Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ivek 30
    10. Veljača 2016. 10:45

Mi smo imali termin 25/09, a Laura se rodila 24/09, taman na nasu 4.godisnjicu braka, hehehe bas je izabrala! Isto su je procjenili na 4 kg a ona je imala 3650g.
    Uglavnom sada sam se vagala a njom ti doma, i ispada da je dobila u tj dana samo 100 g! Neznam vise, luda sma od tih mjerenja! Ima puuuuno poposanih pelena, jucer je kakala 2 puta, danas jos nije!
    Branchi ja u Italiji svaki mjesec dobijem od drzave 80€ za bebu, i tako 3 godine ako imas prihode u rangu da ti to daju! A od ovog mjeseca sam na 30% od place, bit ce tesko! Kod nas je 5 mjeseci puna placa i onda 30% ako se ne vratis raditi! Zato se ja vracam 04/04, i vec mi je muka ostavljat ju!

Branchi
    10. Veljača 2016. 10:52

Da, ovdje se dobije oko 2 i nesto jednokratko, prvih 6mj je puna placa, a drugih 2600...da nisam uspjela stavljat lovu na stranu, morala bi i ja nakon 6mj 😓

Vjerujem da ti je koma, uopce si ne mogu zamislit da idem nakon godinu dana, a kamoli nakon 6mj, uf 
    A sta cete onda, netko cuva ili jaslice ili?

Zara6
    10. Veljača 2016. 10:53

jutro mame! 

mi smo imali dobru noc, ali se isplakao od nervoze prije spavanja uff! zaspao u 20 i 50, prvo buđenje u 6 i 30 pa cicanje do 7, spavanje do 8 pa onda malo maženja i cicanja i spavanja do 9 i onda dizanje i doručak, a preko dana sve skupa odspava sat ipo-dva, ali ne smijem se buniti.

renata hvala što si se već javila  ovako - kad smo dosli iz rodilišta pa do negdje mjesec dana Dino je papao svaka 2 ipo-3 sata i spavao ko top, nakon toga je pocelo papanje svakih sat ipo, samo je noć poceo duže spavati - 5-6 sati u komadu. Sad doji cca svakih sat-sat ipo preko dana, a noću dobro spava jer se od 8 navecer nacicava. Prvih mj dana dobio je 1100 grama, a isto toliko i drugi mjesec, svaka pelena mu je mokra ( i to dosta), kaki najčešće svaki drugi dan. Problemi započinju svaki dan od 2 ipo popodne pa do 8 navecer kad on plače na cici, a ja mu je na sve načine pokušavam uvaliti jer vidim daje gladan, stvarno mi ga je mmilo :( s tim da lijevu cicu nije primirisao već danima, pokušavala sam izdajalicum izvlačiti bradavicu  da prihvati, lai ni to nije upalilo. Eto, malo san se raspisala, slobodno mi je javi u inbox pa da vidio može li se što spasiti. I da, moj bebač je velika izjelica, od kad se rodio imam osjecaj da se pretrpavao mlijekom, zagrcavao itd.

Sto se tiče termina poroda, ja sam rodila gotovo na termin - 30.10. u 22:56, a termin je bio 31.10. Procijenjena težina - malo vise od 3 kg, a rodio se sa 3830 gr i 54 dug! Babica je odmah izjavila - dite koju nogu musku imaš hahaha! sve mi je postalo jasno odakle oni jaki udarci dok je bio u drobu! Znam da je sova trebala roditi dan poslije, ali je prenijela 10 dana, tako nešto. 

A što se tiče muževa - moj je od početka s malim ko da je on rodio ahah! jednom je izjavio da šteta sto muški ne mogu dojiti ahahah! tako da je on uvijek davao moje izdojeno mlijeko na bocicu, nije mi niti dopustio da ja to radim jer se mora povezati se bebačem. A kad je DIno bio nervozan pred spavanje, par puta nije ni mrdnuo nego gledao tv, a ja jos cijela pod hormonima uletjela u dnevni i izderala se da što on misli samo sjediti dok meni leđa otpadaju - od tad je uredno dolazio u sobu na prstima svaki put kad bi uspuavljivala Dina, da ga on ne skuži i pitao je li sve ok i je li trebam pomoć. Mislim da se nisam trebala derati, ali valjda su me hormoni oprali  razgovor uvijek sve riješava i puno pričamo o svemu i sad dok je na brodu zna sve Dinove navike, bilježim sve slatke stvari  i snimam..

jahanara
    10. Veljača 2016. 10:55

Ivek kako planiras s dojenjem kad pocnes raditi? I kako ces to sve organizirati?

