Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ryanne
    12. Listopad 2015. 15:17

Ne treba se ispirati. Tako baren pise, pa je nisam ispirala. 

Meni je pomoglo. A i da ti ne pomogne, nece ti biti zao 11 kn. Jer nisam bas mogla luftati bradavice na zraku s obzirom da imam dosta protoka ljudi po kuci.  Bradavice sam mlijekom namazala i luftala samo 5 min navecer dok sam se umivala i prala zube. A ostatak vremena Babylove krema. 

Tako da je mozda kombinacija svega toga pomogla.

plavojka
    12. Listopad 2015. 17:17

Mamice koje ste rodile u Petrovoj, jeste imale onu malu torbu za rodiliste i veliki za poslje? Kak to funkcionira? 
    Jeste veliku odmah imale sa sobom ili vam ju je muz donio kad su vas prebacivali u sobu?
    Ili kako to uopce funkcionira sa stvarima kad dodjete tamo?

Branchi
    12. Listopad 2015. 18:24

Plavojka, ja sam unjela sa sobom na pripremu tu malu za presvuc, tusiranje, klistir...onda je izvadila dragome sa onime u cemu sam dosla. 
    Kad su njega pustili k meni u box je odlozio u sobu obje torbe koje je drzao vani. I onda ih je uzeo sa sobom opet van i stavio mi ih ispod kolica kad su me stavili da 2 sata odmaram u hodniku da pregledaju tu i tamo ranu.
    Inonda sestre u sobi pomognu oko vadjenja svega - stavi si uloske na vrh, gacice i spavacicu novu ako ti daju da se stuskas taj dan - meni nisu jer sam tek oko 19 dosla u sobu

Ashley
    13. Listopad 2015. 00:28

Plavojka, išla sam na carski, pa sam bila prije na ctgu. Tamo sam se skinula do gola i ostavila torbu. Torba je došla za mnom na intenzivnu. Sestre sakupe apsolutno sve što si imala i potrpaju u torbu. Na intenzivnoj si prvu noć gola, a ujutro te operu i obuku. Ne moraš brinuti da će ti nešto nestati...Meni su odmah na intenzivnoj izvukle mobitel i punjač na moje traženje pa sam se cijelu većer dopisivala sa ljudima. Koji scenarij poroda odradiš torba/torbe će te pratiti u odjel gdje te stave nakon poroda.

Ashley
    13. Listopad 2015. 00:35

Bono i ja se učimo hranjenju, ritmu hranjenja i slično. Jučer bilo u redu, jutros se frustrirala a popodne i navečer ponosna. Zanima me kako ćemo provesti noć
    Btw, svo ono moje slušanje relax muzike, bacha, mozarta...očigledno je urodilo plodom jer Bono prepoznaje muziku i kada je nemiran , pustim mu nešto od slušanog i on se smiri  

Ryanne
    13. Listopad 2015. 11:28

Jutro mame

Zanima me kako vase bebe reagiraju na krevetice. Kad god svoju nocu nakon hranjenja spustim ona provede pola sata grceci se, savijajuci, cvileci, crveneci sebu licu... ko da se muci da se pokaka.. i tek onda zaspi. Isto je preko dana. A kad je na rukama, mora obavezno biti na povisenom. Ja ne znam jel smo je razmazili ili jednostavno ne podnosi horizontalu. Hehe. 

I kako su vam muzevi? Moj je toliko angaziran oko bebe da sam vec pomalo ljubomorna. Ima siroko narucje i najvise joj pase kad ju on uspavljuje i nosa. A ja sam istovremeno sretna sto me rastereti malo i ljubomorna. 

Branchi
    13. Listopad 2015. 13:46

Moj se isto tak grci kad kaka ili pred kakanje. Ako ne spava dubokim snom kad ga spustimk u krevetic, onda ga treba opet nunat :) 
    Sinoc je recimo spavao uz mene na krevetu i papali smo svakih sat vremena.

Dragi je angaziran (nunanje, uspavljivanje, presvlacenje, nosi meni sta treba kad dojim...) ali je nesretan jer cesto ne moze umiriti jana, al onda se izivcira pa to beba valjda skuzi i onda je kaos :) ja ga uvjeravam da dobro sve radi i da se samo mora opustiti tako da se jos ucimo i trudimo. Ako imate neki savjet za tate, pisite!

Sanjarica
    13. Listopad 2015. 14:35

Bok cure... Evo da se javim malo... Prekjucer smo stigli doma i za sada mogu rec da je sve nekako ok i bolje od ocekivanog... Ljudima sam rekla da me ne gnjave i postuju to, osim noneta i nona koji dodu na 15 min i to je to... Tako da nema tog kaosa... 
    Malena je super, lijepo smo uhvatile dojenje i sad iz prve uhvatimo pravilno sisu..
    Inace bradavice su mi bile koma, sve raskrvavljene ali mi je onda cura koja je lezala samnom u sobi u bolnici rekla da je njoj pomogao jedino kako treba obican melem... I mogu rec da su mi se bradavice preporodile... Malo namazem i nemoras ispirat kad beba ide jest... Super sam zadovoljna...pa mozete i to isprobat. 
    Mala dosta lijepo spava po noci a i po danu... Budi se svakih 3-4 sata i onda jede oko sat vremena i opet spava... Samo nek potraje... Inace nemamo ni problema s kreveticem...zapravo tokom dana je u kosari u dnevnom boravku a po noci je stavim u krevetic i ne buni se... 
    Za sada sve nekako ide bas super pa sam jako jako sretna... Samo nek potraje... 

Zelim vam svima lijep ovaj kisni dan... 😘😘

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

Cvarak
    13. Listopad 2015. 15:16

Moja curka se najbolje smiri kad ju podojim i tata ju primi da se podrigne inonda mu zaspe na ramenu,kad ju ja tako pogotovo navecer i stavim u kindac opp...gleda,nesto guguce i opet bi malo na sisu....tako da ju tata najbolje smiri!! Ja sam malo podigla madrac tj ispod dinjoj je glavica stavila ispod madraca deku da ima kosinu! Preko dana je istonu kostlrini spava u njoj,a nocas je u kindacu i cak se nije budila i plakala neg kad sam cula da se meskolji gura ruke u usta pristekala ju na sisu!! 

Jel netko razmislja o visekratnim pelenama?!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.