Pitala sam za pretrage, ali kaze da tek kod 3 uzastopna rade. Kod mene je situacija: 1 spontani, pa rodjeno dijete i sad missed. Pretpostavljaju da je kromosomska greska.. Ionako je sve u Bozjim rukama.
Sretno, dok se ne 'vidimo' na nekoj od sretnijih tema! 😃
Ivana,
Jojjj zabbb sam da imaš mrvicu jednu. :))
Kako u kojoh bolnici, ali dva spontana za redom isto smatraju habitualnim / ponavljajučim pobačajima - moj slučaj smatraju ponavljajučim a imam ih dva.
Slažem se, nadam se da se uskoro vidimo na sretnijoj temi - nekom odbrojavanju do termina :))
Pozzzzz
Sretno :)
Dugo se nitko nije javljao, ali ja imam potrebu napisati svoje iskustvo. Nakon pozitivnog kućnog testa na trudnoću, u 8 tt sam došla na prvi UZV pregled. Ustanovljeno je da je plod premalen za 8 tt i da nema otkucaja srca. Negdje oko 6 tt se prestao razvijati. Dijagnoza je missed ab, dakle nikakvi bolovi, krvarenje i slično. Dobila sa uputnicu da se javim u bolnicu na kiretažu. Radi se o bolnici u Zadru.. To je bila moja prva trudnoća i doktori su mi preporučili opću anesteziju. Iskoristila bih priliku da pohvalim kompletno osoblje na odjelu ginekologije u Zadru. Svi su bili toliko ljubazni i pažljivi, sve objasnili u detalje, pružili riječi utjehe i dobro odradili posao. Ništa fizički nije boljelo, probudiš se u sobi i ne osjećaš nikakvu bol osim one u duši zbog gubitka. Iskustvo samo po sebi je psihički teško podnijeti, ali su sestre i doktori maximalno ublažili moj strah i tokom moga boravka tamo stalno me obilazili, sestre su stalno napominjale ako bilo što trebam da samo zovem. U operacijskoj sali me je jedna sestra poljubila i rekla da se ne bojim da će sve biti u redu i da ništa neće boljeti, što je meni tada jako značilo. Zahvalna sam na tome što u tom traumatičnom događaju gubitka djeteta nisam bila dodatno istraumatizirana od strane doktora i bolničkog osoblja kao mnoge žene u hrvatskim bolnicama. Sve pohvale osoblju zadarske ginekologije!
Akali,
Zao mi je radi tvog gubitka i super za odlicno iskustvo.
Meni osobno takvo nije bilo prvi put...no dobro..i to prodje.
Sretno
Nazalost, evo i mene sa mojim iskustvom. Nakon potvrdjene trudnoce u 5.tj, veliki sok na pregledu u 7.tjednu kad se trebalo cuti srce...primarni ginekolog kaze da srce ne kuca i da moram na kiretazu. Sok i nevjerica...ja ne bi bila ja da nisam isti tren nazvala privatnog ginekologa i otisla na pregled gdje je ustanovljeno da srce kuca. Sporije neg sto bi trebalo ali kuca. Privatnik ne da kiretazu i naruci me za 10ak dana. Slikom nije bio zadovoljan, ali je rekao da moramo cekati 10 dana da vidimo daljnje dogadjaje... nakon 10 dana srce se ipak ugasilo i morala sam na kiretazu. Odabrala sam to privatno napraviti u toj poliklinici, dobila sam lokalnu anesteziju, voltaren protiv bolova i proslo je lakse neg sam mislila. Da je ugodno, nije. S obzirom da nisam radjala, cerviks mi je bio tvrd i to je najvise zigalo dok me je otvorio da moze obaviti kiretazu. Sam postupak je trajao svega 10ak minuta. Cijeli postupak mi je objasnjavao, tjesio me skupa sa medicinskom sestrom iako sam ja bila amo reci smirena jer sam imala vremena prihvatiti situaciju. Terapija mi je bila ergometrin i antibiotik. Jako malo sam krvarila, a na pregledu nakon tjedan dana sve je bilo u redu. Primarni ginekolog se malo i naljutio sto mu nisam vjerovala i tvrdio da se broj otkucaja ne moze cuti. Narucio me nakon prve menge na sve briseve, a privatnik isto tako da dodjem na briseve u kolovozu. Obavit cu oba pregleda sigurno kako bi mirno cekala rujan i opet krenula u akciju... nazalost, moram reci da sam izgubila povjerenje u svog ginekologa cisto zbog njegova pristupa i ostavit cu karton kod niega za recepte, doznake i sl. Privatnik je onaj koji me smirio i nemojte mislit da sam od onih ludih baba koje misle da kad platis, smiri te. Ne, nisam platila zbog dugogodisnjeg obiteljskoh poznanstva. Jednostavno covjek je jako realan i normalan, objasnio mi je sve na jedan amo nazvat ocinski nacin i zbog toga sam mu zahvalna.
