Kiretaža

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ivanab1982
    06. Rujan 2016. 16:05

Cao mono, konsultovala sam se juce sa jos jednim ginekologom koji je rekao posto nemam tempeperaturu preko 38 i pijem antibiotike da sam zasticena.U slucaju promene (visoka temp. ili krvarenje) hitno u bolnicu. Danas sam bila opet na kontrolnom ultrazvuku i naravno posto se nista nije ocistilo idem sutra ponovo na kiretazu!😒
    Dobra vest je da nemam temperaturu vise uopste.
    P.S.Nadam se da cu sa sutrasnjim odlaskom u bolnicu zavrsiti sa ovim svim konacno.
    Kako si ti?Jesu ti radili neke pretrage?

Dinah
    11. Rujan 2016. 12:40

Pozdrav cure,
    I mi smo saznali da nazalost bebi ne kuca srce i da je razvoj stao na 8 i pol tjedana, a meni trudnoca 10 i pol. Doc me narucila za srijedu na ponovni uzv i da vidimo sta dalje jer se nadam da ce spontani krenut prirodno i da cu izbjeci kiretazu i ljekove, sto sam joj i rekla. Prije 4 godine sam imala prvi spontani u 9 tjednu, kiretaza nije bila potrebna jer je sve krenulo samo, nisam bila ni svjesna da je krvarenje zapravo spontani.. Prije 16 mjeseci rodila sam zdravu curicu, a sada 'missed ab'. Guglam, ali ne nalazim situacije gdje su zene odlucile pricekati da spontani krene sam. Ima li mozda neka takvo iskustvo?

mono1111
    11. Rujan 2016. 16:16

Pozdrav Ivana,

Meni je prvi spontani krenuo sa krvarenjem i bolovima ali sam ipak morala na kiretažu, tijelo je pokušavalo samo izbaciti, ali u mom slucaju se to nije dogodilo.

Drugi spontani je samo krenulo sa smeđim iscjedkom i ponovno kiretaža, pa rekiretaža...

Meni ni u jednoj ni u drugoj bolnici ( znači i prvi i drugi put ) nisu spominjali da pričekam da vide da li ce sve samo izbaciti...
    Nego je uvijek jedina opcija bila kiretaža.

Iskreno, 
    Kad se sjetim prvog puta i tih bolova, znači užasno mi je bilo...
    Rađe bi ja opet kiretažu nego se doma mučila s tim krvarenjem i bolovima, i tko zna koliko dugo.

Dns se te kiretaže rade rutinski i oporavak je dosta brz tako da bi ja izabrala kiretažu.

Iako su cure pisale da im je kratko trajalo to kad se samo čistilo...
    Valjda kako kod koga.

Javljaj

mono1111
    12. Rujan 2016. 16:57

Ivana,

Prije kiretaže ako si pod općom anestezijom ne smiješ piti niti jesti ništa najmanje 6 h prije zahvata, najčešće te naruče ujutro da dođeš natašte.

Ne znam da li su meni davali nesto za omeksavanje, mislim da ne, nego samo za smirenje prije zahvata i opću anesteziju.

Zahvat je trajao oko cca 15 tak min, iprobudila sam se na intenzivnoj. Tada su me premjestili u sobu i isla sam doma kroz cca 3 h.

Naravno, ovisi o kojoj je bolnici riječ. Svaka radi na svoj način.

Ovo gore je bilo u Petrovoj , a prvi put prije 2 god u Vinog.
    U Vinog.kiretažu rade u sobi !
    I koliko sam skuzila ne vode računa o čistoći ( moram to napisati, stol / stolica na koji sjedneš je bio krvav, dok ja nisam tražila da očiste....

A u Petrovoj bas vode racuna o tome svemu...

Od kud si??
    U kojoj bolnici si mislila raditi kiretažu?

Dinah
    13. Rujan 2016. 14:13

Trenutno sam u Irskoj,  javim sutra kako je proslo..

Dinah
    16. Rujan 2016. 09:45

Svasta mi se izdesavalo nakon sto sam se vratila iz bolnice pa tek sad pisem. Nakon protivljenja kietazi na pocetku, drago mi je da sam ipak odlucila za. Doktori su bili stvarno divni i pazljivi  dali mi jedan od tri kreveta koja imaju spremljena tamo u odvojenom dijelu da ipak nisi sa trudnicama ko su neke od vas prolazile. Svi kreveti su odvojeni zastorima, a do mene je bila zenica koja je imala istu situaciju, u istom jednu, ali ona je odabrala izazvani pobacaj s ljekovima o cemu sam i ja razmisljala. 

U 9 sam vec imala obavljena dva ultrazvuka i pripremali me za zahvat. Izvadili mi krv, ispitali detalje, dali neke 2 tablete koje (navodno) pomazu da se otvoris i omeksavaju tkivo. U 12.15 sam tek dosla u op salu i probudila se u 13.15. Kiretaza se radila 'vakumski' - ako se ta rijec koristi kod nas.. Bilo je malo cudno jer je navodno trebalo trajat 4, 5 minuta, ali mozda to tako ide kod opce an. Odveli me nazad do 'sobe'. Krvarila sam blago, bolova gotovo da i nema. Osim sto sam bila malo 'ne bas prisebna', dal od ljekova ili anestezije. U 17h su me pustilikuci nakon tosta i caja. Dobra stvar je ta sto je muz mogao cijelo vrijeme sa mnom i to mi je stvarno puno znacilo.

Eto, nadam se da ce i dalje sve biti ok i da je sve dobro obavljeno. Nisam dobila antibionik ni nikakve ljekove, a na kontrolu cu svakako za dva tjedna dok se vratimo u Hrv.

Mono1111, hvala ti jos jednom sto si napisala svoje iskustvo, zelim ti ubrzo jednu divnu trudnocu! 

mono1111
    16. Rujan 2016. 10:00

Ivana,

Drago mi je da je tebi sve ok prošlo. Mislim da je bolje ovako, nego da se mučiš s tabletama i ne znam koliki dugo.
    Dns je ta kiretaža toliko rutinska tako da je bolje tako.

I ovdje, mislim na Sv.Duhu u bolnici rade kiretažu vakumom, u ostalim bolnicama mislim s instrumentima.
    Ja sam dobila antibiotik. I to sva tri puta, valjda preventivno.
    Jojj, ja sam sad ( ovaj put ) prvi put bila s trudnicama koje su bas cekale porod, to mi je bilo koma. Drugi put sam bila smještena na drugi odjel, bila je samo jedna cura koja je radila serklažu i bila je super pa mi nije bilo loše.

Ma nema na čemu, ako ikome mogu pomoći kojim savjetom....tu sam.
    Uvijek pratim ove teme na kojima sam i ja postavljala pitanja :/ :)

Predlažem da napraviš pretrage da se vidi koji je razlog ponavljajućih spontanih kod tebe.
    Evo ja sam u pravilu sve vec napravila, čekam nalaze, ali se bojim da će mi nalazi svi biti uredni ( dio je gotov, i uredan ), i da se nista neće pronaći...
    I dalje se sumnja na trombofiliju ( faktore koji su niskorizični ali nekome mogu biti okidač za spontani ). 
    Želim ti svu sreću u idućoj T, nadajmo se da će biti sve ok :)

Pozzzzzz

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.