Kako se borite s trudničkim tegobama?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    antonio
    27. Veljača 2014. 12:45

Joj i ja bi, sanjam po noci da jedem i drugi dan si napravim i odmah bi povratila ma uzas,evo ja danas kuham lazanje sa bolonjezom za malog rizot sa teletinom i za odrasle punjena patka sa sirom i sunkom a ja ti na kraju pojedem samo pastu sa mljekom jer na sve mi se povraca.

bjap
    27. Veljača 2014. 13:02

Ajem koji ti meni imaš danas!!! Užasno sam gladna, a ne znam više šta bih pojela i izmislila da pojedem. ništ mi se ne jede a moram nešto :/

antonio
    28. Veljača 2014. 02:38

Evo mene opet isto nema spavanja.

bjap
    28. Veljača 2014. 11:58

Ja noćas spavala ko beba. Osim što sam ružno sanjala. I što su me probudili idioti iz top Shopa koji svaki dan zovu.

beag
    01. Ožujak 2014. 08:03

citam postove unatrag da pohvatam dogadaje i trazim bjap tvoje iskustvo s krvarenjem i procitam kako ti se ponavljalo.... :( taman sam zato tu, jutros opet, malo i smeđe... :( mislila sam da je gotovo s tim!! pijem duphastone i utragestan... zasto opet!! ubija me to, samo mi stvara dodatni stres! 
    doduse, dr. je rekao da je bolje kada iscuri jer onda se hematom povlaci, al s obzirom na dosadasnje iskustvo s njima, ne tjesi me to bas, uplasi me svaki put.  
    istina je da sam jucer imala napor, morala sam u hzzo predati doznake, nema mi to tko napraviti, isla sam autom skroz do zgrade, jedino sto sam se popela gore i cekala sat vremena.. inace lezim doma od ponedjeljka,,, j e li to sad zbog toga ili bi se svejedno dogodilo... najradije bih sad opet doktoru, ali opet mi se to dogada za vikend, uvijek za taj prokleti vikend!

bjap
    02. Ožujak 2014. 15:56

Ma nije ti to zbog toga, mislim da nije...tak sam se ja opterećivala. Da nije zbog kretanja, da nije zbog popijene kave... Sestra u bolnici mi rekla da to tako mora biti, i meni je doktor rekao da najbrže prođe kad iscuri. Sve će ti biti u redu, to tako malo malo curi. Meni je curilo do 12.tjedna, mislim. Samo ti pij tabletice, oni su dobri čuvari trudnoće. Utragestan je uzimala frendica, njoj je doktor rekao da su još učinkovitije zbog vaginalne primjene. 
    Ako se jako bojiš, oni na hitnu. kad sam ja došla na hitnu i rekla da krvarim, sestra je rekla :"I šta bi mi sad trebali?", ali doktori su me ostavili. Sve ovisi od odktora do doktora. Mislim da je sve u redu dok nema sveže krvi u većoj količini. Taj strah i mučnine su mi bili najgori do sada. Sad me ubijaju bolovi u leđima, plačem na svaku sitnicu, gadi mi se hrana još uvijek, ali sve je to ništa u usporedbi s tim strahom i povraćanja u prva 4.mj.

beag
    02. Ožujak 2014. 17:46

uhh, hvala ti. lakse mi je. koliko ti se cesto ponavljalo, svakih par dana, obilno ili po malo? jesi li pila tbl do 12.tj. i nakon bolnice? necu ici dr. niti na hitnu jer kao sto kazes dobit cu istu dijagnozu i terapiju kao i prosla dva puta. 13.3. idem na redovnu kontrolu, do tad cu potrositi sve lijekove i bit ce skoro 12.tjedana pa se nadati da ce uzv pokazati da je hematom nestao ili se barem znatno smanjio!!! citam o tome i sve, ali i sama znas drugacije je kad se dogada tebi. nije nimalo ugodno. vjerujem ti da kasnije dolaze druge tegobe, no i ja si mislim  moze li gore od ovih mucnina i straha. uhhh.
    hvala ti na podrsci!  i super sto postoji klokanica 

bjap
    02. Ožujak 2014. 19:44

Evo natjerala si me da otvorim svoj rokovnik s bilješkama (bilježim preglede, krvarenja, svako povraćanje itd.), i eto bar neke koristi. Prokrvarila sam s 8+6 tjedana, krvarila 3 dana, pa jedan ne, pa opet nekoliko dana jesam, pa nekoliko nisam. Izašla nakon 2 tjedna iz bolnice, znači s nekih punih 11 tjedana. Eh, taj dan sam povraćala ko blesava, i umjesto da se s 12.tjednom mučnine smanje, meni su se pojačale. Sljedeća tri dana bi bila samo koja kap nakon povraćanja. S krajem 12. tjedna je krvarenje prestalo. :) Duphastone sam pila 3x1 dnevno, i onda oko 20.-og tjedna (e to nisam zapisala) nastavila piti 2x dnevno. Sad sam 24+3 tjedna, imam za još 10 dana i to će biti to, kaže doktor. No, ne mora značit da ćeš i ti tako. Frendica je kod drugog doktora pila i mirlovala samo 2 tjedna, a hematom joj bio iznad bebe, što je opasnije nego kod mene. Moj je bio straga i ispod bebe, prvo je bio 2 cm, kao i beba, kad je beba bila 3,5cm, i on je toliki bio, ali zapravo se samo izdužio kak je beba rasla. I onda se počeo smanjivat. Većina tih trudnoća završi ok, nadam se da će i tvoja! :)

beag
    03. Ožujak 2014. 09:14

hehe i ja si vodim dnevnik :) hvala sto si pogledala u svoj. sad znam da je normalno da se to krvarenje ponavlja pa se necu sokirati kad se opet ponovi.
    nadam se da ce sve biti ok! dr.mi nije rekao gdje se nalazi hematom, ne pise u nalazu, a na slikama uzv ne mogu skuziti nista.. pa se necu ni opterecivati time.
    iduci tj.idem na kontrolu, jedva cekam!! 

antonio
    04. Ožujak 2014. 08:00

Dobro jutro namice kalo ste,,ja sam jako nestrpljiva jedva cekam sutra da vidim svoju malu mrvicu joj meni su ova tri tjedna bila kao cjelo stoljece nikako proc.Beag kako si jesu li popustile mucnine nadam se da je prestalo krvarenje i da si mi dobro.Bjap kako si ti imas li i ti jos mucnine dali su ti stigla kolica..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.