Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lilianaa
    28. Listopad 2015. 06:13

Da se malo ubacim u razgovore dok moja sreca pajki...

Nosic nas jos zeza, ali izdrzavamo.. Nisam jos koristila aspirator za usisavac, nego usisavam ustima i onim obicnim rucnim. Smoljaca imamo na pretek morali bi danas van ali sad ne znam hocemo li se usuditi u ovakvom stanju...

Od rodilista imamo u ocima neki zuti sekret. Polako je prolazilo da bi se jucer opet obilato pojavilo, da ga danas ne bi bilo. Dobili smo preporuku stavljati majcino mlijeko u oci. Iako, postoji  i neka mast sto su joj davali u bolnici ali zlocesta teta u ljekarnoj neda bez recepta hehe

Pupak nam je otpao 4.dan od poroda. Trenutno super izgleda ali nek on jos malo nadođe.  Jos ga cistim iako ne vidim sukrvice, i to sa 70% alkoholom i praskom Tyrosur. Pedijatrica je rekla da koristim samo alkohol, da prasak ne jer zna izritirati ali patronazna rekla da ga stavljam malo tako da ipak jesam.

Koliko vam cesto dolaze patronazne? Meni je bila jednom u trudnoci i evo u ovih 10ak dana od poroda tri puta, s tim da i sutra dolazi, u prosjeku svaki treci dan. Izvaze mi dijete, malo ga pregleda, nekad noktice odreze, pelenu promijeni i odmah pogleda jel ima pelenski osip ili nesto, usta iskontrolira da vidi jel dobila gljivice, daje prijedloge za dojenje, savjete oko topline prostora, lezanja u kreveticu, grcenja itd. Stvarno je od velike pomoci.

Prsa mi jedan dan skoro mlohava dok drugi eksplodiraju. Inace nemam nikakvih bolova u njima ni probleme s bradavicama, ali nocas su mi buknile (rekla patronazna da unosim minimalno dvije litre vode dnevno u sebe). Sad me i jedna bradavica boli i u lijevoj sisi lijevi dio gore, ne znam jel su tu mlijecne zlijezde, jedva cekam da mi posisa to da se rijesim te kvrge. Inace, kupila sam neke Multi mam komprese jos prije poroda, navodno one pomazu kod dojenja. Ako netko treba, nek si uzme u ljekarni. 

Sto se tice kilaze, mala je 4.dan od poroda prešišala svoju porodajnu tezinu ali je 10.dan imala samo 40g vecu nego 4.dan.  Rekli su da je normalno da ima neke dane kad pojacano dobiva na tezini i neke dane kad slabije dobivaju. Vidjet cemo sutra koliko ce mala dostici. Inace, moram reci da imam spavalicu koja je u stanju spavat satima i satima bez klopice tako da hranjenje na zahtjev kod nas ne pase te mi je receno da ju budim svaka 3-4h za klopu.

plavojka
    28. Listopad 2015. 09:00

Mamice, kada vas je prestala boljeti rana od epiziotomije? I sto sa tim savovima, kad se oni razgrade? Mene je jucer to toliko izludilo da sam jedno pola sata neutjesno plakala.. Jednostavno me je bolilo vise nego nakon poroda i jedva sam sjedila i hodala (rodila sam u cetvrtak).. A ove dane je bilo sve ok..
    Nekako me sada vise zateze, i imam osjecaj da me ovi glupi debeli ulosci tak iritiraju po savovima :(((
    Mislim, sama rana i savovi izgledaju skroz dobro, suhi su, ni malo ne crvene, nista nije oteceno.. Tako da mi nista nije jasno ;((

Inace smk dosli doma u nedjelju i hvala Bogu dobro se snalazimo, nekad spavamo sat u komadu, nekad 3, stalno ga nutkam sa cicom i jako rijetko odbije ;)
    Cini mi se za sada kao zadovoljna bebica! 
    Jedino kada urla je kad ga presvlacimo,  cini mi se da mrzi biti gol! Ali stane sa deranjem cim zakopcan prvi druker na bodiju :))

Procitala sam sve vase postove cijelo ovo vrijeme i dosta iz njih naucila (pogotovo o njezi pupka)! Mislim da je krasno sto imamo ovakvu grupicu podrske i razmjene iskustva, meni je to bas dragocijeno!

Hvala vam cure

Naanaa2
    28. Listopad 2015. 09:18

Lidija, jesu ti mozda sto spomenuli u bolnici da je maloj suzen suzni kanal? Jer tako u okicama je imao i moj, i u bolnici su mi pokazali kako da mu masiram. A ta krema sto spominjes je pretpostavljam antibiotska jer su i mom malom mazali. Ali su mi rekli ako mu ne prodje ni sa masiranjem da ce nam dati recept za tu mast.

Fluffy2
    28. Listopad 2015. 09:38

Lidija i kod mog ista stvar s okicama. Na kraju mu najbolje pomogne domaca kamilica, sad mu time cistim oke.
    Plavojka ja ne znam jel to normalno al mene ti je rana bolila punih 15 dana do granice da se nisam mogla sama obuc, a hranila sam se lezeci na boku. Nesto prestrasno. Malo je pomoglo sto sam se nakon tusiranja dolje posusila susilom za kosu prije nego bi stavila ulozak. Sad nakon 25 dana je puno bolje ali jos uvijek dosta zateze i zna bolit pogotovo kad stojim malo duze na mjestu.

Fluffy

Fluffy2
    28. Listopad 2015. 09:40

I da, nocas sam osjetila kako mi se manta i zanosi me od nespavanja, jednostavno je snaga na kraju skroz..mislila sam da cu se srusit skuoa s malim. On malo pojede pa nece da spava nego se grci place itd. Bas mi ga je milo takvog gledat.

Fluffy

Kiara5
    28. Listopad 2015. 09:47

Ja sam šavove osjećala jako kratko i to samo kad bi ustajala i sidala il kad bi duže stajala na nogama!! I to samo par dana iza poroda..

Ryanne
    28. Listopad 2015. 10:09

Mame, sto se nosica tice... ja sam kupila aspirator na baterije od Kinderluxa. Dodje kojij 140 kn super nam je. Blago zuji kad radi i moja malena cak voli kad joj usisavam nosic jer joj pase zvuk i lagani usis. Hehe.

Lela29
    28. Listopad 2015. 10:43

Plavojka ja sam vec 3-4 dan mogla lagano sjedit, uz minimalnu bol, vise uz nelagodu. Peti dan sam se usudila pogledat dolje sa ogledalom, ugodno se iznenadila, savovi ispali, ostao fini tanki rez. Danas, 10 dana od poroda, skoro nema boli i nnelagode..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.