Danas krenulo kao nešto...kao početak menge, za dnevni uložak. Znači da se tijelo počinje boriti, možda se još i pokrene nešto...sad mi već sav onaj strah i bla bla prerasta u ono - samo nek više završi kako god.
Prva mi je trudnoća, baš danas kažem kolegici da su mi krivu rodu poslali
Nije važno odakle dolaziš ni kuda ideš ako si sretan dok hodaš.
Nemam djece. Nisam u pravilu otkrila uzrok.
Imam mutacije za trombofiliju i slabo pozitivna antikardiolipinska antitijela.
Zadnji spontani je bas bio kromosomska greska jer je plod isao na citogenetiku ali prva dva tko zna.
U zadnjoj T sam bila dobila heparin ali to nije pomoglo posto je bila bas krom.greska.
Dokt.smatra da je kod mene losa O i da isto tako stitnjaca utjece na losu O makar sam cijelo vrijeme pod terapijom.
Ja sam bila trudna takoder 9 + 2 i srce nije kucalo i morala sam na kiretazu. Isla sam u bolnicu Merkur. Bila nataste i bez tekucine. Kad sam dosla u salu dobila opcu anesteziju i probudila se u sobi. Lezala jos 2 i pol sata i bila pustena doma uz antibiotike i tablete za stezanje maternice. Taj i sljedeci dan su jaki bolovi i psihicko stanje lose. Treci dan sam isla na posao. Kontrola nakon 2 tjedna u bolnici. Sto se tice stanja nakon svega toga, ja sam bila jako lose pogotovo kad bi vidjela neku trudnicu ili kad se blizilo vrijeme kad sam trebala ic na porod...tih dana sam bila nemoguca... jadna,depresivna,lose.... I danas nakon godinu dana od te kiretaze mi je tesko i mislim da necu nikako preboljet to djete. Strah me planirati sljedecu trudnocu da mi se isto ne ponovi.
Ja sam bila trudna takoder 9 + 2 i srce nije kucalo i morala sam na kiretazu. Isla sam u bolnicu Merkur. Bila nataste i bez tekucine. Kad sam dosla u salu dobila opcu anesteziju i probudila se u sobi. Lezala jos 2 i pol sata i bila pustena doma uz antibiotike i tablete za stezanje maternice. Taj i sljedeci dan su jaki bolovi i psihicko stanje lose. Treci dan sam isla na posao. Kontrola nakon 2 tjedna u bolnici. Sto se tice stanja nakon svega toga, ja sam bila jako lose pogotovo kad bi vidjela neku trudnicu ili kad se blizilo vrijeme kad sam trebala ic na porod…tih dana sam bila nemoguca… jadna,depresivna,lose…. I danas nakon godinu dana od te kiretaze mi je tesko i mislim da necu nikako preboljet to djete. Strah me planirati sljedecu trudnocu da mi se isto ne ponovi.
Petra,
Zao mi je radi tvog gubitka. Tako je i meni slicno bilo nakon prvog spontanog. Nije me toliko bilo strah iduce T koliko jednostavno nikada necu prezaliti taj gubitak.
Mozda glupo zvuci, ali svaki spontani nakon toga mi je bio laksi...taj prvi je bio najgori.
I dalje me strah ali vise me strah nadati se i vjerovati da ce sve biti ok, jer najgore je to razocaranje. Naravno da vjerujem i nadam se da ce iduci put biti sve ok, ali strah je jaci...
Svakako, zelim ti svu srecu !
Nemam djece. Nisam u pravilu otkrila uzrok.
Imam mutacije za trombofiliju i slabo pozitivna antikardiolipinska antitijela.
Zadnji spontani je bas bio kromosomska greska jer je plod isao na citogenetiku ali prva dva tko zna.
U zadnjoj T sam bila dobila heparin ali to nije pomoglo posto je bila bas krom.greska.
