Pozdrav svim mamama!
Bili smo jučer na pregledu i cjepljenju.
Ima 5600 g i 47 cm (rođen sa 3160 g i 48 cm). Na cijepljenje za sad ne reagira.
Inače po danu jede svaka 3 sata, navečer zadnje u 8-9 i onda tek u 6 ujutro.
Grčeva nema (na AD je).
Bumbo, po meni se i moja pretjerano dize vec kojih mjesec i pol. Ali sad se fakat razmahala. Stavim je na jastuk za dojenje i ona se tako odigne da prakticki sjedi. Glava joj je konstantno u zraku u kojoj god a je pozi. Ali cula sam da sve sto bebe rade samoinicijativno, nije stetno.
I pocela je sa rukicama hvatati predmete, a najvise je opsjednuta mojim i tatinim licem. Moramo joj se pribliziti i onda ona rukama istrazuje. Hehehe.
Dudecka blago ti seee za nocno spavanje!!!
Ryanne on isto hvata igracke pogotovo dok je u kolicima ili kad lezi pa mu ja dajem suskalice i plisanu loptu...
Covjek ne moze vjerojati kako iz dana u dan nesto novo nauce i kako su svakim danom sve zanimljiviji!
Ja sutra idem kod stomatologice popravljat zub,a valjda i taj sto je napukao..:/ bas se bojim za zube! A nikad s njima nisam imala problema... Valjda ce taj kalcij sto cu pocet piti pomoci! (Iako stvarno dosta pijem mlijeka i jedem mlijecnih proizvoda,a eto ocito nije dovoljno 😢)
Bumbo0809-drži se, draga!!! Meni su zubi dosta krvarili u trudnoći, ali sam počela piti vitamine pa se sve povuklo, tu i tamo još. Ja imam dobrog zubara koji me riješio straha od njih, jer ja se inačne panično bojim zubara, dok "običnih doktora" ne. Tako da znam kako ti je.
Mame, koliko ml izdojite za jedan obrok?? Ja sam svoju danas ostavila na 2 sata, pripremila 2 x 70 ml, ona je maznila jednu dozu, nakon pola sata 60 ml iz druge. Ne znam jel to prezderavanje ili je 70 ml malo za bebu od skoro 2 mj. Nikako ja pogodit dozu.
Moram rec da je baby gim zakon, moja ga voli, cilo jutro provede na njemu, popodne se malo unervozi, oce pa nece. Ima jedan plasticni kolutić kojeg uhvati rukom ( bas sam se iznenadila da vec hvata stvari), pa trese cijeli obruć, sve igracke 😅
Btw i meni je puka zub, moram u zubara.
Hvala, cure! I nama je svaka pelena pokakana. Mene strah da je duze u pokakanom jer ne primjetim uvijek kad kaka. Najcesce mijenjam pelenu prije podoja jer mii uvijek zaspe na ciki. Mozda da ipak tako ne radim? Da radije nakon?
Lela ovisno ti je od bebe do bebe, ali da daš i 100 tko jamči da za sat vremena neće popiti i još 50 i nakon pola sata pola toga pobljucati...oni su jednostavno takvi pogotovo ak je mmlijeko u pitanju jer je lako probavljivo i nije teško ko ad i naravno nikad im nije dosta...mislim da ti je to čisto ok ako te nema dva sata, sve ostalo je papanje zato jer ima ako me kužiš?
Lady pokušaj bolje prije podoja ako ti zaspi na papanju onda ju opet budiš i začarani krug ne moraš ju uvijek cijelu presvlaćiti i odmotavati da bih vidjela ako je kakala, škicni sa strane malo u pelenu, ako je. presvlačiš, ako nije, na sljedećem podoju.
Moj ima dva mjeseca i tjedan dana i za sutra imam izdojeno 150 :) u srijedu je bio s mojom mamom 2 sata i popio je 130 i trazio jos hehe...ali bas kak renata veli - dok ima, oni bi jeli heheh.
Mi mijenjamo pelenu prije podoja u nadi da ce zaspat pa da ga ne budimo s presvlacenjem :)))
Dragi mi se cudi da zasto je malac cangrizav zadnja dva dana 😂 super mi je kad se tak cudi....zasto muski ne citaju o skokovima i stvarima tipa da je beba nekad dobre nekad lose volje??
Igorovabebica hvala na podrsci!
Nadam se da ce s pijenjem kalcije to pucanje i kvarenje prestati... Ne bih htjela ostati bez zubi,smrc
Lela drzim fige da dalje sa zubima bude okej! 😊
Cudni su ti nasi muski... moj bi vodio T doktoru jer nije kakala od ponedjeljka.
Jel se izdajate rucno ili izdajalicom?
Sortiraj odgovore
Najstariji