Kiretaža

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    wanttobemom
    24. Travanj 2017. 15:56

I meni je usisavao koliko sam uspjela čuti onako omamljena. Nije humano da se tako ajmo reci neodgovorno ponasaju da netko nedaj Boze mora to sve prolaziti dvaput zbog nemarnosti . Definitivino se slažem da bi trebalo provjeriti odmah. Imam pregled kod svog doktora sljedeci tjedan a u bolnici su mi rekli da dođem na pregled kad phd bude gotov

• Bruncili
    24. Travanj 2017. 17:15

Danas te ne boli? Ja sam danas zivcana kao pas... mozda je to pms... najradije bi nekog zadavila 😂😂😂

mono1111
    24. Travanj 2017. 18:02

Puno dokt.ne zele raditi vakumsku kiretazu jer cesto zna nesto zaostati, zato je pouzdanija klasicna !

VelikoSretnoDijete
    24. Travanj 2017. 18:30

Pozdrav cure. Evo me. Wantobemom, baš mi je žao da te toliko boli. Jesi bolje??
    Ja sam u petak bila na kontroli, senzibilirao mi je grlić maternice da to kao potakne, sve zvijezde sam vidjela. Bolio me cijeli vikend kao da ću dobit i ništa se ne događa. Ne mogu vjerivat da to moje tijelo neće izbaciti van, baš me ljuti, a bolnice se bojim ko vraga.
    Dao mi je uputnice za bolnicu, ako se još sutra/prekosutra ništa ne desi idem u bolnicu. 
    E sad, što mi treba??? Imam uputnicu za KKS i za ab, jel mi još koja treba? Za anesteziologa? Što moram sa sobom ponijet? 
    Već mi je dosta, jedva čekam da ova užasna epizoda završi :(

Nije važno odakle dolaziš ni kuda ideš ako si sretan dok hodaš.

• Bruncili
    24. Travanj 2017. 18:35

Da, za anesteziologa i njihov ginekoloski pregled. Plus sam dobila za krvnu grupu i kks sa fibrinogenom, al kao sto znate meni nista nije trebalo.. u koju bolnicu ides? Mislim da ti nista ne treba, jer ne ostajes ni nociti ni ista. Nemoj se bojati, nije tako strasno. A jos sam ja imala samo lokalnu, ne opcu anesteziju

VelikoSretnoDijete
    24. Travanj 2017. 20:31

to sam sve opbavila u zg, a u pakrac idem. tamo rade pod općom...više me strah tog procesa uspavljivanja i buđenja, kada znam da ovo neću ni osjetiti. 

hvala na podršci

mono1111
    24. Travanj 2017. 21:42

VelikoSretnoDijete

to sam sve opbavila u zg, a u pakrac idem. tamo rade pod općom…više me strah tog procesa uspavljivanja i buđenja, kada znam da ovo neću ni osjetiti.

hvala na podršci

Svaka bolnica trazi drukcije pa svakako trebas pitati za svaki slucaj.
    Meni nikad nije trebala uputnica za anesteziologa a isla sam kod njega.
    Daj me podsjeti koliko si T?? Tj.kolika je T bila? Svakako tvij ginekolog zeli da se sama ocistis ali nije to 100 posto sigurno da ce se dogoditi u potpunosti. Naravno da ce kad tad krenuti krvarenje ali ne znaci da ce sve izaci.
    Ne govorim ti ovo da te prestrasim, nego da znas da postoji i opcija makar prokrvarila da neke osobe moraju ipak obaviti i.kiretazu.
    Meni je recimo prvi put krenulo s jakim bolovima i krvarenjem i to jako, ali nista nije izaslo, plod se bas bio dobro zahaklao !
    Tako da to sve zavisi. 

VelikoSretnoDijete
    25. Travanj 2017. 06:50

Danas sam 9+1, ali sveje stalo na 5+3...idem jos po tu uputnicu danas i vjerovatno u cet na pretrage i u petak na zahvat da to rijesim i bok. Ocito je da se lijepo zaljepilo kad nece van :D

• Bruncili
    25. Travanj 2017. 09:38

Jao bome si se nacekala... mene je ubila psiha 10 dana sta ce bit i kako ce bit, pa se nekako mirila sa sudbinom...ali mjesec dana...huh

wanttobemom
    25. Travanj 2017. 09:43

Jučer i danas me ništa ne boli hvala Bogu :)
    Hvala vam na podršci. Ja sam išla u Sveti Duh u Zg pod lokalnom anestezijom su mi radili. Nikakve pretrage nisam radila osim ultrazvuka i ginekoloskog pregleda prije kiretaze da se jos jednom potvrdi da je to to.
    Nista me nisu uputili ranije ali procitala sam ti sreca od jedne cure iskustvo pa sam ponijela spavaćicu, papuče, čarapice, rezervne gaćice, vlažne maramice i uloške.
    Kod mene je to funkcioniralo tako da sam došla na prijem, nije bilo nikoga pa su me odmah primili, pregledali nalaze sa pregleda, pregledali jos jednom samo palpacija bez ultrazvuka,  dobila sam u venu neki narkotik da me malo omami, trebala bi pogledati u nalazima kako se zove, dobila sam dolje pretpostavljam u maternicu lokalnu anesteziju koju nisam ni vidjela ni osjetila. Trajalo je svega 15ak minuta jer je doktor sporije o opreznije radio. Poslije zahvata sam dobila antibiotik u venu i smjestili su me u sobu. Pao mi je tlak jako pa sam dobila i infuziju. Lezala sam 2 sata i pustili su me kuci. Takoder 4 dana 3x1 ergometrin za piti i kontrola za 2 tjedna kod svog ginekologa a kada stigne nalaz phd u bolnicu.
    Uputu ako dobijem temp ili kod nepodnosljivih bolova da se javim na odjel gdje mi je zahvat rađen.

Jedino ne znam je li obavezno da idem u bolnicu na pregled ponovno? Ili je dovoljno kod svog ginekologa sve obaviti. Moze li on iscitati phd nalaz?

Velikosretnodijete nadam se da sam pomogla :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.