Mi tih problema s udaljavanjem frendova nemamo.. Svi oni koji su bili tu prije nego smo se vjenčali i prije nego smo objavili da sam trudna, svi su i sada tu.. I redovno se družimo, idemo na kave, podjednako i s mojim i s njegovim društvom.. Imamo u biti sreću da imamo prave frendove. Od mene se od kako sam trudna udaljilo par članova obitelji.. Rođak i njegova žena koji već dugo pokušavaju dobiti dijete a ne ide im.. Od kako znaju da sam trudna, gotovo da mi se ni ne javljaju, a prije smo često bili i na kavama i na večerama.. Ali dobro, ni tim se ne zamaram baš previše..
a vjerojatno im je to jako tesko palo...moras ih pokusati razumjeti...
Laura 21.08.2014 :-*
Ah, tako to u životu.. Imaš ekipu u srednjoj, pa ako ideš na faks, na faksu, pa se zaposliš, tu ih otpadne dio, pa se udaš, pa tu još dio, i sad valjda još jedan dio. Oni pravi su naravno uvijek tu. I to je najvažnije. Meni je nekako najljepše zapravo u ovom periodu biti s mužem ili s mamom i sestrama (braće nemam).
A što se tiče parova koji ne mogu dobiti djecu, a trude se neko vrijeme... Kako je njima teško vidjeti trudnicu, još k tome neku blisku, tako isto bi trebali smoći hrabrosti i veseliti se skupa.
Sveto sjedne na svoje. Barem se nadam.
Krešimir 19.08.2014. <3
Kod nas ima svega. Onih sta sole pamet, oni sta daju normalne savjete, onih sto se ne javljaju od kad smo obznanili do onih koji se odjednom javljaju i druzili bi se iako su nas otkantali kad su dobili djecu i po mjesec dana ni na poruku ne bi odgovorili pod izlikom da nisu stigli radi djece.
Vecina nasih prijatelja ima djecu. Najgluplji savjet koji najcesce cujem je da se naspavam sad jer ko zna kad cu opet. Pa sam jednu pitala ako budem sad spavala po 20 sati hocu li to viska sta spavam moci koristiti za snagu kad ne budem spavala jer se beba spava?? Mislim stvarno, koji glupi savjet. Ono, danas je beba spavala 2 sata, ali nema veze preostalih 5 sati sna cu uzeti od onoga dana 6.5. kad sam spavala 12 sati Jedna prija mi je rekla, eto sada ni vi vise necete moci izlaziti kao ni mi. Kao, konacno smo dosli na njihovo, sto bi nama bilo bolje. Doslo mi je da joj recem da ne izlazi jer je neorganizirana, al sam primucala. I tako, ima svega.
Čitam što pišete i moram reći da sam ja zahvalna dragome Bogu što imam ovakav krug prijatelja kakav imam jer ne znam kako bi bez njih izgurala cijeli ovaj period. Ja sam prva u društvu ostala trudna i kako sam u trudnoći ostala sama bez oca moga sina i živim sama u stanu ne znam kako bi to sve bez njih. Svi su mi jako velika podrška i ponekada mislim da je moja situacija zahvalnija nego kod normalnih parova. Samnom na ultrazvuk uvijek idu bar dvije-tri prijateljice, u shoppinge nas uvijek ide čopor, stalno nešto organiziramo tako da ne osjetim samoću. A kada rodim napravila sam im plan tko će kada i koliko biti samnom da mi glumi muža. Sreća mi je i to da su mi mama i sestra blizu pa mi i one mogu pomoći. Ja nekako nebi podnela da mi je kuća prazna kada dođemo iz bolnice. Sa svekrvom imam problem da puno priča i laprda da će biti potpora i podrška kada rodim a za vrijeme ovih 6 mjeseci trudnoće me dva puta vidjela tako da se ne uzdam puno u njenu potporu.
TeaOsijek pa zar uopce svekrva pita za tebe posto si u takvoj situaciji s "tatom"?
Ona je u fazi ogromnoga oduševljenja samo što sam ja toliko isplašena njima i njihovim postupcima da uopće ne znam što bi mislila ni kako bi reagirala. ''Tata'' me je ostavio na dan kada sam mu rekla da sam trudna i od tada sam ga samo dva puta vidjela u ovih 6 mjeseci, on se drži kao neke svoje teorije da će on preuzeti sve obveze i da će priznati svoga sina i brinuti se o njemu, a u posljednjih mjesec dana mi nije niti jednu poruku poslao niti me nazvao da pita dali sam živa i dali je sve ok,, a ja njega ne diram uopće od kada me ostavio. Njegova majka me nazove i razgovara samnom ali ima ideje tipa: najbolje bi bilo da ti njega rodiš pa da ga nama daš.. Pa ti tu treba puno snage da ostaneš normalan i da razlučiš gdje je tko u toj priči. Ja znam samo da si neću dozvoliti da me manipuliraju niti da mi dolaze i odlaze iz života kako im se svidi,a trenutno se tako ponašaju. Nisam im imala namjeru ništa ograničavati, ali po trenutnom ponašanju kao da traže probleme
isuse boze...ona zeli da joj das svoje dijete??? sorry ali mislim da se ta zena posvadila s mozgom...
a od tate stvarno nije u redu da ne pita za tebe ni za bebu... nije zasluzio ni da vidi dijete...
On e jedno obično razmaženo dijete od 30 godina, đaba fakulteta i svega ostaloga kada je na nivou: baciti papirić u gradu može prouzročiti kompletnu ekološku katastrofu i o tome će držati predavanje danima, ali ostaviti trudnu ženu jer ''voliš nekoga drugog'' to je ok. I to odobrava. A zbog nekih tragedija tipa da mu je brat poginuo pa je ostao jedinac roditelji mu to sve zajedno toleriraju i odobravaju
Sortiraj odgovore
Najstariji