Fluffy, ma ja mu isto najradije ne bih davala nista. Ali on kad god je budan grči se i place. A kad spava stenje i onda ga bolovi probude. Pa to je da izludis. Uopce ne mogu nista s njim raditi. Samo ga smirujem i tješim. A kad vidim da ne uživa u sisanju nego se lomi na sisi od bolova, dođe mi da mu složim bočicu i riješim ga muka. Ovo nije normalno. Sad se bojim da nema neki veći problem, jer to traje cijeli dan. I jos da napomenem da nemam vise sta izbacit iz prehrane. Jedem kuhana pileća prsa i kuhani krumpir- fuj!
Zara, ajd me dodaj na fejsu ako ga imas. Ja sam ti Nata Lee (imam slikicu s miškom )pa se sve dogovorimo. Hvala ti puno
A znam kak je to!! Ma gle stavljaj bebu vise na trbuscic poslije podoja navuce ae zraka! Meni isto jako place kad prdi,a mora im ta probava sazrjet sta da radimo meni je isto tesko ju gledat pa ju dignem pa malo
Na pilates lopti skacem pa ju zveckom animiram i pocela sam ju vise potrbuske stavljat da taj zrak izadje!! A gle sisa il bocica isto ce ti bit !!
Ja se isto pokušavam riješit tjemenice, baš i ne odlazi, nakon kupanja mu mažem s uljem i onda četkom isčetkam ali nisam u smjeru suprotnom kak kosa raste, probat ću tak :)
Moj bebi se isto zadnjih par dana muči dok prdi, plače, budi ga to, nisam jela ništa kaj nisam do sad ili kaj bi mu smetalo tak da ne znam kaj da radim, nervozan je i neće baš spavat, ludnica..
Sova, prolaziš isto što i ja sa svojim malim do prije mjesec dana. I tvoje dijete ima isti problem kao i moj mali i sva ostala djeca koja imaju grčiće. A to je da im probavni sustav nije još razvijen. I nema toliko veze zrak kojeg se dijete naguta prilikom jela jer on izlazi van prilikom podrigivanja ili prduckanjem (bezbolnim prduckanjem), već se radi o tome što dijete teže probavljava laktozu. I kad se neprobavljena laktoza nađe u crijevu sa laktazom počinju, kako ja to kažem ratovati i stvaraju se plinovi koje dijete izbacuje van. I to su ti bolni plinovi. Možda prilikom tog plača kod prduckanja čuješ ranije kako djetetu rade crijeva. I ono što stvara bolne grčeve i plač je susret laktoze i laktaze. I ti tu ne možeš ništa. To je do probavnog sustava koji će s vremenom sazrijeti, u većini slučajeva do 3. mj starosti.
Meni je bilo isto kao tebi, iako je moje dijete na ad. Primijenili smo mu hranu i prestalo je grčenje tokom cijelog dana, ali su nam ostali ti standardni grčevi, kojih smo prije imali 5-6 epizoda po danu (dok ne prokuha u crijevima je plač, a to je nekih cca pola sata-sat), dok smo sad došli do jedne dnevno. I sad smo već pronašli načine kako mu olakšati i to vrijeme, a to je nosanje, pričanje i ono što nam sigurno pomaže je povijanje (mi svoga zamotamo u dekicu, s tim da mu samo rukice "zarobimo", nogice ostavimo slobodne). Kad ne maše rukama oko glave lakše se nosi s grčevima, i ne plače toliko. Pomaže nam i sab simplex (dva puta dnevno mu dam) pa mu to izbacivanje plinova nije toliko bolno. Onda ni ne osjeti, samo prducka.
Ono što nam je pedijatar koji nam je sve to objasnio rekao je da prilikom takvog plača ne treba dijete stalno hraniti jer se onda samo njegova crijeva nepotrebno opterećuju, stalno se unosi laktoza i dolazi do stalnog kontakta laktoze i laktaze i eto derneka cijeli dan, i za dijete i za roditelje. Tako da, moj ti je savjet, nemoj djetetu stalno davati sisu, već kad procjeniš da je stvarno gladno. Jer što više i češće jede to su grčevi gori. A tako je nama bilo jer kad god on zaplače mi bocu. On stalno jede, a onda eto grčenja. Kad smo uveli hranjenje na svaka 3 sata situacija se jako jako poboljšala.
Sova i Čvarak-držim fige da bebicama prođu grčevi. Nama su pomogle Biogaia kapi, a Sab Simplex nas je ubio u pojam. To vam zavisi od bebe do bebe. Zara6-mi smo isto s Mustelom i mazali bademovim uljem Hipp-ovim, dva sata prije kupanja, dobro iščešljali. Mučili smo se dva mjeseca s njom, jer sam se ja bojala uklanjati mu je kod fontanele...
Mojoj se dosta popravila probava. Po danu je rijetko muci, po noci puuuno manje nego prije, ovisi sto ja pojedem. Preksinoc je reagirala na slatkise sta je sv. Nikola, mama pozderala, cilu noc jadna stenjala, sinoc je nisam cula, nije zucnila. Jos uvik smo na sab simplexu, stvarno mislim da joj pomaze, prducka ko velika, bez puno muke.
Ajme kad se sjetim prvih mjesec dan, otkad bi zaspala, ne bi stala stenjat do jutra, ja bi cilu noc slusala i gledala u plafon, nisam znala sta bi...
Naanaa, upravo to sto si napisala. Čujem kako crijeva rade i pocinje show. Srce mi se para Strah me da ne bi počeo gubiti na težini jer uopce ne moze cicati. Bude oko 10min na sisi i onda vrištanje. A prije smo mi po pola sata znali lijepo sisati. Nista, strpit se i molit dragog Boga da nam pomogne i da ta crijeva sazriju prije 3. mjeseca. Nije mi problem ni nosit ga, no bit budna noću, ma nista, samo da njega ne boli...
Proci ce to s vremenom ! To su prolazne stvari i svaka beba vise manje ima grcice! Moramo bit sretne da nas ne ulove veci problemi! Nas jos pate i grcici i nosimo remencice radi kukica tako da guramo nekako ;))
Sortiraj odgovore
Najstariji