Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kris555
    27. Listopad 2015. 07:58

Jutro svima! Moj je u mj dana dobio 1400 g i narastao 4 cm :) 
    Mi smo sinoc cijelu noc spavali tak da je bebi bio na nama, cim ga spustimo place i nece ni cicu a mislim da ju nece dok lezi jer mu je isto zacepljen nos pa hropti. Ja mu kapam neke kapi i poceli smo usisavat to..
    Moj se uspava ak ga nosimo i dam mu dudu ak je bas nervozan.. 
    Ucimo se bez sedirica papat, uspije povuc malo i pristeka se al onda ko da mu sklizne bradavica van pa se opet bori s njom i tak, nadam se da cemo uspjet :)

Lela29
    27. Listopad 2015. 08:16

molim za savjet, malenoj je otpao pupak, ali ne do kraja, nije se zatorio. Patronazna kaze da vjjeruje da hoce, u cet.ce doc u kontrolu i da ga nastavim tretirat kao do sada, prasak i sprej.
    cistim ga pri svakom presvlacenju ima , muci me to sto  ima sosta sukrvice i kao da je vlazan taj dio sto se nije zatvorio. Mislim se da je odvedem na hitni pedijatrijski, ,isam mirna...

Lela29
    27. Listopad 2015. 08:56

nisam spricala direktno na pupak, malo na sterilnu gazu, pa tapkala. Patronazna je spominjala paljenje tog komadicka u slucaju da ostane, da ne bi nastalo divlje meso. Hvala ti cvarak, malo si me umirila, i skuzajte na postu punom gresaka, dojenje i tipkanje u istom trenutku :-)

Cvarak
    27. Listopad 2015. 09:21

Lela ako bas bude krvi onako da tece i svjeza i da se ne stvara krasta onda odi kod pedijatra a ako je onako malo vlazno i radi se krastica to je ok!! Samo prati!! Nesmije krvarit!! Mozda ce ti se cak malo krastice ulovit za gazu tako je nama ali ja sam lagano to stapicem za usi prosla na koji sam octanis.naspricala pa naprasila dobro!!!

Bumbo0809
    27. Listopad 2015. 11:12

Dobro jutro mame :)
    Prikljucujem se sa situacijom tezeg prdenja i kakanja kad se puno crveni i place (cim ga spustim iz ruku opet place).  Ali cim se meskolji i na cici ja ga obavezno dignem da podrigne i nekad hoce,nekad ne. Upravo nam je to trajalo jedno 2h i evo napokon je zaspao na cici... To nam se dogadja ujutro nakon budjenja i kad ga stavljam na nocni san. Al dobro je sve u svemu..prosao nas je skok pa je dosta mirniji :)) 
    Ja sam ga isto iznosila vani jer je vrijeme predivnooo, samo isto mis se sunce cini jako pa ga ne stavljam direktno (jer sam ja jucer
     Pocrvenila po licu i povise grudi,a inace sam jako osjetljiva na sunce-nadam se da on nece biti)

nenana
    27. Listopad 2015. 11:54

Pozdrav mamice :) Mi smo jučer bili vani valjda tri sata, papali, šetali, spavali, uživali..čak sam i kavicu popila s frendicom...bas lijepi dan..šteta da sada nije proljeće :(

Netko je spomenuo začepljen nos..nama je stalno začepljen, koristimo fiziološku, usisavač, aspirator..nismo probali sljezov korijen..čistimo ujutro i navečer..

Imam pitanje u vezi kupanja..u koliko sati vi kupate bebe? Mi smo do sad prije zadnjeg hranjenja u danu koje je između 22-23 i onda smo ga nahranili i kad je zaspao oko 00 spavao je do 4h (poslije te runde opet je klopa svaka 2,5-3h)..Takvno produženo spavanje je trajalo tri dana a ja sam se konačno "naspavala", 4 h u komadu stvarno puno znače..ali onda mi se nekako činilo da je to kupanje ipak prekasno i da treba ranije pa smo pokušali pomaknuti na ranije kupanje ali se sada mogu pozdraviti sa spavanjem, jer nikad ne idem leći prije 00..

Što se tiče napretka u težini mi smo ovako:
    rođen:4000kg i 51cm
    izašli iz rodilišta sa 3800kg
    doma pali na 3700kg i krenuli s AM
    počeli se polako dizati i nakon mjesec dana došli na 4555kg i 56cm..Znači od najmanje težine dobili 855g i 5cm, a od porođajne težine 555g..pedijatrica je rekla da je to ok  i da više ide u dužinu nego u težinu..ali kad vidim Kriss555 1400kg i 4cm (wow) u mjesec dana pitam se da li mi dobro napredujemo..treba uzeti u obzir da smo mi na AM i beba je u početku jako teško papala i odbijala hranu...sad smo već neko vrijeme na drugoj i ide nam puno bolje..2.11. ćemo imati 2 mjeseca i idemo na vaganje..baš me zanima rezulat,:) Kako vaši malci napreduju?

ps.Ovo sam našla na netu:

Bebe na AM: u prvoj polovini godine trebalo svaki mjesec dobivati 600 do 800 g, a po 500 do 700 g u drugoj polovini godine. - po ovome smo ok

Dojene bebe: 0-4 mjeseca, 155 - 241 grama tjedno (cca 664 - 1030 grama mjesečno)

http://www.roda.hr/article/read/koliko-treba-dobivati-na-tezini-moja-iskljucivo-dojena-beba

Lela29
    27. Listopad 2015. 12:06

cvarak, mislim da ce bit ok, suho je, nema svjeze krvi, ostane flekica sukrvice na gazi. Hvala ti puno!!

Fluffy2
    27. Listopad 2015. 12:28

Ajme ja sam imala strahove zbog tog pupka, ali patronazna me spasila. Kao nije ga potrebno cistit vise od 2 puta dnevno. Rastvorit ga i ocistit sterilnom na koju pospricamo octenisept. Bitno je pomirisati pupcic, ne smije imat neugodan miris. I onda ga posusit sterilnom i naprasit i opet preko sterilna ali ne prekrivat pelenom nego staviti onu elesticnu mrezicu.Moram napomenut da ga nosam kupala dok se nije pupak skroz zatvorio! Taman kad sam se ispraksirala i prestala bojat pupak se zatvorio :)
    Bebaca nisam vagala ni mjerila ali mu je mala sva robica koju je nosio kad je dosao kuci, bas je velik, cekamo prvu kontrolu.
    Također mi se uzasno spava, on je na sisi svako sat ipo i onda spava sat vremena i tako stalno. Evo vec neka 3 dana je takav.
    Sto se tice zacepljenog nosa tako je otkad se rodio, koristim nekad fiziolosku nekad sljezov korjen, pomogne samo nakratko. Slinu usisavam aspiratorom (svaka cast onome ko ga je izmislio). Mislim da je to za sada sve normalno i da ce doci na svoje polako.

Fluffy

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.