Nazalost, evo i mene sa mojim iskustvom. Nakon potvrdjene trudnoce u 5.tj, veliki sok na pregledu u 7.tjednu kad se trebalo cuti srce…primarni ginekolog kaze da srce ne kuca i da moram na kiretazu. Sok i nevjerica…ja ne bi bila ja da nisam isti tren nazvala privatnog ginekologa i otisla na pregled gdje je ustanovljeno da srce kuca. Sporije neg sto bi trebalo ali kuca. Privatnik ne da kiretazu i naruci me za 10ak dana. Slikom nije bio zadovoljan, ali je rekao da moramo cekati 10 dana da vidimo daljnje dogadjaje… nakon 10 dana srce se ipak ugasilo i morala sam na kiretazu. Odabrala sam to privatno napraviti u toj poliklinici, dobila sam lokalnu anesteziju, voltaren protiv bolova i proslo je lakse neg sam mislila. Da je ugodno, nije. S obzirom da nisam radjala, cerviks mi je bio tvrd i to je najvise zigalo dok me je otvorio da moze obaviti kiretazu. Sam postupak je trajao svega 10ak minuta. Cijeli postupak mi je objasnjavao, tjesio me skupa sa medicinskom sestrom iako sam ja bila amo reci smirena jer sam imala vremena prihvatiti situaciju. Terapi::ja mi je bila ergometrin i antibiotik. Jako malo sam krvarila, a na pregledu nakon tjedan dana sve je bilo u redu. Primarni ginekolog se malo i naljutio sto mu nisam vjerovala i tvrdio da se broj otkucaja ne moze cuti. Narucio me nakon prve menge na sve briseve, a privatnik isto tako da dodjem na briseve u kolovozu. Obavit cu oba pregleda sigurno kako bi mirno cekala rujan i opet krenula u akciju… nazalost, moram reci da sam izgubila povjerenje u svog ginekologa cisto zbog njegova pristupa i ostavit cu karton kod niega za recepte, doznake i sl. Privatnik je onaj koji me smirio i nemojte mislit da sam od onih ludih baba koje misle da kad platis, smiri te. Ne, nisam platila zbog dugogodisnjeg obiteljskoh poznanstva. Jednostavno covjek je jako realan i normalan, objasnio mi je sve na jedan amo nazvat ocinski nacin i zbog toga sam mu zahvalna.
Zao mi je radi tvog gubitka !
Svakako se slazem s tobom sto se tice privatnih i socijalnih ginekologa.
Makar,.npr.u Petrovoj se inace vodim i stvarno mi je super.dokt.dok moj socijalni ginekolog je kriminalan !
Sve to zavisi !
Ali svakako da imas drukciji tretman kod privatnog !
Btw.
Ne moras raditi i briseve kod privatnog kada ce to sve socijalni ginekolog napraviti. Nema smisla placati jedno te isto.
Ali na pregled mozes svakako otici.
