Oooo, netko nam je vesel! Jel to samo zbog sutrašnjeg pregleda ili si se konačno naspavala? Ma mučnine...to ti je kod mene popustilo još davno, mislim na prave mučnine, al tu i tamo povraćam. Svaki 2. ili 3. dan. Jučer i danas nisam :)) Po kolica idemo za 3-4 tjedna, nije mi Zg baš blizu. Jučer sam dobila posteljinu i nešto robice od šogorice, iako sam rekla da ću barem to kupiti. Sad mi krivo, morat ću samo nešto za izlazak kupit i tu i tamo koju benkicu :-/.
Evo jesam sinoc sam malo vise spavala pa ajde donekle sam ok imam neki pritisak dole vec dva dana ali to prepisujem da se maternica siri i dosta mi je nisko trbuh pa bit ce da je to od toga,zato sutra jedva cekam da me doktorica pogleda pa cu bit mirnija
,neznam zasto ponekad me hvata neka panika kao da mi je prva beba.
,pametno sto se tice robe tako cu i ja postupit mada me malo lovi panika kako cu ja sa ljetnom bebom moji decki su obadva rodena u zimi 24.12 a drugi 5.1,ali samo nek prode ovaj period trudnoce i da rodimo da su nam zivi i zdravi pa sve cemo lako sve nekako dolazi samo od sebe.
A čuj, svaka trudnoća ima svoje, nije čudo da te hvata panika. To bi ti trebali biti bolovi od širenja maternice, meni je doktor rekao da to nije opasno jer nisam otvorena. Sad em zna zabolit kad se beba spusti nisko i čini mi se da se cijela smjesti u zdjelicu porijeko, pa osjećam pritisak. Jesu ti šta popustile mučnine? Ja sam svakim danom sve više gladna, ne znam više šta bih pojela.
Jedan dan nemam pa tri dana samo sta ne crknem od mucnina ma uzas tako je i sa spavanjem,a za jest je zivi ocaj svo meso mi se gadi sve mi smrdi,svaki dan bi jela sparuge i jaja ali ne mogu jer me poslje boli trbuh od njih, neki put me pita nesto slatko i kad pojedem slabo mi je uzas cjeli dan imam odvratan okus u ustima.Veselim se sutra pregledu narucila me ujutro u sedam i pol pa cu imat i pregled i ultrazvuk he he pa cu vidjet malu bebolinu,a mozda i vidim dali je curica ili decko.
hej antonio
mucnine i dalje traju, cijeli dan..ali nisam povracala 5,6 dana. mada moram priznati, one dane kad bi povracala ujutro, ne bi mi bilo toliko muka tijekom dana, a ovako nepodnosljivo.. pocela sam spavati svaki dan popodne...a kad se probudim ... kao u transu. tako da ne znam sto je gore, biti budna s mucninama ili spavati pa se probuditi kao zombi.
bjap, i mene hvata glad, i to jako brzo nakon sto sam jela.. a navecer da ne govorim.. veceram oko 6,7, a oko 10 me uhvati glaaad! gladna, a ne znam sto bih jela jer mi pola toga ne pase zbog mucnina. danima sam sanjala o bureku sa sirom,, i jutros sam ga napoookon jela haha nisam normalna, jedu mi se samo pizze, burek, strukle, tjestenina s umakom... nista jusno. a trebala bih se hraniti zdravo!
grozna sam, znam!
jooj blago vama, ja jos nisam pocela nabavljati stvarcice za bebu, rano mi je jos za to, ali jako se veselim tome. jedva cekam da saznam spol pa krecem u akciju takoder cu neke stvari dobiti, tipa kinderbet, mozda nesto robice, ovisi o spolu, u obitelji su bile sve muske bebe pa ako bude curica nece bas puno toga odgovarati.. ali mislim da cu svejedno vecinu morati kupiti. no neke stvari def. polovne! trazit cu vas savjete kad dodem do toga ;)
To je i meni problem, jela bih ali još uvijek mi se dosta toga gadi, ili mi smrdi. Antonio, kužim te za meso i slatko. Tak je meni bilo. Na kraju sam od mesa mogla jedino bijelo kuhano meso od pileta. Od same pomisli na masno, meso, pečene krumpire mi se dizao želudac. Za ružan okus u ustima su pomagali bomboni. Kad mi se zgade mentol, uzmem one od jabuke. Super što ideš i na ultrazvuk, mogu mislit koje je to veselje. :)) Sutra ćeš cijeli dan bit vesela. Ja budem ko na drogama nakon što vidim bebu, ne mogu se prestat smijat. :D
Beag, ma ja ne znam što ljudi smatraju pod zdravom prehranom. meni je problem u normalnom stanju smislit što skuhat svaki dan, pa tko bi stalno jeo nešto integralno, nemasno, kuhano i ne znam šta. A i košta to. Nemoj se uopće gristi zbog jela, jedi što ti odgovara (kad si već uspiješ nekad nać što ti odgovara). Ja sam samo malo voća ubacila, i pijem Prenatal. Jesem domaću kobasicu iako se ne preporuča zbog toksoplazme, a opet mi zdravija od salame, ali i salamu jedem jer ne znam šta bih drugo. Počinje mi takva žgaravica, bit će to još jedna vesela večer.
