Ej cure moe da se i ja pohvalim dobila sam nagradu na klokanici bon vrjedan tristo kn da sam u drugom mj bila aktivna he he i mene je razveselio od klokanice emeil.,takoder se zelim zahvalit ovim putem klokanici na nagradi bas me razveselilo,samo neznam kako do nagrade doc sa obzirom da sam sa istarske zupanije,,.
Ma koje ste vi sretnice!!! Ja sam htjela taj bon!!! Ovaj mjesec malo manje piši . JA stalno čekam di ću vidjeti da sam ja osvojila. Na ovom linku ti je stari članak o nagradnoj igri: https://klokanica.24sata.hr/roditelji/sretna-mama/baobaby-poklon-bonovi-za-najaktivnije-mame-na-forumu-1162
Koliko sam skužila, odeš u web prodavaonicu Minigreeny i tam si odabereš BaoBaby proizvode u vrijednosti 300kn. Pazi da se ne zezneš pa uzmeš čiji drugi proizvod u košaricu. Inače, sviđaju mi se Baobaby bodići-dvobroji, imaju duplo kopčanje pa podešavaš dužinu. :) Čestitam, ovo je definitivno tvoj dan, sam još eto da si saznala spol pa bi mogla kupit robicu kak spada!
Hvala na utjesi za OGTT, mene full strah da će me doktor vikat da sam prekasno došla i na pregled i da ću prekasno radit OGTT. Mene isto strah te glukoze šro moram popit, baš zbog povrćanja, iako sam se tako već navikla na bljuvanje.
Whooow, super! Cestitam!
Pametno ga potrosi, hehe ;)
Bjap, i mene ceka OGTT, dr. mi je rekao u 12.tjednu da ću ga raditi. Samo nam jos to treba :/ Ne mogu ni zamisliti popiti tu tekućinu blaaah. Ali jos vise me brine da zbilja nemam secer jer onda slijedi borba s tim. Doduse, dr. mi je jos prije par tjedana rekao da pazim na prehranu, izbacim lose secere i ugljikohidrate i prebacim se na integralno.... i slatko stvarno ne jedem nista, ali jedem dosta ugljikohidrata. Na početku sam pravila integralnu tjesteninu, ali ima mi cudan miris i ne pase mi bas i tako sam po malo nastavila opet po starom. Svakako cu privatno ponoviti test na glukozu, nataste, prije odlaska na kontrolu! Ako se pokaze secer normalan vjerujem da me onda nece slati na OGTT. Bar se nadam tome, jer ako nista, izbacila sam slatko i slatkise, sto sam prije jela jako jako puno!!
Antonio, spominjala si da cekas nalaze kombiniranog probira, kako si se odlucila na testiranje? Meni ga je spomenula privatna dr., da razmislim o tome... i ne znam ni sama.. iskreno, mislim da ce me izluditi to cekanje i strah da ne pode nesto krivo.. tako da nisam jos odlucila.
Bjap, hoces li ti ici na testiranje?
Ej moja Beag bila sam na tom testu jos nalaz nije gotov bila sam i za prva dva sina pa sam zato opet bila mislim kako god da bilo da bi rodila jer sva djeca imaju imaju pravo na zivot to je nase tjelo nasa krv,ne razmisljam da bi bilo nesto lose vec mislim pozitivno,cure moje sto se tice secera joj sa tim sam prve dve trudnoce bila luda za sad je sve ok i kad sam vadila krv secer mi je bio normalan,vjerujem da ce i vama bit ok,Beag sto se tice prehrane pazila sam sta jedem samo sam jela povrce kuhano i meso ,obroke sam stavila na manje a cesce a kruh sam jela jednu fetu ujutro i jednu fetu navecer nista saltko doduse nisam ni mogla jer mi se gadilo od tekucine nista nisam mogla osim vode od voca sam jela narance i jabuke i to je sve,nisam nista ekstra kupovala za to i nije ni trebalo,npr. zadnju trudnocu sam dva mjeseca zadnja prelezala u bolnici jer sam bila puna plodne vode a za jest sam imala tu njihovu djetu a jela sam skoro sve sto i druge trudnice samo sto sam ja jos izmedu obroka dobivala po jos jedan obrok ali nista ekstra posebno tipa integralna pasta ili riza,moj secer je najgori bio u jutro kad bi se probudila bio mi je 14-15 a preko dana 5-6 ali cim sam rodila drugo jutro secera vise nije bilo.
Beag, čudno mi da tak rano radiš OGTT. Ja pitala doktora u 22. tjeddnu kad ću to radit, a on veli da će mi na idućoj kontroli dat uputnicu. Ma više me nije strah ni povraćanja, ionako povraćam. Bojim se da ću morati na dijetu a iovako slabo jedem, tj. ništ mi se konkretno ne sviđa. Jednom sam kupila integralni kruh, čim sam ga probala bilo mi zlo i više ne kupujem integralno :D
Kombinirani probir nisam radila, nitko mi nije ni spomenuo, a sama isam spominjala jer ne želim to radit. U tim tjednima kad se trebala raditi ta pretraga borila sam se i sa hematomom i mučninama i nije mi još taj stres trebao. S druge strane, apsolutno se slažem sa Proud Momy, sve i da je nešto nikad ne bih abortirala. Jedino bih se mogla pripremit na to da s djetetom nešto nije u redu. I još nešto, imam ispod 30 godina i nisam u rizičnoj skupini. Neki dan sam čitala ispovijest jedne mame koja je rodila dijete s Downom, obišla je pet liječnika u trudnoći, i privatnih i državnih, i nitko nije vidio Down :((.
Hmm, ne znam, tako mi je rekao jos na pretprosloj kontroli kad je vidio nalaz krvi. Secer mi je bio 6,2,
Iskreno se nadam da sam ga do sada snizila i da ce mi na analizi iduci tj.biti ispod 5! I wish!!
Znaci antonio ti si imala borbu sa secerom, bas mi je zao, ali drago mi je cuti da ti je bez obzira na to trudnoca dobro prosla!
Sto se tice komb.probira, razmislit cu jos o tome, ali onako kroz razgovor dosli smo do nekog zakljucka, da zasto ne napraviti test pa u svakom slucaju bar se mozemo pripremiti.. Vjerovat cu da je sve ok s bebicom, jedino me muci to iscekivanje nalaza. A i to sto ti kazes bjap, vec sam i negdje citala, da testovi nisu 100% sigurni.
A čuj, ništa te ne košta, napravi pretragu pa ćeš biti mirna Uh, bome ti je šećer na granici, sad mi je jasno zašto tak rano ideš na OGTT.
Sortiraj odgovore
Najstariji