Ajme, sinoć sam doživjela ono o čemu neke od vas pričaju. Znači tuširanje i legla oko 23:30. I mali sjeo na mjehur i udara, skoro me do suza natjerao. MM gleda u mene i nije mu jasno što se događa. Dok se nije malo umirio nisam mogla spavati. A i na wc sam trčala svakih 10 min jer sam mislila da ću se upiškiti. Tako da se nismo baš naspavali... Ali srećom, ponovno je sunce jutros, pa će biti lakše izdržati dan.
Krešimir 19.08.2014. <3
Mene je cijelu noc mucila uzasna glavobolja. I evo me jos zeza. grrrrrr
Ja ne znam kako kod nas inace ide s osobama koje nisu muz i sudjelovanjem na porodu, ali i ja i prijateljica imamo zaposlene rodbine dole tako da to nece bit problem. S mojim muzem se nikad ne zna. Danas je doma, sutra u njemackoj i tako dalje, takav mu je posao, Tako da moram gleda i druge opcije. I firma ima i planirane aktivnosti za period kad trebam rodit, ali ja se nadam da ce se potrefit da bude doma. Ako rodim dok je doma, ne mogu ga nigdi ni poslat. Ako ga netom prije posalju negdje, nece se stic vratit iako se ne zadrzi nigdje previse dugo.
Anakome i mene je jucer mucila tolika glavobolja da sam mislila da ce mi puknut doslovce mi se povracalo od glavobolje,evo nisam ni danas bolje raspolozenje mi je divljacko bolje od mojih da mi nitko ne prilazi.Moj muz ce uzet godisnji kad ja rodim pa ce mi bit citav osmi mj kuci trebat ce mi jer su onda djeca na ferjama nema ni skole ni vrtica a ja necu moc sve sama.
i mene ponekad muce nesnosne glavobolje, ocito je i to jedna od trudnickih tegoba moram po dva lupoceta popiti da prode.
moj M.ce takoder uzeti godisnji tada i vec sad sam mu rekla da pazi da ga u 9.mj.ne salju nigdje na put! zelim da bar prvih tjedan dana bude sa mnom jer nekako se nadam da cemo nas dvoje sami znati izmanevrirati s bebom, a ako bas bude trebalo onda cemo zvati pomoc tako sam si ja to zamislila
iako svi kazu bolje da ti netko dode, neces moci....
kakva su vasa iskustva, jeste li bile same prvih dana s bebom ili su vam dosle mame, sestre..netko u pripomoc??
Beag ja nisam imala nikog osim moga muza cim sam dosla kuci nastavila sam sa svojom rutinom kao da i nisam rodila.
Blago vama cure, muževi će vam moći uzeti godišnji. Moj na godišnji ne može, al od firme će dobiti samo 3 ili 5 dana kad mi izađemo iz bolnice. Meni neki savjetuju da mi dođe netko pomoći ili mama, frendica, kuma... Dok mi drugi govore da mi ne treba nitko, da je najbolje lijepo sve sam i pomalo. Jedino što sam sigurna da prva tri tjedna ne želim nikakve posjete kroz kuću, a za dalje ću vidjeti. Planirala sam da ćemo sve to muž i ja sami, dok je on doma, a kad se vrati na posao ako zagusti zovem nekoga. Sreća svi su mi blizu pa mogu doći bez problema..
tako i ja mislim, tj.nekako se nadam da cemo mi to moci sami, bitno da mi je bar on doma jer vjerujem da ce me i boliti jos poslije poroda pa da nije bas sve na meni...
a najvise zato jer bi voljela da smo sami, da mi se nitko ne mota tuda jer na kraju krajeva svakako cemo ostati sami s bebom, a ja najvise.. pa smatram da ce mi biti najbolje da sve sama i skuzim sto i kako... heheh kako je lako pricati sada o planovima
Ja isto grizem jer se nisam naspavala. Nisam mogla zaspat koliko me boli. I nije mi prvi put od kada sam trudna da me tako uhvatilo. mislim da je ovo vec treci, četvrti put da sam htjela tuci glavom o zid.
Moj m ce dobit od firme par slobodnih dana za rođenje djeteta, a onda ce jos uzet godisnji 2 tjedna. Tako da ce bit doma nekih 20ak dana kad izađemo iz bolnice. Ja se isto nadam da cemo mi moc to sve sami. Ako bude potrebe zvat cemo moju mamu, al nadam se da cemo se snaci. I stvarno se nadam da se ljudinece prerano nabacivat za posjete. Ocekujem da nas ostave na miru misec dana.
Moj će isto uzeti godišnji u kolovozu, a ako bude bilo potrebe, tražit će i u rujnu. Srećom pa radi u firmi gdje si to može rješiti. I također često ide na sluižbene puteve, ali ih sam sebi organizira (menadžer je) pa si može najčešće prilagoditi. Nadam se da neće baš tada iskrsnuti neki posao.
Krešimir 19.08.2014. <3
MM će imati godišnji, ali poznavajući njega više će to vrijeme iskoristiti da nešto radi ili priča sa svojima dole (mi smo na katu). Mama se najavila uzeti godišnji, a ja mislim da mi ne treba nitko, ni mama ni svekrva da mi po cijele dane vise za vratom i nabacuju svoje bapske savjete. Isto ne bih voljela posjete prva dva tjedna, kao ni to da me dočeka puna kuća ljudi kad dođem iz bolnice jer stvarno se želim odmoriti bar sat vremena i biti sama sa svojom bebom i svojim mužem.
Kako stojite sa frendicama koje nemaju djecu? Mene lagano izbacuju iz takta, jedna mi drži prodike o cjepivima i teoriji zavjere, druga veli kako je moja beba mala i da bih trebala više jest, i koliko će beba koju veličinu robice koliko dugo nosit....aaaaaaaaaaaa!!!! Poludim na to, nadma se da nisma ja bila takva prije trudnoće.
Sortiraj odgovore
Najstariji