Rano ti je za opremu, ali i ja sam rano počela gledat, valda jer nisma imala pametnijeg posla. Proučila sva kolica, uzela polovna, kinderbet, posteljinu, ma sve ostalo dobila od braće. Kažem sebi, dobit ću dijete a uopće neću obilaziti trgovine s dječjom opremom :(. Ono što ću robice morati kupiti to mi je jeftinije uzeti u C&A ili H&M-u il tak negdje. Na kraju ću se veseliti odlasku u dm po nekoliko paketa pelena, blazinica, kremicu, češalj i škarice za nokte :D
Ej moje curke,eto da vam se sad javim nisam stigla prije cjelo jutro kod doktora u podne sam dosla kuci malog nahranit istavit spavat pa rucak nabrzinu danas se nejede mese hvala Bogu pa sam pohala osli i krumpir sa blitvom na dalmatinski svi ce to jest pa i mali
,evo sad sam sjela dok mi muz ne dode da vam pisem,bila sam na pregledu tlak 70 sa 50,urin dobar,dvije kile sam opet isla gore neznam od cega sve mi se gadi slabo jedem
,ali dalje pitala sam je za pritisak dole na mjehuru i za bolove po trbuhu, da to je sirenje maternice mi je rekla a beba mi je sa glavom na samom mjehuru i zato imam taj pritisak,radila mi je ultrazvuk a ja sva hepi da cu saznat sta je
,a ono nama beba okrenula guzu i leda
,nije se dalo vidjet a moj muz sav sretan zato sto ja svim silama zelim curicu
,dobili smo slikicu pa sam malo mirnija danas,rezultate sto sam vadila krv za davnov sindrom jos nisu dosli tako da cu ih znat tek 26.3 joj meni do tad
,budna sam od 2 sata i glava me uzasno boli i koliko god se trudim bit normalna ne mogu nervozna sam bez spavanja doktorica mi je rekla da probam sa nekim kapima za spavanje da se raspitam ali se mislim ako nisam tri i pol godine spavala izdrzat co jos ta cetri mj,da vam se pohvalim danas sam pojela topal burek od sira uzivala sam ali nakon sat vremena pojavila mi se uzasna mucnina joj meni joj kad ce to prestati.Eto cure moje pozravljam vas kad vi idete na kontrolu.
Super, neka je sve dobro! Vjerujem da si se veselila saznati spol, ali beba neda hehe, morat ćeš slatko očekivati još malo :)
... i meni je burek jučer loše sjeo, a tako sam ga jako željela. U zadnje vrijeme sve mi loše sjeda pa me uz mučnine i želudac boli. Dobitna kombinacija
Ja idem na kontrolu za tjedan dana, jedva čekam! Nadam se da se isplatilo ovo ležanje i mirovanje!!!
Danas sam happy, pogledam mail, kad ono obavijest da sam osvojila knjigu Moja trudnoća
Jedva je čekam, da vidim što ima zanimljivo, meni je sve novo oko trudnoće i poroda pa će mi sigurno
koristiti!
Eeeee, Antonio, vidiš da nije ništa strašno, to s bolovima. Sve imamo manje više iste probleme, tako je i moj mali bio jako nisko i okrenuo se na zadak i nisam mogla odmah saznati spol. Baš ti želim curicu, dva sina imaš...tako je moja mama imala mene nakon dva dečka i kaže da ne zna šta bi da nije imala curu.
Uglavnom, ja burek sa sirom ne želim ni na slici vidjeti. Jer...kad sam bila u bolnici svaku večer bismo dobivali ili burek sa sirom ili neku varijaciju tijesta sa sirom. Još bi pametni kuhar podvalio komadiće slanine u to, točno da ti se želudac okrene, a u to vrijeme su mi večerom mučnine bile najizraženije.
Skužila sam da kad jedem bilo što sa svježim sirom da povraćam, valda mi teško sjedne. Jednom sam se poželjela tortelina sa sirom, i još dodala vrhnje za kuhanje, ajme nemojte probati tu kombinaciju.
Beag, drago mi je za knjigu, odnosno znam kako nagrada razveseli !! Imam ja neku enciklopediju o trudnoći, porodu, roditeljstvu, ali nekako ju rijetko otvaram. Navikla sam upisati u google šta me zanima, a bome sam i na Klokanici pustila korijenje.
Dobro si me podsjetila Antonio za kontrolu. Evo ja zvala naručiti se. Idem 25.3., što će bit 6 tjedana od zadnje kontrole. Inače mi doktor kaže da dođem svaka 3-4 tjedna. E sad, problem je što se ne mogu naručiti kad želim budući da moju doktoricu mijenja hrpa drugih liječnika a ja se uvijek naručujem kod istog, i eto on ne radi prije 25.3. Sad me strah da to nije predugo, pogotovo jer moram raditi OGTT, a tad ću bit u 28. tjednu. :/
Sortiraj odgovore
Najstariji