Kiretaža

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tenchi
    14. Studeni 2024. 17:31

Drage žene, 
    ja sam danas bila kiretirana i dobila sam antibiotik Doksiciklin, te su mi rekli u ljekarni da bi bilo dobro uzimati i Linex kako mi antibiotik nebi stvarao proljev. Malo sam zbunjena da li da prvo konzumiram antibiotik pa nakon toga probiotik? kako mi antibiotik nebi uništio djelovanje probiotika. Razumjem da mora biti između 2 do 3 sata samo me zanima redosljed. 

petrucika
    14. Studeni 2024. 17:37

tenchi

Drage žene,
    ja sam danas bila kiretirana i dobila sam antibiotik Doksiciklin, te su mi rekli u ljekarni da bi bilo dobro uzimati i Linex kako mi antibiotik nebi stvarao proljev. Malo sam zbunjena da li da prvo konzumiram antibiotik pa nakon toga probiotik? kako mi antibiotik nebi uništio djelovanje probiotika. Razumjem da mora biti između 2 do 3 sata samo me zanima redosljed.

Prvo probiotik pa antibiotik mislim da je tako ispravno…zao mi je za tvoju situaciju zelim ti sve najbolje❤️

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

Simbalija
    14. Studeni 2024. 17:47

Tenchi žao mi je zbog gubitka i kiretaže. Bitno ga je uzeti, i odvojiti barem 2-3h, ako si uzela prvo antibiotik pa probiotik nema veze. Pij puno tekućine da se tijelo ispere i oporavi. Sretno!

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

• bubicaaa
    [UREĐENO] 13. Studeni 2025. 09:49

Pozdrav cure, nitko nije dugo pisao ali evo nadam se da ce se naci netko da mi pomogne.
    Raden je pobacaj i kiretaza, dijagnoza je missed ab u 17-om tjednu. U 13om tjednu je napravljen nifty plus i nalazi su svi bili “nizak rizik”. Plod se odlicno razvijao cijelo vrijeme, ali je odjednom prestalo kucati srce.
    Ima li netko takva iskustva? Jeste li saznale zasto se to dogodilo? Jeste li radili pretrage nakon toga i jeste li uspjele i nakon koliko ostvariti urednu trudnocu?

taratara25
    13. Studeni 2025. 09:49

Pozdrav, identicno mi se dogodilo prosle godine u 12. mjesecu - missed ab u 17., procjena da je srceko stalo kucati izmedu 13-14 tt. Isto sam radila prenatalni i sve je bilo low risk. Patohistoloski nalaz nije pokazao nikakvu nepravilnost tako da razlog nismo saznali, sto je najcesce tako. Koliko god tesko, i nama i doktorima, jer kad bi znali razlog mogli bi ga eventualno lijeciti kad bi bio takve prirode, ali s druge strane - to je znacilo da je sa trudnocom bilo sve u redu, kao i sa mojim zdravljem. Ono sto je najvjerojatnije u tim tjednima je neka srcana mana koja se ne moze prepoznati tako rano, i ono sto su meni svi lijecnici rekli da je sreca u nesreci da trudnoca nije odmaknula jos dalje.
    Na daljnju obradu se u pravilu ne salje ako je prvi spontani, iako je meni lijecnik na uvidu u PH nalaz savjetovao da napravim pretrage na trombofiliju zlu netrebalo. Moja lijecnica i drugi ginekolozi se nisu slagali, ali su prihvatili da uradim tu pretragu da smirim svoju glavu - jer moja teorija je bila ta da mi nije nista problem, ako bi to u buducnosti sprijecilo bilo kakvu komplikaciju. Nalaz je naravno bio uredan.
    A sad malo pozitive- novu trudnocu sam ostvarila nakon trece mjesecnice (tri mjeseca kako su i savjetovali da se maternica i sluznica oporave od prijasnje trudnoce i kiretaze) i sad sam u 36. tjednu, a termin mi je 13.12.
    Zelim ti svu srecu i necu ti lagati, bilo mi je tesko, kako u razdoblju nakon, tako i u novoj trudnoci. Ono sto me spasilo je pozitivan stav, glava gore, i vizualizacija lijepe buducnosti. Uzmi si vremena, dan po dan, i bit ce sve u redu. Svakako je vazno da pokusas ostati pozitivna, ali takoder da ne susprezes osjecaje. Sve ce doci na svoje 🫶🏼
    Ako te jos sto zanima slobodno pitaj!

