Kako se borite s trudničkim tegobama?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    chocolate
    06. Svibanj 2014. 13:21

Ja sam već svima svojima rekla da ne želim posjeti najmanje prva tri tjedna, isto tako sam rekla i mužu da reče svojima. Nadam se da će svi to poštovati, a ako će se netko naljutiti radi toga uopće me nije briga.. A pogotovo želim izbjeći te bapske savjete. Što se tiče moje mame znam da mi se neće ni petljati ni ništa govoriti, jer ipak me poznaje, al svekrvi ću morati staviti flaster na usta, i vezati ruke.. Ili sebi nabaviti čepiće za uši kad ona dođe.. 
    Moje frendice koje nemaju djecu mi ne davaju nikakve savjete niti išta predlažu jer su svjesne da nemaju iskustva s djecom pa tako znaju da ne mogu ništa pametno reći.. 

Tina0208
    06. Svibanj 2014. 13:28

haha...srecom pa moja svekrva bas i nije doma preblizu pa mi nece uvijek pametovat,al kad se i nade pametovat brzo ja nju poklopim...haha

Laura 21.08.2014 :-*

DarijaZ
    06. Svibanj 2014. 13:28

...ja svojima nisam nista govorila, ali znam da nece bas imati previse vremena dolaziti jer je mojoj sestri termin 3 tjedna poslje mene, teoretski mozemo skupa roditi mozda mi mama uleti tu i tamo jer je blizu, ali poznavajuci nju, nece se petljati dok ju ne pozovem...R je rekao da ce uzeti tjedan dana godisnjeg a i dobit ce slobodno od firme onih 3 dana, pa cemo se skupa polako ufuravati....a i njegovi su ionako u Slavoniji ilice jos biti na Hvaru do Bozica, pa vjerujem da ce samo doci na kratko da si vide unuka i to je to ....

a sto se tice frendica....ja imam samo jednu frendicu koja ima dijete, i zapravo sam ja sad medju prvima ....ne pametuju mi nista, jer nemaju pojma, isto kao sto nisam ni ja imala pojma prije nego sam ostala trudna o nicemu...
    ..jedino sto sam primjetila da neki kjudi s kojima smo se prije intenzvnije druzili, izbjegavaju tu temu opcenito, a ni ne druzimo se vise toliko..
    jel se to vama dogodilo? ono, ostale ste trudne i neki ljudi su jednostavno nestali iz vasih zivota??

MarijaŠ
    06. Svibanj 2014. 13:51

Meni je još termin daleko, ali mislim da će biti malo borbe sa svekrvom, jer smo također na katu. Morat ću reći mužu da porazgovara s njom ranije. Također imam i njegovu sestru koja ima djecu koja su često kod bake, pa tako i kod mene, i iskreno nekad bih voljela malo više mira. Mislim da ću morati to svakako preko posrednika malo prilagoditi. Moja mama je toliko nenametljiva osoba, da mislim da će nas pustiti da se sami borimo u prvim tjednima. A kao i sve vi vjerojatno ću žudjeti za vremenom gdje smo samo nas 3. Valjda će ostali imati razumijevanja.
    Nemam frendice koje pametuju, a one koje i jesu takve, poprilično su daleko i ne viđam ih često, ali bezo bozira uvijek iskoriste priliku dati pokoji "koristan" savijet. Npr. Nedavno na jednoj proslavi domaćini posluže sir i pršut (izbjegavam termički neobrađeno meso u trudnoći, pa time i pršut). I ja si onak pomislim, baš bih mogla probati komadić. I stavim ga na kruh, a ona zinila, jedva dočekala :"pa ti jedeš pršut, listerioza, bla, bla. " Kao da sam jadnica koja nema pojma o ničem. Kad joj nisam onaj oval tada sasula u lice, neću nikad. 
    Baš smo suprug i ja to komentirali, kao i ti Darija, da su nas neki ljudi počeli zaobilaziti otkad su čuli za našu vijest. Neki su možda ljubomorni (ima ljudi koji pokušavaju duže vrijeme, a mi iz prve), ima i onih kojima valjda nismo zanimljivi. Valjda misle da mi samo baby jezik sad govorimo.

Krešimir 19.08.2014. <3

bjap
    06. Svibanj 2014. 13:56

Ne bih ti znala reći jer ovdje imam jako malo frendica, više je onih s faksa koje su daleko, s nekima se jednako čujem a s nekima manje. Možda ljudi odlaze od nas jer ih ne zanima tema majčinstvo, možda im ide to na živce. Meni zna doći frendica koja nije udana i nije zaposlena (ok, više nisam ni ja) i ostane 4-5h, meni glupo reći da sad imam drugačije obaveze i da mi ne može tako dugo bit, iako se ne vidimo često.

DarijaZ
    06. Svibanj 2014. 14:45

...pa, ne zanima ni mene tema vjecitog tulumarenja i pijancevanja, pa to ne znaci da cemo pricati samo o tome kad se vidimo....ne znam,nekako me to opterecuje.....a i trudim se ne pricati o tome previse ili uopce, jer imamo 2 para frendova koji uopce ne zele imati djecu iz nekih svojih razloga...
    ali sta smo mi sad drugaciji samo zato sto cemo postati roditelji? i dalje smo Darija & R, veseli i druzeljubivi, koji vole brijati po koncertima, hodati satima po sumi, i druziti se...
    ahh, sam sam se bas nazivcirala razmisljajuci o tome opet, bezveze!

antonio
    06. Svibanj 2014. 14:52

Eh moje cure ja vam ovdje gdje zivim nemam nikog osim sestre i snjom sam super svo moje drustvo se manje vise razbjezalo imam bas tri prijateljice sa kojim sam super ali se rjetko vidimo radi obaveza za mog muza je druzenje gubljenje vremena,a sto se tice posjeta to sam odmah rjesila kad sam rodila prvo djete a sto se tice svekrve nemam problema sa njom pijana je od jutra do sutra nikad se ne trijezni,jedini mi je problem kad sam sama a ona padne kad je moram dizat onda bi njoj zavrnula vratom.

06. Svibanj 2014. 14:52

Mi smo svoje frendove dobro profirtrirali jos prije trudnoce. Neki od njih su u braku s djecom, neki u braku za sada bez djece, neki u vezi, a neki bez veze :-). Uglavnom svi oni su dalje ovdje i dalje se druzimo, samo smo druzenja malo prilagodili novom clanu. Evo i veceras mi dolazi jedan bracni par i jedan frend na druzenje. Ja stavim malca na spavanje i uzivam u druzenju sa prijateljima (tate nam nema, zato govorim u jednini). Hocu reci, ako se prijatelji udalje, onda nisu ni bili pravi, pa se nemojte njima ni opterecivati.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

DarijaZ
    06. Svibanj 2014. 15:18

znam da je cinjenica da ak se neki prijatelji udalje, da onda nisu bili pravi....al opet mi nekak krivo...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.