Dokt.smatra da je kod mene losa O i da isto tako stitnjaca utjece na losu O makar sam cijelo vrijeme pod terapijom.
O joj :( baš mi je žao sto si toliko puta to prolazila. Nadam se da će uskoro i nama zasjati sunce :) vjerujem da je moguće. Nadam se samo da neće nalazi kad ih obavim donijeti neke loše vijesti :/
Ja sam bila trudna takoder 9 + 2 i srce nije kucalo i morala sam na kiretazu. Isla sam u bolnicu Merkur. Bila nataste i bez tekucine. Kad sam dosla u salu dobila opcu anesteziju i probudila se u sobi. Lezala jos 2 i pol sata i bila pustena doma uz antibiotike i tablete za stezanje maternice. Taj i sljedeci dan su jaki bolovi i psihicko stanje lose. Treci dan sam isla na posao. Kontrola nakon 2 tjedna u bolnici. Sto se tice stanja nakon svega toga, ja sam bila jako lose pogotovo kad bi vidjela neku trudnicu ili kad se blizilo vrijeme kad sam trebala ic na porod…tih dana sam bila nemoguca… jadna,depresivna,lose…. I danas nakon godinu dana od te kiretaze mi je tesko i mislim da necu nikako preboljet to djete. Strah me planirati sljedecu trudnocu da mi se isto ne ponovi.
Draga moja užasno mi je žao što si to sve morala prolaziti. Isto smo sve mi ovdje prošle i razumijemo te. Ne smiješ se bojati i odustajati zbog straha. Treba dići glavu i nastaviti dalje. Ja se trudim unatoc svemu zadrzati pozitivu. Hvata me i dalje po nekad malo deoresije i žaljenja zbog avega ali to me samo gura naprijed nema odustajanja doci ce i nase srecice samo moramo biti pozitivni i moliti za njih.
Mono koliko godina imas ako smijem pitati? Meni je 28. Ove godine cu napuniti 29
Citala sam negdje da ne valja dugo cekati iza kiretaze...tj pricekati samo onaj potrebni rok, sto je meni receno 4-5 mjeseci. Da sam starija, dopustili bi mi odmah i kontrolirali to...valjda misle rigorozno lezanje. Ja ovo ljeto punim 31, dakle nisam jos stara 😂😂😂
Jednako tako citala sam da se puno lakse prima nakon kiretaze. Sad aj ti vjeruj, to mi je u rangu onih slucajnih trudnoca. Kao dogodilo se. Majko jedina mi dok nismo upregli kako spada, nije se ni desilo. Iskreno kad vratim film unatrag, puno faktora je moglo biti uzrok. A opet ne mora...mozda su to samo opravdanja u mojoj glavi da drugi put budem pametnija... jeste vi razmisljale sto bi moglo bit uzrok osim gena? Osim tog da je to prirodna selekcija...
Imam 27 godina.
Meni su rekli da je dovoljno pricekati samo jeda ciklus za ponovno planiranje.
Naime, meni se sve oduzilo i zakompliciralo pa je od zadnje kiretaze proslo skoro 5 mjeseci, ali u pravilu kazu da je potrebno pricekati M.
Ja sam zadnji puta čekala 6 mjeseci. Bas nekako nisam bila spremna na to. Ali sada necu cekati. Čim obavimo pretrage i doktor da zeleno svjetlo bacamo se na posao. Dobro si mono napisala prvi puta je bilo najteže psihički podnijeti stalno u glavi misao zašto se to meni događa nakon sreće. Sad je u meni samo strah. Ne zelim da moje tijelo ponovno prolazi kiretažu ne želim to fizički prolaziti. Ne znam hoće li i sljedeći plus izazvati sreću u meni ili samo strah. Do sada stvarno nikakvih zdravstvenih problema nisam imala. Nikakve lijekove koristila. Sve uvijek bilo u redu. Ni u obitelji nemam nikakvih bolesti.Zato me strah sto ce nalazi reci.
Sortiraj odgovore
Najstariji