Kiretaža

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bruncili
    23. Travanj 2017. 18:31

Popij brufen pa se mozda sve umiri. Meni su to savjetovali ali nisam imala potrrbe. A mozda ti je neka mrvica ostala unutra... pricekaj malo pa na hitnu. 
    Ja sam u fazi iscekivanja menge...brada mi izgleda ko u najgorem pubertetu...uzas a najgore sta ne znam kad ce

wanttobemom
    23. Travanj 2017. 20:57

Drage moje sad me tek užasni strah dva dana grčeva koji drže po par sati. Prije pola sata mi grčevi popuste, ustanem se i osjetim kao malo jače krvarenje da je krenulo. Odem na wc kad imam sto vidjeti. Komad tkiva sigurno 3-4cm izgleda jetrice (oprostite što ovako doslovno objašnjavam)  Do sada nisam imala ni jako krvarenje ni temperaturu a ni jake bolove osim jučer i danas. Imam osjećaj da su grčevi bili jer je tijelo pokušalo ovo izbaciti :( sad više grčeva nema. Ne znam da li da idem na hitnu ili šta da radim :(

wanttobemom
    23. Travanj 2017. 21:00

Kod prvog spontanog je sve samo krenulo bez kiretaze  i dobila sam samo ergometrin koji je pomogao da se maternica stegne i to sve izbaci tako da sam se takvih ugrusaka nagledala. Kasnije na ultrazvuku je sve bilo čisto. Ne znam kako to treba biti nakon kiretaze je li to normalno? :(

mono1111
    23. Travanj 2017. 21:20

Mislim da je to bilo ostalo i sad izaslo, sto je super.
    Vjerovatno su to bile kontrakcije jer je to maternica pokusala izbaciti.
    Mozda da pricekas sutra, ako budes imala bolove i dalje odi obavezno na hitnu, a ako se smiri mislim da ne trebas.
    Mozda ne bi bilo lose da nazoves hitnu u bolnici u kojoj si kiretirana pa pitas za savjet.
    Ali mislim da ako ce sutra biti sve ok ne trebas ni to.

wanttobemom
    23. Travanj 2017. 21:25

mono1111

Mislim da je to bilo ostalo i sad izaslo, sto je super.
    Vjerovatno su to bile kontrakcije jer je to maternica pokusala izbaciti.
    Mozda da pricekas sutra, ako budes imala bolove i dalje odi obavezno na hitnu, a ako se smiri mislim da ne trebas.
    Mozda ne bi bilo lose da nazoves hitnu u bolnici u kojoj si kiretirana pa pitas za savjet.
    Ali mislim da ako ce sutra biti sve ok ne trebas ni to.

Hvala ti draga na savjetima. Baš mi treba savjet i podrška od nekog tko je to isto prošao. Sad me ne boli. Nadam se da više neće :)

• Bruncili
    23. Travanj 2017. 22:04

Ocito je zaostalo tkivo sad izaslo. Ne znam jesi citala o curama koje su same sve htjele, bez kiretaze...doduse i mi bi taj postupak prosle da nismo bile na pregledu i da je pobacaj prije krenuo. Ako dobijes temp, obavezno idi na hitnu. Sad se utopli i probaj zaspati. Ja nasrecu nisam imala nikakvih takvih posljedica osim boli u dusi koja eto bas i ne izlazi...

wanttobemom
    23. Travanj 2017. 23:01

Bruncili

Ocito je zaostalo tkivo sad izaslo. Ne znam jesi citala o curama koje su same sve htjele, bez kiretaze…doduse i mi bi taj postupak prosle da nismo bile na pregledu i da je pobacaj prije krenuo. Ako dobijes temp, obavezno idi na hitnu. Sad se utopli i probaj zaspati. Ja nasrecu nisam imala nikakvih takvih posljedica osim boli u dusi koja eto bas i ne izlazi…

Nadam se da je to to. Al bome sam se namučila od silnih kontrakcija. Valjda ko trudovi su bili grcevi. Preznojavala sam se iako temperaturu nisam imala. Skroz sam provjeravala. Valjda jer je tako veliko bilo. Drago mi je da to nisi morala prolaziti a ova bol u duši pitanje da li ikad prolazi :( 

Čitam da piše da ako je nesto ostalo je mogu da izade sa mengom sljedecom.

• Bruncili
    24. Travanj 2017. 07:59

A kad imas opet pregled? Tamo ce vidjeti dal je jos sta ostalo mozda... mene ljute takve situacije, pa kvragu ako si isla na postupak zasto nisu pregledali i detaljno to napravili? Mrzim polovicno rjesavanje stvari

mono1111
    24. Travanj 2017. 08:17

Bruncili

A kad imas opet pregled? Tamo ce vidjeti dal je jos sta ostalo mozda… mene ljute takve situacije, pa kvragu ako si isla na postupak zasto nisu pregledali i detaljno to napravili? Mrzim polovicno rjesavanje stvari

Kiretazi rade na slijepo, nikad ne pregledavaju stanje odmah nakon kiretaze nego tek 10 do 15 dana nakon.
    Ali da, slazem se, trebali bi pregledavati odmah !

• Bruncili
    24. Travanj 2017. 09:59

Ja sam imala pregled za 8 dana i sve je bilo cisto. Usisavao je pa bi stao pa opet. Radio je sa 2 velicine cjevcica pa mozda sam zato imala srece...il smo opet na onom plati pa se rugaj. Svakako nije ugodno iskustvo, a kamoli jos da imamo takve bolove nakon svega.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.