Ja svoje redovno ''tretiram'' pa to držim pod kontrolom Ne boli me ništa posebno, s njima nemam problema, moja noćna mora su strije. Ja sam dosta sitna i uvijek sam bila mršava pa me panika da te strije ne dobijem. Toliko se namažem uljem da ispadnem iz kreveta kol
iko se kližem
beag, ja sam prehladjena svako malo od kad sam trudna, a moji sinusi su ocito odlucili biti upaljeni svako malo...nisam nista pila....ni inace ne pijem nikakve lijekove, a sada pogotovo....inhalirala sam se, ispirala nos sa onim "rogom" za ispiranje nosa....kad sam kasljala, nisam pila nikakve sirupe, jela sam medu "na zlicu" po par puta dnevno....spavala na povisenom da bas ne udavim kad me uhvati napad kaslja...i to je to ..... stisnusila zube i proslo je...
ako bas moras piti neke lijekove, onda se posavjetuj sa tetom u ljekarni, valjda bi onda trebala znati sto trudnice smiju ili ne...
Tina0208, sad si me zainteresirala s tim kolostrumom, pa sam isla guglat....evo tekst, malo ce te smiriti : http://www.roditelji.hr/obitelj/zdravlje/1840-grudi-zrcalo-zdravlja/
Hvala ti DarijaZ....puuno mi je bolje... bitno da bi bebici ostalo jos dosta kolostruma...hehehe
Laura 21.08.2014 :-*
Hej cure evo mene danas sam brzo zavrsilabila sam narucena u 7i30 ali vec sam bila gotova u osam uglavnom,beba mi je glavom na mjehuru ali doslovce na mjehuru
nocas sam plakala koliko me mjehur bolio mislila sam da imam upalu mjehura ali na svu srecu nije
nego to beba sa glavom jako pritisce mjehur i zato se ups popisam vise nista ne pomaze
,nogice je gore stisnula da se nije moglo nista vidjet pa dokt kaze da je 99,9 posto curica po drugi put ponavlja pa ja vjerujem da je
,dobila sam 1 kilu he he
,urin mi je dobar konacno nema vise krvi,ali otvorena sam za prst tako da moram mirovati
,secer mi je u normali i dalje
ali zeljezo ocaj
,eto sve u svemu dobro osim sto moram lezat uf,eh nakon pregleda ja sam se sa muzem i djecom isla pocastit cevapima u lepinji joj i sad umirem od zeludca joj najrade bi si kosu pocupala od muke koliko sam bedasta
,kupila sam brdo robice za moju malenu
eh da cak je i moj muz uzivao u tome
,ali zato ovaj maleni mi je svo vrjeme plakao da tu robu on nece da nam to netreba joj tako me malo razalostio a sa svim tim da sam i njemu kupila i igracku i robu
.
A sirotan maleni...kako njemu ne treba ta robica...aaaa Jadničak, baš sam se sad raznježila. Drago mi je da je sve ok kod tebe antonio, a nešto moraš i pretrpit.
Ja sma bila na ultrazvuku, nije bio moj doktor, naravno. Iako bih ja do sada trebala biti trudna 33+6, sad sam najednom 34+3, i sad više ne znam kak da računam. Mjere glave i nogu odgovaraju 34+3, a trbuh 34+1. Vald me neće zbog tog ostavit u bolnici kao što je rekao, jer ja tu ne vidim zaostatak, već napredovanje s obzirom da sam sad najednom 5 dana više trudna. Beba mi ima 2490g. E sad, jel to meni sve zbog đećera, hoću li ipak morati na strogu dijetu, vidjet ćemo idući tjedan na kontroli ako ne i ranije.
Što se kolostruma tiče, ne znam više tko je pitao, to je normalno, frendica je imala već u 20.tjednu. samo nemoj istiskivat da ti ne bi mlijeko bezveze nadolazilo.
E sad, nama je patronažna rekla da grudi mažemo kremicama i to mokre nakon tuširanja, da bi trebale biti mekane bradavice i da zato ne brišemo grudi...
ja isto ne pijem nista od ljekova, cekam da samo prode no inace sam ovisnik o kapima za nos i cim mi je malo teze disati odmah si kapam, tako da cu sad steci i neke bolje navike hehe naravno, nadam se da nece doci do potpuno zacepljenog nosa jer je to jedina stvar koju NE MOGU trpiti, ne mogu spavati ni funkcionirati, a nista osim kapi mi ne pomaze tak da eto nadam se da cu to uspjet izbjeci a ove ostale prehlade i grlobolje uspjesno svladavam bez icega
znam da ima ljekova za trudnice al nekako mi je draze da ne sopam bebu ni sa kakvim kemijama.
bjap nadam se da te nece ostavit u bolnici
kaj se tice bradavica, ja nemrem zamisliti da ih trljam rucnikom, u trudnoci su mi skroz osjetljive postale i bas ih trebam pazljivo tretirati no sad si mi stavila bubu u uho, treba ih malo celiciti probat cu prilikom sljedeceg tusiranja pa cemo vidjet kak ce to zavrsiti
lilica, ja sam bila isto kao i ti ....kapi za nos uvijek sa mnom, jer vjecito imam problema sa sinusima....onda mi je frendica "otkrila" taj rog za ispiranje nosa, i ja sam oduseveljena....mozes ga kupiti u ljekarni, kosta oko 90 kn...imas i opciju od Aqua Marisa rog + vrecice soli ( to je malo skuplje) koje stavis u vodu s kojom ispires nos....malo je neugodno na pocetku dok se ne naviknes, al je super...i po najgoroj upali sinusa koja me bila uhvatila nedavno, mogla sam normalno spavati i disati....ispirala sam nos po 2-3 puta dnevno i za par dana je sve proslo....probaj s tim, bolje nego kapi koje ti samo trentno pomazu!
vidis, za to i nisam cula, samo tako trazim rog za ispiranje nosa? ne znam ni kak to izgleda pa da ne dodem ko tutlek tamo a sve mi se nekak cini da cu i morati, jer pretpostavljam da se kapi ne smiju koristiti ni za vrijeme dojenja?
Sortiraj odgovore
Najstariji