Ja sam briseve nosila u petak ujutro u labos i danas su stigli nalazi. Ja isto kao i ti prvi puta sve ovo radim pa nisam previse upucena ali nekako mislim da ovi brisevi nemaju veze sa papom da se drugacije analiziraju a sad hm ako netko bolje zna neka obje prosvjetli ;)
Meni su upravo na stigli nalazi briseva. Čini mi se da je sve ok. To je doktor napravio još prije kiretaže na pregledu.
Nalazi ovako glase
Roche PCR COBAS TaqMan CT Test: Chlamydia trachomatis DNA nije detektirana
Ureaplasma urealyticum nije izolirana
Mycroplasma hominis nije izolirana
Fiziološka flora vagine
Komentar:
Mikroskopski preparat: polimorfonuklearni leukociti se ne vide
Jel moguće da papa test šalju mailom također ili on ide direktno doktoru? Jer vidim da on nije stigao
Brisevi su ti uredni !
Ne znam,.ovisi gdje si radila papu ! Mozda se papa ceka duze.
Doktor mi je sve radio zajedno i briseve i papu. Ali briseve mi je dao da sama nosim u labos a za papu nisam aigurna nose li oni ili mi je i to dao. Ako se dobro sjecam 3 uzorka sam imala i jednu uputnicu za analizu sva 3. Vjerujem da onda papu oni sami salju i da nalaz ide direktno njima.
Cure,
Koliko znam ima 4 vazna brisa na bakterije : klamidiju, ureoplazmu, mikoplazmu i aerobno bakterije ( ili tako nekako ).
Cesto nasi ginekologo stete naravno, i zato ne salju vaditi briseve, jer ako je papa uredna i brisevi su uredni ! Nije tocno !
Papa nema veze s brisevima !
Netko bas moze imati npr.ureoplazmu koja kao sto je Ofnica napisala.ometa zacecu a moze biti i uzrok spontanih, a papa je uredan.
I sad sam povezala, papa ae inace ceka 3 tjedna, mislim da moras nazvati gin.svog nakon 3 tjedna i.pitati da li je papa uredna ili te oni zovu, ovisno kakva je.politika tvog socijalnog ginekologa, dok briseve cesto mi same nosimo i oni su brze gotovi.
Privatno brisevi kostaju oko.1000 kn i sve ih je potrebno napraviti ako vec placate, cijeli taj njihov klasicni paket.
Tako sam i pretpostavila da se papa duze ceka. Bitno mi je da su ovi svi brisevi ok. Nadam se da je i papa ali na razloga da ne bude svaki put do sada je bio ok. Zato me i brine zašto dolazi do spontanih
Cure moram vas pitat. Jeste imale bolove kakve nalon kiretaže?
Ja sam jučer čak dosta obilno krvarila. Ništa me nije bolilo. Danas krvarenje skoro pa stalo. Skroz oskudno ali imam grčeve skroz. Je li moguće od ergometrina? Koliko dugo ste ležale nakon kiretaže? Kad ste se potpuno fizički oporavile da ste mogle sve raditi?
Ja sam bila na kiretaži prošle god u 6.mj, U četvrtak sam bila na zahvatu, krvarila sam taj dan, sutradan i nešto malo u subotu. Dobila sam opću anesteziju i zapravo me ništa nije boljelo niti nakon zahvata, niti kasnije. Ležala sam 3-4 dana, no onda mi je bilo dosta kreveta, a i osjećala sam se dobro, fizički. Taj sljedeći tjedan sam još bila doma i onda sam se vratila na posao na vlastiti zahtjev jer sam morala skrenuti misli na nešto drugo. Sada sam u 30. tt , znam da vam trenutno nije utjeha, dani sporo prolaze, no nakon kiše dolazi sunce. Držite se i želim vam da vam što prije dođe vaše sunćeko
Normalni su bolovi poput menstrualnih nakon kiretaze
Krvarenje moze biti kao i kod M, i isto toliko dana.
Nekome se oduzi ali ako nemas temp.sve je vjerovatno ok proslo.
U slucaju da dobijes temp.odmah se moras javiti na hitnu gdje su te kiretirali.
Zakonsko pravo na bolovanje je dva tjedna, i toliko bi kakti trebala mirovati ali ja sam vec nakon tjedan dana vratila se normalno svojim aktivnostima, doduse kako koji put, nakon vakumske sam vec iduci dan bila potpuno dobro ali par dana svakako smanji intenzitet svojih aktivnosti.
Uostalom, vidjeti ces po sebi kako ces se osjecati, ako se osjecas ok onda sve normalno mozes raditi.
Razlicita pravila po razlicitim ambulantama. Meni je odmah receno da imam pravo 3 tjedna dok samnkakti bila odmah narucena na kiretazu a obavljena mi 10 dana poslije. Da me boliko, nije.niti brufen nisam pila jedino se me upozorili na temp ako dobijem da se javim. Krvarila sam sitno, prvi dan ako hoces detaljno ko kad imas mengu mozda nakon 2h od promjene uloska. Valjda je ergometrin zaustavio. 4 dana strogo mirovanje kako ne bi dobila kakvu upalu maternice... 5.dan sam preslagivala ormar lagano.
Mozda se sve to razlikuje od osobe do osobe a i terapije. Poznanica je imala kiretazu zbog prazne gv. Njoj su dali 2 tabl prije i 2 poslije kiretaze. Krvarila dobrano iducih deset dana...ja sam kiretirana u 8.tj i znate dalje...nije mi jasno da dobivamo razlicite tablete, razlicite upute i sve razlicito ako smo zbog iste stvari bile na kiretazi...
A sad ide moja druga dilema. Kad poceti sa odnosima? Meni je trebalo mazenje i naravno lupili valjda ostaci hormona pa...znate dalje
Ali citam da kao ne bi smjeli do iza prve menge, a mene nitko na to nije upozorio. Samo da se "mehanicki" cuvamo 😁
Mislim da ne bi trebala imati odnose najmanje dva tjedna !
Ja nisam ni duze !
Sortiraj odgovore
Najstariji