Hmm, ne znam, tako mi je rekao jos na pretprosloj kontroli kad je vidio nalaz krvi. Secer mi je bio 6,2,
Iskreno se nadam da sam ga do sada snizila i da ce mi na analizi iduci tj.biti ispod 5! I wish!!
Znaci antonio ti si imala borbu sa secerom, bas mi je zao, ali drago mi je cuti da ti je bez obzira na to trudnoca dobro prosla!
Sto se tice komb.probira, razmislit cu jos o tome, ali onako kroz razgovor dosli smo do nekog zakljucka, da zasto ne napraviti test pa u svakom slucaju bar se mozemo pripremiti.. Vjerovat cu da je sve ok s bebicom, jedino me muci to iscekivanje nalaza. A i to sto ti kazes bjap, vec sam i negdje citala, da testovi nisu 100% sigurni.
A čuj, ništa te ne košta, napravi pretragu pa ćeš biti mirna Uh, bome ti je šećer na granici, sad mi je jasno zašto tak rano ideš na OGTT.
Koliko sam cula do sada, pretraga kosta 300 kn preko HZZOa. Privatno 800 kn. No, neovisno o tome odlucit cemo hocu li ici.
Takav mi je secer bio i prije trudnoce, prosle godine na sistematskom u 9.mjesecu, zato me i brine da nije samo trudnicki secer. Iako 6,2 jos spada u onu gornju intervalnu granicu normalne razine secera u krvi,sve iznad toga je poviseno, dok je u trudnoci sve iznad 5 poviseno i smatra se dijabetesom. Huh, nadat cu se najboljem!
Hm, a mojoj šogorici ginekologica rekla da je šećer 6,2 prihvatljiv u trudnoći jer trudnoća nije baš "normalno" stanje, inače da je to gornja granica. S druge strane, sa mnom u bolnici je ležala trudnica koja je na OGTT-u imala 6,2 šećer pa su je stavili na promatranje, a jednu koja je imala 6,5 pustili su kući. Zanimljivo! Meni je žao svakog tko mora na dijetu zbog šećera, pogotovo ak ni inače ne može normalno jest zbog mučnina. :(
da, nije samo stvar u visini secera, nego i drugim referencama u nalazu,posebno onim vezanim uz bubrege, zato su razlicite terapije kod trudnica koje recimo imaju slicnu razinu secera.
nekad se secer do 6,5 u trudnoci smatrao normalnim, no kasnije su snizili tu vrijednost na 5, iz kojih razloga ne znam.
antonio, koliki si ti secer imala?
Moj seccer je sad bio 4 a u proslim trudnocama 12 i to nataste i radi secera sam se punila vodom a rjesavala sam ga prehranom.
curke, pozdravljam vas, nema me na klokanici, izgubila sam volju nakon jednog nepotrebnog komentara zbog kojeg sam se bas uplasila.. cekam kontrolu u cetvrtak, nadam se da ce sve biti ok! drzte se! :)
Beag bas sam ti jucer htjela pisat da vidim sta bi rec da te nema nemoj se previse brinuti oko nicega pozitivno misli i pisi,evo ja sam ti jucer jela sarmu a nocas sam crkavala od zeludca mucila sam muku sa grcevima ali ja sam se najela i to s gustom he he,nadam se da ti se hematom povukao i da ne krvaris vise,nebrini puno oko secera jer on se tek pojavi tamo negdje oko 28 tj barem je meni tako bilo u obadve trudnoce,a u cetvrtak ides na kontrolu aj super vidit ces svoju malu bebicu pa ces bit super
,joj moja Beag ja zivim za taj dan da idem na kontrolu samo da vidim svoju malu bebicu kako se vrti u mom trbuhu i nakon tog pregleda ja sam sva u oblacima cjeli dan
,a sad moram cekat do 26.3 jako mi je to dugo nikad proc
.
Beag, kužim te! Tak se ja nekad naljutim na fejs pa se isključim na nekoliko mjeseci ili godinu . Nadam se da te ja nisam ničim uvrijedila, hormoni mi pizde i svašta blebećem i svakako se osjećam. Ima li koja od vas s tim problema? Sinoć mije muž nastrado, ni kriv ni dužan
.
Da, što je s tvojim krvarenjem?
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji