Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Fluffy2
    03. Prosinac 2015. 15:22

Ni ja necu davati d3 prije navrsena 3 mj.
    Kod svakog presvlacenja mazem i pisu sa jgl masti i nikad do sad nista nije bilo crveno ni upaljeno. Pedijatrica je rekla da ne diram pisu jos!
    Branchi tebi je najbolje preselit se vani haha

Fluffy

Branchi
    03. Prosinac 2015. 15:24

Jan je corio pola setnje i sad doma jos :) vec 2.5 sata cori 😀
    Pojela sam, oprala kosu, oprala pod i sad gledam telku hehe. Tu i tam se kao probudi, pogleda i nastavi corit. Tak bi i trebao spavat bar jednom po danu, ali do sad nismo imali takav slucaj...

Ashley
    03. Prosinac 2015. 15:34

Plavojka, ne brini. Bebe ako su neispavane, postaju predvečer grintave, njurgave, kenjkave... Pokušaj uvesti dnevno spavanje. Trebao bi ti spavati oko 4 sata po danu, naravno ne u komadu, nego dva sata raspodijeli dopodne i onda cca 2 sata u komadu popodne.
    Moj eto sada spava (papali smo u 14.00, igrali se do prije 20 ak minuta, pa je zaspao). Pokušaj staviti sa youtube Relax sa dellta valovima, to je za spavanje. Alfa valovi su za učenje i koncentraciju. Možda će pomoći (ne garantiram, ali kod moga pali- doduše mi smo  "relax" još u trudnoći slušali, uz klasiku, pa mu je to nešto poznato i opuštajuće).

Nego, drage mamice, preživjela sam prvo dadiljanje, tj. tetu čuvalicu. .  Pao mi je kamen sa srca. Danima me mučila ta pomisao i eto, uspješno obavljen zadatak. Teta čuvalica je rekla da je on sasvim divna i nježna beba, miran i dobar, mazan . I rekla mi neka uvodim polako Novalac AC, na način da u jednu jutarnju dozu stavim 1/3 doze Ac i 2/3 doze CC (cure na Adu će skužiti o čemu pričam)- inače ona je ta koja me je u samom početku savjetovala da malca hranim sa CC dok je bio ona sitna majušna bebica.
    BTW, jučer sam ga mjerila i ima točno 5000 g i više ne stane u kb.56. 

Najčešće pišu pere muž, lagano "povuće" i pogleda kakav je unutra, te ga obriše. Uvijek Pavlovića mažemo na guzu i jajčeka, a prije toga dobro operemo i osušimo. Higijena je pola zdravlja  :)

ako sam kaj kojoj zaboravila reći, sorry budem poslije još jednom sve pročitala, pa skomentirala (AD i dojenje, ma sve Vam je to isti hurac, bitno je da bebe napreduju i da su mamice i bebice sretne, a sada kako koja, svakoj na njezinu mogućnost, izbor i volju i sve super. 
    Keep calm and relax 

ah, da: Feed baby, aplikacija je "do jaja" jer stvarno pruža masu mogućnosti, a ja volim sve napismeno, i podsjeća te i za hranjenje i za spavanje i za promjenu pelena...ma za sve je super

BTW, nisam znala da se D3 kapi dobiju na recept. Ja sam ih kupila (BioGaiu sa D). 
    Eto zašto volim ovu grupu, svaki dan nešto novo naučim  :).
    Hvala

Cvarak
    03. Prosinac 2015. 15:42

Cure za crvenilo meni odlicno Bepanthen je skupa krema al nama super pomaze pogotovo za pregibe inace mazem pavlovicevoj koju kupujem u ljekarni i stavljaju nesto smeckasto u nju kaj je odlicno za cevenilo! Nama je bila
    Crvena guza kd sam jgl koristila pa sam lijecila tak da sam dobro oprala malo na zrak i bephathen ili cak i melem vam je super!! 

Mi imamo 2 mj i 5900kg hehhe bucaaa!!

mmama2
    03. Prosinac 2015. 16:10

ja imam dva dečka i nisam pišonju nikad mazala, guzu vrlo rijetko ako je baš bila crvena i to kokosovim uljem, ali mi smo u platnenim pelenama pa i ne treba mazat.. kožicu uvijek navlačimo kod kupanja, znači cca 2x tjedno kada se sve dobro namoći i omekša  vrlo malo koliko ide samo, ništa na silu i na suho, prođem samo vodicom preko

url=https://lilypie.com]

plavojka
    03. Prosinac 2015. 16:11

Ashley hvala ti, isprobati cu svakako!

Branchi drzim fige da se takvo ponasanje nastavi. ;)

Definitivno cu se posvetiti tome da ga pokusavam uspavljivati preko dana, to mi je sad nova misija! Nema predaje ;)

plavojka
    03. Prosinac 2015. 16:37

Sova Bog blagoslovio tu loptu i onog tko ju je izmislio! Ja ga jedino na lopti uspijem uspavati, samo sto se nekad brzo probudi kad ga spustim!

Ja povremeno malenom navucem kozicu, fula lagano i koliko ide., i isperem fizioliskom ako uspije i nju ukakat ;)
    A povremeno namazem i kremom, ne svaki puta!

Inace, probala sam kremu ljukarni splitsko dalmatinske zupanije, djecja mast s balzamom i odlicna mi je! Tako je fino lagana i barsunasta a opet hranjiva!

Sova5
    03. Prosinac 2015. 16:48

Znam da zvuci glupo, ali jel mu namažes i pišu iznutra?? Hahaha 

E, jos pitanja. Jel smijem jesti ono bijelo od linolade? Ja ne jedem nist slatko jer ionako imamo problema sa crijevima i ne zelim to pogoršati. A ovo bijelo se pravi od lješnjaka a oni su kao alergen pa me strah. Ali tako bi nesto slatko. Umirem vec jer nista ne jedem. Svega me strah da njemu ne bi bilo gore 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.