugo mi nije nista radila. Dragi ide za par dana raditi spermiogram pa cemo vidjeti jel i kod njega sve ok. Ako je ja ne znam vise sta da radim 😞 prosao je i 8 ciklus pokusavanja, znam da nije tako dugo ali polako postajem ocajna…
Znam da nije opcija sopati se svime i svacime al ono kad cujes za nesto i vidis da je nekom pomoglo onda zelim i ja pokusati..
Stvarno nemam pojma za Klomifen. Kazem meni ja dala ginica. E sad. Mozda da vidis s njom. Ali svakako se posavjetuj sa ginicom i pricekaj nalaz sperimiograma. Jer mozes trpat da u sebe svas al od toga nema koristi ako spermiogram nije u redu. Drzim ti fige da uskoro bude ➕. Pridruzi nam se na i drugim temama ako zelis. 😁 8 mjeseci nije dugo a nije ni malo. Ima ih koji pokusavaju o godinama. Znas. Nije sve tako crno. Znam da bi ti odmah i sad jer sam i sama takva ali neke stvari nejdu kako smo ih mi zamislili i na neke stvari treba malo pocekati. A biti i strljpljiv. 👍
Bila kod ginekologa, radila papu i ultrazvuk. Sve je super. Bila i na folikulometriji, bez klomifena, imala sam jedan folikul, bila ovulacija i nista se nije dogodilo. Drugo mi nije nista radila. Dragi ide za par dana raditi spermiogram pa cemo vidjeti jel i kod njega sve ok. Ako je ja ne znam vise sta da radim 😞 prosao je i 8 ciklus pokusavanja, znam da nije tako dugo ali polako postajem ocajna…
Znam da nije opcija sopati se svime i svacime al ono kad cujes za nesto i vidis da je nekom pomoglo onda zelim i ja pokusati..
Da li si radila cervikalne briseve? Prije klomifena ako je spermiogram ok treba vidjeti da li su ti prohodni jajovodi. Jer ako nisu, bezveze uzimas klomifen a jajasce se nemoze spustiti niz jajovod. Znam da nije utjesno ali sama moja doktorica mi je rekla,ona zdrava,on zdrav,svaki ciklus se gledqlw uzv-om i sve ok al jbg, 7mj je trebalo da se potrefe bas ta jajna i spermij...
Veliki pozdrav svim buducim mamama i onima koje vec to jesu kao ja ali zele jos dece ali ne uspevaju.
Zivim u Nemackoj i ovim putem molim bilo koga ko je voljan mi pomoci da nabavim Klomifen ili ako je nekome ostao visak koji mu netreba jer ga ovde u Nemackoj nema. Kontaktirala sam rodjake u Beogradu obisli su sve apoteke nema ga ni tamo kazu prestala je nabavka tog lega .
Mozete me kontaktirati na email evica_markovic@yahoo.com unapred zahvalna .
Veliki pozdrav svim buducim mamama i onima koje vec to jesu kao ja ali zele jos dece ali ne uspevaju.
Zivim u Nemackoj i ovim putem molim bilo koga ko je voljan mi pomoci da nabavim Klomifen ili ako je nekome ostao visak koji mu netreba jer ga ovde u Nemackoj nema. Kontaktirala sam rodjake u Beogradu obisli su sve apoteke nema ga ni tamo kazu prestala je nabavka tog lega .
Mozete me kontaktirati na email evica_markovic@yahoo.com unapred zahvalna .
Nije istina da ga nema u Njemačkoj, ja živim u Bayernu i dobila sam clomifen na recept 18.12.2019.
Vidite sa svojim ginekologom, ništa na svoju ruku :)
Popis rođenih beba str. 1072
15 dečkića 💙 i 11 curica ❤
Sortiraj odgovore
Najstariji