Mene to sve vise muci jer isto idem raditi kad T navrsi 6mj. Moj plan je da cemo krenuti sa kasicama kad navrsi 5 mj, pa se nadam da ce joj to biti jedan obrok kad pocnem raditi. Znaci nahranila bi je prije posla, pa bi dosla na pauzi joj dati ciku, pa muz oko 12 kasicu i u 3 opet cika. Plan mi super izgleda al cisto sumnjam da ce to tako glatko ici.

Sto se tice vaganja, mi smo se 10 dana vagali s njom i stalno je imala 5400 i 2 dana nismo i stanem s njom na vagu 5600. Tako da bas ne vjerujem u takvo vaganje al eto vazemo se. Ima dosta popisanih pelena, ne kaka svaki dan, vesela je i vjerujem da je to dobar pokazatelj da dobro napreduje. A da je mrsavica, to je. Rebra joj mogu prebrojiti...

Ashley
    10. Veljača 2016. 11:02

Branchi

Hhehehe, bas citam - jasno da nece biti nista od onog dara za bebu 1000 eura i pune place godinu dana 😀 nsam ni mislila da ce biti, ali bas su gamad, sta drugo reci

...a ženica mu rodila kada i ja, u Petrovoj, na dan Neovisnosti, ona ujutro, ja popodne, carski kao i ja pa provele na intenzivnoj jednu noć -ako ništa barem radi toga je trebao održati svoje obećanje

ne volim ljude lažnih obećanja, ali sam i pretpostavljala da neće biti ništa od toga i nisam se niti nadala tim novcima

• Ineska3
    10. Veljača 2016. 11:13

Bok cure!
    Netko je pitao gdje sve ima vježbanje s bebama. Ja znam za Zagreb par (ali sigurno ih ima još): Sparta Gym (Oranice), Lilibu igraonica (Špansko), Pilates studio Tao (Trešnjevka) i Iva Kolić (Runjaninova). Čini mi se da je to sad postao trend i da će sada to masovno uvoditi da si popune jutarnje termine:) Ja idem u Sparta Gym i super sam zadovoljna. Nije to neko jako intenzivno vježbanje, ali nakon poroda mislim da ne bi ni mogle pratiti udarni ritam, ja sam jedva napravila par trbušnjaka prvi put i svaki put se ful oznojim. Naravno ovisi i koliko beba da vježbati, najintenzivniji je trening kad beba spava :)

Još nešto sto se tiče zubića. Primijeila sam da su mi malom bili jako crveni obrazi dok su mu sad izlazili zubi, već sam ga htjela voditi dermatologu, baš je imao crvene krugove svako malo. I onda je  prestalo kad je skroz izašla i druga jedinica, tek onda sam to povezala sa zubima. Pa eto možda vam i to može biti znak da će zubići svaki čas, ako se nekome tako crvene obrazi.

Oliva4
    10. Veljača 2016. 11:26

Ivek odlično za muža..dobar početak :))

Joj te procjene težine..moju su par sati prije nego sam rodila procjenili na 3700 maksimalno..ona se fino rodila s 4420 i 54 cm..ovi svi u čudu..pa mislim ono 😒 patronažna kad je došla veli, aha velika bebica, vi ste na carski..ja reko e pa nisam, 600 šavova to dokazuje 😂😂😁
    I još termini..meni prvo po mengi bilo tamo negdje 6.9. pa ništa pa vele a ne ne, gledamo po uzv-u vama je 13.9 termin..pa ništa i rodila ja na kraju 23. 😂😂 prešišala sve moguće rokove 😝

Mamma hvala na odgovoru..pokušat ću tako danas jer me i sinoć grizla..bezobraznica 😝

E a ove obećane novce nisam ni očekivala.. Puj puj 😝😝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.