• bubicaaa
    [UREĐENO] 13. Studeni 2025. 12:53

Draga Tara, beskrajno ti hvala na odgovoru. Jako puno mi znaci, trenutno sam jako jako lose i samo placem, ali skupit cu snage. Imam jos dvoje djece i jako me boli sto mi okolina (ne obitelj, nego ostali) govore- pa imas dvoje zdrave djece budi zahvalna.
    Nekako postoji doza straha za dalje, ali iznjela sam dvije trudnoce bez komplikacija, i doktor mi je rekao da vjerojatno u phd nalazu necemo dobiti odgovor zasto se dogodilo. Isto je rekao- tesko je sto je u ovom tjednu, ali bolje sada nego u terminu ili da se rodio mrtav. Znam da treba vremena, silno smo htjeli ovu trudnocu i 6 mjeseci se trudili za ostvariti ju. Nadam se da cemo uspjeti uskoro opet. Doktor je rekao da pricekam 2 ciklusa jer nije bila velika dilatacija cerviksa kada je raden pobacaj. Mozes li mi dati savjet kako si se pripremala za novu trudnocu? Jesi li uzimala neke suplemente? Ja nastavljam piti prenatalne vitamine i svakako cu i ja testirati na trombofiliju, i opet cu traziti papu i briseve iako su bili uredni. Mozes li mi samo reci jos kada si isla na prvi pregled nakon spontanog i jesi li koristila LH trakice za novu trudnocu ili si bila opustenija?

I najvaznije od svega, cestitam ti na trudnoci i bebici koja uskoro stize, cak i da se ne rodi na 13.12. sama sv Lucija je simbol svjetlosti. Ja sam mislila da je moja bebica curica i htjela sam ju nazvati Luciana 🤍 ali moja beba anđeo je dječak 🤍

taratara25
    [UREĐENO] 13. Studeni 2025. 12:56

Nemoj slusati sto ti okolina govori, to je tvoje iskustvo i samo ti znas kako ti je i sto si prosla. Ako ti je tesko, placi. Naravno, imas dvoje djecice i na tome si sigurno zahvalna, ali to ne umanjuje niti ne olaksava tvoj gubitak. Ta faza bolovanja i tuge jednostavno mora proci, i prirodnije je pustati emocije van nego ih cuvati unutra i susprezati. Svakako, svatko ima svoj nacin tugovanja i ako je nekome lakse da ne pusta emocije van, i to treba postovati. Ali ako ti nisi ta, nemoj se ni truditi biti zbog drugih. Meni je upravo okolina puno pomogla, otvoreno sam pricala o svojem iskustvu, i to je bio dio moje terapije. Nisi sama, ima nas puno koje smo prosle kao i ti, a dio moje misije je bio otvoreno pricati o tome jer, ako se nekome dogodi slicno da me moze pitati i traziti pomoc, jer se zene, kao sto sam se i ja, osjecaju poprilicno same u takvom iskustvu, a nisu - informacija i podrska prijateljice ili poznanice koja je prosla slicno u tom trenutku jako puno znaci. Tako da, budi sebicna i ponasaj se kako tebi odgovara.

Sto se tice pripreme za novu trudnocu, nastavila sam sa prenatalnim, i na preporuku prijateljice sam pila caj od vrkute (ne znam jel to imalo nekog efekta, ali, zasto ne). Papu sam i ja radila u sklopu sistematskog na kojem sam bila taman prije nego sam saznala da sam trudna, a briseve u novoj trudnoci (isto su mi raniji bili ok).

Na pregledu sam bila otprilike 2 tjedna nakon otpusta iz bolnice (i to u bolnici gdje sam bila hospitalizirana, jer oni na taj nacin dovrsavaju postupak), i nakon toga kod svoje ginekologice nakon prve mjesecnice.

Za novu trudnocu nisam koristila LH trakice, ali nisam ni ranije. Ciklusi i ovulacije su mi i inace bile dosta uredne pa smo ciljali dane prije i nakon ovulacije.

Taman prije nego sam ostala trudna, osjecala sam se vec puno bolje, iako su tuga i praznina bile tu, ali ispunjavala sam ih stvarima koje volim. Tako da evo, ovulacija mi je padala taman u vrijeme kad smo bili na jednom putovanju tako da sam sigurna da je i to utjecalo. Iako mi je bilo jako tesko nisam se zabila doma u 4 zida, vec sam se jako brzo vratila poslu, treninzima, planirala sam putovanje - sve kako bi se osjecala bolje i eto, upalilo je.

Hvala ti puno na lijepim rijecima i zeljama- puno znace. Vjerujem da ce i tvoje prica sretno zavrsiti 🫶🏼

• bubicaaa
    13. Studeni 2025. 13:14

Hvala ti beskrajno na divnim rijecima utjehe! 
    Tesko je jako, vjerujem da s vremenom bude lakse ali i da se naravno nikada ne zaboravi, ali sam cvrsto odlucila pripaziti i na zdravlje i vratiti se nanidealnu kilazu ( usla sam u ovu trudnocu sa nekih 7kg viska na svoju visinu), sto manje stresa, jer se necu vracati na posao koji je izrazito stresan i mislim da je jako negativno utjecao na sve skupa. Nekako sam puna pozitive jer smo drugu trudnocu ostvarili iz drugog pokusaja, ali tada sam bila puno mirnija i bez stresa za razliku od ove izgubljene trudnoce koju sam izrazito forsirala i od pocetka bila puna strahova da se nesto lose ne dogodi. Da, pila sam i prije vrkutu, i planiram nastaviti jer sama vrkuta pomaze maternici pa vjerujem da ce biti korisno.
    Jos jedno hvala ti do nema, nadam se da cu se nakon oporavka u nekoj buducnosti javiti sa lijepim vijestima 🙏🏻🤍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI