Možda ti je pukla neka žilica od forsiranja. I ja sam dobila smećkasti iscjedak nekoliko sati nakon pregleda, doduše vaginalnog ne ultrazvučnog, sutradan otišla na hitnu i ostala na mirovanju u bolnici 2 tjedna. Imala hematom. Nisma odmah išla na hitnu jer mi je rečeno da je možda od pregleda, da bi se to trebalo smirit nakonnekoliko sati, ako se ne smiri da onda dođem. U biti se smirilo i opet nastavilo u noći pa sam otišla. Odi ti doktoru da budeš mirnija. A šetnje molim te izbjegavaj. Šetat ćeš kad prođe rizično razdoblje, šetat ćeš zadnje mejsece i imat će tijelo vremena pripremit se za porod.
Mene ti je u prvom tromjesečju jako bolilo dok morkim, i tog je bilo jako malo (zbog povraćanja ni nisam imala puno tekućine), i na kraju sam si kuhala sušeni plod brusnice, i to je prošlo. Uvin čaj se ne preporučuje u trudnoći, iako doktori znaju reć da se smije. BOlje ne ak postoji brusnica, a nije fino ni jedno ni drugo.
Ja sam isto u subotu puno šetala, spavala sm poslije ko beba, ali me trbuh jaaako bolio.
I ja sam u petak bila kod doktora, uzeo mi briseve, nalaz za tjedan dana. Zamolila sam ga da mi napravi ultrazvuk, jer zadnji puta je bio drugi doktro i nisam ni vidjela bebu nit se beba okrenula da vidim spol. E sad, lice je saktio rukom, ali nogice je raširio, tkao da sam i ja mogla vidjeti da nam stiže dečkić!!! :))
Jučer smo uzeli prek njuškala kolica 3 u 1, Inglesina, malo stariji model za 600kn, i dobili uz njih torbu, 2 hranilice i kadicu!!! :)))
bila sam kod privatnice. ugl.sve je ok, kaze beba se drzi zubima i nece nikud
a krvarenje je "menstrualno" jer kaze organizam se sada buni, doslo je do promjena,jos je pocetak pa u vrijeme dobivanja menstruacije moze malo krvariti no to je sve normalno. izaslo je koliko je trebalo i to je to. :) jooj tako sam sretna!!!
beba je 11 mmm i srceko kuca ko veliko
dala mi je dijetu zbog povisenog secera, ali kaze da se ne moram doslovno prodrzavati, samo pripaziti na prehranu, a na OGTT-u ce se tocno znati.
isto tako, sto se tice upale mjehura, nije joj jasno zasto mi nije odmah dao neki antib.,jer se to mora odmah rjesavati, prije nego upala prede u bubrege, a on me narucio da dodem s nalazom urinokulture tek za 4.tjedna. pa cu sutra ujutro otici privatno napraviti pretargu urina i sediment, a ona ce mi onda na osnovi nalaza reci sto dalje.
takoder mi je moj drzavni doktor krivo napisao datum poroda, fulao je cak za tjedan dana, za sto kaze doktorica da sada nije toliko vazno, koliko ce biti vazno za porod, jer nakon 40.tjedana ako ne dode do poroda oni ce ge inducirati, a zapravo ce biti 39.tjedan. tako da mu to nekako napomenem da ispravi.
ajme meni... koliko propusta! inace mi se ne cini los doktor, pregled je dosta detaljno napravio, ali razgovor 0 bodova, savjeti 0 bodova, po njemu kao da za sve ima vremena i nista nije hitno. joj joj. znam da je guzva po drzavnim ambulantama, ali ipak...
antonio, kako si ti regulirala secer?
bjap, cestitam na muskicu!!!! :) :) :) jedva cekam da i ja saznam spol bebuline! super za kolica, to je stvarno predobra cijena, nadam se da su ocuvana!
hvala na savjetima!!
i meni je dr.rekla brusnicu, sok, caj... svejedno, samo u vecim kolicinama.
Bajp jesili zadovoljna sa kolicima i ja sam gledala preko njuskala ali me strah kupit tako kolica jer sam se vec jednom zeznula tako i dobila sam kolica koja nisu nista valjala sto se kaze kupila sam macka u vreci.
sada lijecim mjehur, tankam se cajem od brusnice i ostalim cajevima.. i nastojim regulirati prehranu, bez jednostavnih secera i ugljikohidrata... pa cu vidjeti kakav ce biti sljedeci test na glukozu.
pokusat cu to srediti do 10.tjedna, prije OGTT-a :)
mucnine su mi prestale jos u petak, ali i dalje mi smetaju intenzivni mirisi! jutros sam obukla ogrtac koji je opran u prijasnjem jakom omeksivacu i odmah ga skinula, jerbo sam miris osjetila u trbuhu :D ufff..
Hahah, i meni je smetao omekšivač. Kad sma bila u bolnici svekrva mi oprala sve što je našla u prljavom vešu, ali nakon što sam nadošla sve sam opet proprala i stavila drugi omekšivač i na duplo ispiranje. Drago mi je da krvarenje nije opasno. Žao mi je što si tako prošla s doktorom, ali nemoj previše neke stvari ni privatnici vjerovat, jer možda nagovori svašta sam da joj opet dođeš i platiš. Tak sam ja prošla sa zubarom al nebitno. Moju doktoricu mijenja 10-ak liječnika jer je ona na porodiljnom i svaki put sam dospjevala kod drugog. na kraju sam se dogovorila sa sestrom da se naručim uvijek kod istog, i to kod jednog koji mi je bio ok. :))
Antonio, ja kolica još nisam vidjela, budući da je brat iz Zg-a išao po njih (ja sam u drugom gradu). Brat sam ima Inglesina kolica, i kupovo je drugom bratu isto preko njuškala. Kaže da su ok, jedino da je na sportskom djelu puko neki šaraf za držanje natkrova, ali da svejedno drži. Sinoć mi muž kaže da smo ipak trebali kupit nova, a od početka smo planirali uzet polovna. Jbg sad!
Ma nisi oduljila, šta bih ja onda trebala reći? U 23 tt sam, prva mi je trudnoća. U kojem si ti tjednu? Eh, baš nemaš sreće ni s jednim ni s drugim kolicima. Meni malo žao što nemam sve novo, ono, prvo mi je dijete, ali ne možemo si priuštit sve novo. Krevetić, ogradicu, baby gym, one igračke što idu iznad krevetića, hranilicu, sve mogu dobiti od braće. E sad, uz kolica sam dobila 2 hranilice, vidjet ću kakve su i šta ću s njima. Navodno je na mojim kolicima super očuvana košara i autosjedalica, a sportski dio- kišobran kolica, imaju samo taj mali kvar na toj nekoj plastici, i malo su izblijedila.
Super si prošla s krevetićem, a za kolica dobro razmisli. Nije baš da možeš kupovat na temelju iskustava, hahahah! Čuj, možeš kupiti i nova pa da ti se rasklimaju vrlo brzo :-/
Evo mene Bajp joj nasla sam kolica polovna za 700 kn i to trodjelna narandasto siva boja odusevljena sam njihova beba nije htjela se vozit he he he kao moj prvi i ta kolica su nova ma ne mogu ti opisat kako sam sretna,i to slucajno sam se cula sa prijateljicom i saznala za ta kolica i odmah sam ih otisla vidjet pa sam ih odmah kupila dve brige manje,ja sam trudna 17 tjedana i vec dva dana imam dole neki pritisak ocizo mi se maternica siri pa imam tu nelagodu dole,strah me da cu opet prije zavrsit u bolnici radi secera pa vec sad polako rjesavam stvari za bebu jer sam sama nemam pomoci niotkud muz mi radi po cjele dane pa vec sad ludim sta cu sa ovih dva musketira ako moram opet lezat u bolnici do poroda
,a svi su navikli na mene mama daj ovo mama daj ono,a manji je moj priljepak doslovno i mokrit idem sa njim tako da ce njemu to najvise tesko past svaki dan pricam sa njim da mama ima bebu u truhu i da cu morat i u bolnicu i sve ali jednostavno ne zeli niti cut,
Sortiraj odgovore
Najstariji