I rekli su mi da dođem natašte ujutro to sam zaboravila napisati
Hm ja nisam nosila nista. Pitao me samo koja sam krvna grupa. Doslovce bila narucena u 13 45, a u 14 05 vec bila u autu za ic kuci. Mene nije boljelo ponavljam... neugodan osjecaj je, kao jaki usisivac. Krvarila sam minimalno poslije a nisam imala potrebe za nikakvim brufenima jer sam prije postupka dobila voltaren injekciju u guzu. Nakon rucka sam zaspala ko klada valjda od svih sokova...morala sam 2 sata prije biti zedna/gladna, piskiti netom prije postupka i to je sve. Mislim da sve zavisi od opreme, njihova pristupa, a ponajvise o njihovoj strucnosti...
Plod se vidio oba puta ali nije bilo srčane reakcije. Gv pravilan svaki put. Jedino me muče ti hematomi. Nikako ne uspjevam izguglati je li poznato kako oni nastaju, je li moguce da oni sprjecavaju razvoj.
Iako moj socijalni mi je dao uputnicu za rh faktor, uputnicu za anesteziologa i abortus... mozda da sam isla bas u bolnicu bi mi radili to sve u opcoj anesteziji...ne znam. U ovoh covjwka zaista imam povjerenja pa sam se radije dala njemu pod lokalnj, neg u bolnicu pa kakva god anestezija bila
Bruncili jesi bila u svojoj odjeci? Nekakvoj suknji ili si dobila tamo nesto njihovo za zahvat?
Nista ne dobijes od njih tamo, nego si u svome.
Npr.u Petrovoj te smjeste u sobi dok cekas svoj red, vode te bas u salu gdje se skroz skines i gola si cijela. Kasnije te oni na intenzivnoj obuku u tvoju spavacicu / pidjamu ili sto si vec poneses.
Ne znam kako je na Sv duhu.
Vjerovatno ce te uspavati posto nosis Rh faktor.
Hematom ne sprijecava razvoj ploda, on nema veze s tim. Lijeci se progesteron ( Duphastonom / jer progesteron moze nastati radi manjka progesterona, zato iduci put odmah trazi da ti daju Duphastone ili Utrogestan koji je cak bolje vaginalno primjenjivati u ranoj T.
Od pretraga obavi iduce :
Testovi trombofilije -Petrova 3
Antifosfolipidna antitijela - Rebro ( isto ima veze sa zgrusavanjem krvi )
TORCH - Mirogojska
Kariogram oboje - Rebro, cak mislim da ima i uKlaicevoj na Pedijatriji, raspitaj se, na Rebru se termin ceka mjesec dana i nalazi 3 mjeseca.!!!
Tsh - mozes i u svom labu gdje vadis kks
Prolaktin -spolne hormone - bilo koja bolnica
Spermiogram i bakterioloski ejakulat - cesto leukocit znaju biti poviseni u spermiogramu koji takodjer mogu dovesti do spontanog, ili neka bakterija, svakako to provjerite - VV ili Petrova 13, ali mislim da je u Petrovoj pokvaren aparat pa tamo ne rade
Brisevi, papa -makar papa nema veze sigurno sa spontanim, ali provjeri ako nisi dugo
Urinokultura
Ako ti se nesto pokaze od genetskih faktora za trombofiliju, svakako u iducoj T moras uzimati heparin i andol prije.
Ugl.slobodno se javi pa cu ti sve objasniti !
I obavezno pokupi nalaz od PHD kad ce biti gotov, on inace ne govori puno ali moze otkriti molu eventualno !
Evo nas cure nažalost još na ovoj temi :(
Meni je sve ostalo na 5+3, u petak mi je to potvrdio, kada i wanttobemom. Odmah sam u Petrovu 3 išla vaditi krv - krvna grupa, koagulacija i još nešto. Dogovorila sam se s doktorom da ćemo pratiti hoće li to tijelo amo izbaciti obzirom da je to gotovo ništa. Nalaze prve podigla, još sutra idem po to treće i u petak opet na pregled, ali čini mi se da ću morati na kiretažu. Ja ću to vjerovatno obaviti u Pkc, tamo znam da uspavaju skroz i da je to za čas gotovo.
Kada čitam ova iskustva pod lokalnom anestezijom, slabo mi je. Mislim da je lakši put da te uspavaju, taj dan budeš ošamućen i sutra si kao novi.
Nije važno odakle dolaziš ni kuda ideš ako si sretan dok hodaš.
Hvala vam na svim savjetima. Što bi ja bez vas.
Gotova sam. Evo lezim u dnevnoj bolnici upravo. Dali su mi u venu nesto za smirenje sto me malo omamilo i pod lokalnom anestezijom su mi radili. Bol nisam osjetila ali naravno osjetis dolje da se nesto događa.
Pao mi je tlak pa primam infuziju. Kad iscuri infuzija idem doma. Odmah sam u venu dobila i antibiotik.
Nadam se da ste u glavi ok, ne znam kako ste to prihvatile. Ja sam se pomirila aa sudbinom nekako... ako se trebalo desit, bolje sto ranije neg kasnije...
Sortiraj odgovore
Najstariji