Pozdrav cure , evo i mene na ovoj temi sa mojom pričom :( prvi spontani sam imala prosle godine u 8 mjesecu. Počela sam krvariti u 8 tjednu. Nisam imala kiretažu sve je spontano izašlo i očistilo se. Plod se nije razvio iako je sve pravilno izgledalo. Nije bilo otkucaja. Nakon toga doktor mi je rekao da kad god sam spremna mogu na novu bebicu jer je samnom sve ok. Sada novi šok isto kao i prvi puta sve izgleda pravilno ali plod ne raste nema otkucaja. Ne krvarim. Imam sve simptome. Sutra bi trebala ujutro na kiretažu. Zanima me kako da se pripremim. Nitko mi nista nije rekao. Idem na Sveti Duh. Ostajem li u bolnici? Trebam li ponijeti nesto osim nalaza? Boli li sam postupak i koliko traje? Jeste li i koliko dugo imale bolove i krvarenje?
Pa ne mogu vjerovati da ti nisu nista objasnili !!
Ja sam imala vec 4 kiretaze, ali nikad na Sv.duhu.
Ugl.vjerovatno ces ostati par sati u bolnici nakon zahvata, ali ne znam hoces biti pod opcom anestezijom, ja sam bila sva cetiri puta pa mi je svakako lakse.
Takodjer ne znam koju ce ti kiretazu raditi, vakumsku ili klasicnu.
Kod vakumske samo usisavaju sadrzaj u maternici i puno je manje invazivna nego klasnicna kod koje struzu instrumentima da bi mogli izvaditi plod.
Svakako uzmi spavacicu, rezervne gacice, uloske.
Ja sam uvijek znaci dosla nataste ujutro, cekala u sobi dok nisam dosla na red u salu i nakon sto sam se probudila ostala sam mozda dva h u bolnici.
Mislim da je ista situacija i kad je samo lokalna anestezija u pitanju.
Kod lokalne, ili bez ikakve, navodno boli, pisale su cure i ja bi svakako trazila opcu.
A da li su te trazili obaviti neke pretrage prije kiretaze, tj.sada jesi obavila nesto?? Kks, fibrinogen, rh faktor?? Da li ista moras donijeti od toga sutra kad se javljas na prijem?? Ako ne moras nista donijeti onda te nece uspavati, a ako su te trazili neke pretrage i papire onda ce te uspavati.
Nakon toga mozes imati bolove slicne menstrulanima, par dana, slobodno si popijes tabletu protiv bolova nakon, i krvaris ali bar ja nisam jako.
Krvarenje bi ti trebalo biti kao M mozda, i svakim danom sve manje i manje.
Dobiti ces antibiotik i mozda Ergometrin za stezanje maternice, za taj Ergometrin ce ti oni procijeniti treba li ti.
Postupak traje kratko, cca 15 min, kako kod koga.
Svakako ti predlazem da prije nove T obavis pretrage jer moguce da nesto ne stima s obzirom da si imala.dva spontana za redom, makar neki put se to dogodi potpuno alucajno.
Ako zelis, napisati cu ti koje pretrage bi trebala obaviti.
I samo jos jednom, znaci nikad nije bilo otkucaja??
Ni prvi ni drugi put? Plod se vidio?? Prvi put uzorak nije isao na phd jelda?
Od papira su mi rekli da trebam samo uputnicu, potvrdu tj nalaz o krvnoj grupi i nalaze koje imam do sada.
Znači ne ostaje se u bolnici ali trebam svakako spavaćicu nositi? Bude li se u svojoj odjeći ili dobijem nesto njihovo?
Ni prvi ni drugi put nije bilo otkucaja :( i oba puta sam imala hematom. Prvi put nisu ni mogli poslati na analizu jer sam spontani imala doma otišlo je sve kao menga sa malo vecim ugruscima i dobila sam ergometrin da mi pomogne da se sve izbaci.
Puno bi mi pomogla ako bi mi rekla koje bi pretrage trebala napraviti. Doktor mi je rekao svakako da cu trebati testiranje za trombofiliju i suprug spermiogram.
Čudno mi je skroz što je u oba puta sve pravilo izgledalo ali do daljnjeg razvoja nije doslo :/
Sortiraj odgovore
Najstariji