Koliko sam cula do sada, pretraga kosta 300 kn preko HZZOa. Privatno 800 kn. No, neovisno o tome odlucit cemo hocu li ici.
Takav mi je secer bio i prije trudnoce, prosle godine na sistematskom u 9.mjesecu, zato me i brine da nije samo trudnicki secer. Iako 6,2 jos spada u onu gornju intervalnu granicu normalne razine secera u krvi,sve iznad toga je poviseno, dok je u trudnoci sve iznad 5 poviseno i smatra se dijabetesom. Huh, nadat cu se najboljem!
Hm, a mojoj šogorici ginekologica rekla da je šećer 6,2 prihvatljiv u trudnoći jer trudnoća nije baš "normalno" stanje, inače da je to gornja granica. S druge strane, sa mnom u bolnici je ležala trudnica koja je na OGTT-u imala 6,2 šećer pa su je stavili na promatranje, a jednu koja je imala 6,5 pustili su kući. Zanimljivo! Meni je žao svakog tko mora na dijetu zbog šećera, pogotovo ak ni inače ne može normalno jest zbog mučnina. :(
da, nije samo stvar u visini secera, nego i drugim referencama u nalazu,posebno onim vezanim uz bubrege, zato su razlicite terapije kod trudnica koje recimo imaju slicnu razinu secera.
nekad se secer do 6,5 u trudnoci smatrao normalnim, no kasnije su snizili tu vrijednost na 5, iz kojih razloga ne znam.
antonio, koliki si ti secer imala?
curke, pozdravljam vas, nema me na klokanici, izgubila sam volju nakon jednog nepotrebnog komentara zbog kojeg sam se bas uplasila.. cekam kontrolu u cetvrtak, nadam se da ce sve biti ok! drzte se! :)
Beag bas sam ti jucer htjela pisat da vidim sta bi rec da te nema nemoj se previse brinuti oko nicega pozitivno misli i pisi,evo ja sam ti jucer jela sarmu a nocas sam crkavala od zeludca mucila sam muku sa grcevima ali ja sam se najela i to s gustom he he,nadam se da ti se hematom povukao i da ne krvaris vise,nebrini puno oko secera jer on se tek pojavi tamo negdje oko 28 tj barem je meni tako bilo u obadve trudnoce,a u cetvrtak ides na kontrolu aj super vidit ces svoju malu bebicu pa ces bit super
,joj moja Beag ja zivim za taj dan da idem na kontrolu samo da vidim svoju malu bebicu kako se vrti u mom trbuhu i nakon tog pregleda ja sam sva u oblacima cjeli dan
,a sad moram cekat do 26.3 jako mi je to dugo nikad proc
.
Beag, kužim te! Tak se ja nekad naljutim na fejs pa se isključim na nekoliko mjeseci ili godinu . Nadam se da te ja nisam ničim uvrijedila, hormoni mi pizde i svašta blebećem i svakako se osjećam. Ima li koja od vas s tim problema? Sinoć mije muž nastrado, ni kriv ni dužan
.
Da, što je s tvojim krvarenjem?
Moji hormoni isto divljaju. Od mene nitko ne nastrada, samo nekad ne znam što bih. Jel bi jela, jel bi pila, jel bi spavala... ? I onda je suprug u nedoumici, predlaže različite aktivnosti, a ja bih da svi oko mene ušute barem kratko. Srećom ,nisam eksplozivna, i znam se kontrolirati, pa nema nikakvih većih problema.
Nego, bijah jutros na pregledu... Sada sam u 17. tt, i nije mi radila UZV samo, pregled... I kaže mi kao malo je nisko beba, jel osjećam kakav pritisak i to... Mislim, sve klasika. Ali nekako nemam mira, rekla mi je da mogu normalno raditi, da nisam otvorena ni ništa, i da nema još potrebe za bolovanjem. A ja si stalno to sad vrtim po glavi, prva mi je beba, prva trudnoća, i sve mi je novo... Ima li tko takvih iskustava?
Krešimir 19.08.2014. <3
Ja sam u 20 tj i nisko nosim beba mi je na samom mjehuru ne mogu stajat puno jer me pocne dole pritiskati i moram non stop mokriti uzas kao da imam upalu mjehura samo sta te ne pece,a na bolovanju sam od drugog mj trudnoce neznam sta radis ja sam inace u kuhinji kuharica tako da me odmah poslala na bolovanje,a uz muku sa stolicom od silnog naprezanja pocela sam se otvarati radi niske nosnje.
Sortiraj odgovore
Najstariji