Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    jahanara
    03. Prosinac 2015. 07:22

Hej Cvarak necu joj nista gurati, al to kad sam joj rekla ona se malo zacudila da kako nije kakala pa je to napravila. Procitala sam negdje da je normalno i do 14dana a vidjela sam i ovdje da je tako i drugim bebama pa sam prihvatila da je to tako. Samo ne znam zasto se ona zacudila.Masiram joj trbuh i nogicama vjezbam i tako cu nastavit, s tim da bi trebala malo svoju prehranu popravit tj izbacit slatko jer tamanim kekse i cokolade ko luda.

kris555
    03. Prosinac 2015. 08:37

Ja svog iskljucivo dojim jos uvijek iako razmisljam da mu dam ad jedan obrok navecer oko 10 cisto da se odmorim jer sam umorna, nit odemo u setnju jer ja nemam snage a poslije setnje ne znam kak se zovem.. Al to jos nis nisam konacno odlucila. Bilo da je beba na ad il je dojena stvar je prvenstveno mame i mislim da niko ne treba solit pamet po tom pitanju.. Bebe na ad nisu zakinute za mazenje ni nista drugo, bar ja mislim..
    Kaj se tice toplomjera u guzu, ok ak ne kaka par dana nije strasno al opet ak ces bebi htjet izmjerit temp morat ces joj stavit toplomjer u guzu, istina mozes koristit i druge toplomjere prek cela i sl ali je rektalno najtocnije.. Sto kaze mmama pojedi kompot, sljive il tak nesto.

Cvarak
    03. Prosinac 2015. 08:37

Ma po meni neke patronazne nisu uopcedobro educirane sto je zalosno i teraju neku staru skolu i iopce mi se ne svidja to njihovo razmisljanje i davanje savjeta!! Istrazi malo od pedijatra Jovancevica sto on kaze i pise a i slusaj svij instinkt! Skuhaj si kompot popij gusti sok...al bude se beba pokakila i to dobro ak ne kaki koji dan,tako je i moja!

jahanara
    03. Prosinac 2015. 08:47

Jel to knjiga Godine prve zasto su vazne?
    Kuhala sam si kompot od sljiva i jabuka, probat cu jos i sok.

Cvarak
    03. Prosinac 2015. 08:55

Da ta knjiga ali po meni u toj knjizi npr odgoj djece mi nepase eto vidis kako kome dta odg al sto se tice zdravlja i zdravstvenih problema mozes nac pitanja inodgovore i na netu ja sam mu znala cak mail pista i odg mi je!  I da se razumijemo nemam nista protiv
    Ad i mama koje daju ad i nista protiv kako koja mama uvodi raspored ili odgaja dijete,svako radi kako misli da je najbolje i naravno nemoramo se svi slozit s tim! 

Tu smo da se savjetujemo dijelimo misljenja i ne namjeravam nikoga vrijedjat i  nametat nesto ja kao i sve ostale samo kazem svoje misljenje i savjet sad dal ce to neko ptihvatit ili ne njegova stvar!  Bitno je da su nama bebice zive i zdrave! 

Zvjezdice: tebi saljem velike pozdrave i budi i dalje jaka!

Fluffy2
    03. Prosinac 2015. 09:04

Jel mi moze netko rec nakon cjepiva, koliko dugo drzat hladne obloge?

Fluffy

Ryanne
    03. Prosinac 2015. 09:16

Fluffy, jel je bebina guza crvena od pikice? Moja uopce nije imala reakciju tako da se jedva skuzilo mjesto uboda. Drzala sam joj obloge par puta po minuti na guzi i to je bilo to.

I vidim da sve pričate o rasporedu dojene bebe i one na AD-u. Ja sam jedna od sretnica koja doji, ali mi beba ne visi na sisi non stop i nikad nije. Rijetko kad da bi nam razmak izmedju dojenja bio manji od 2 sata, a na početku je cicala po 20-30 min, a sad je vec gotova za 5-10 min. Bas imam aplikaciju Feed Baby (kao i Ashley) i statistike su nam slijedeće: 9-10 dojenja u 24h, a u ta 24h smo sve skupa na cici 1h i 45 min u prosjeku. Dakle, super nam je.

A ritam nam je više-manje isti. Spavanje izmedju 22:00 i 23:30 (ovisi o danu), seljenje u moj krevet izmedju 6:00 i 7:00, ljencarenje u krevetu do 9:00. Tijekom dana spava uglavnom 2 puta po kojih 30-45 min. Zalomi se i koje kraće spavanje od 15-20 min. Ne jedemo uvijek baš u isto vrijeme, ali slično. Ispada da si je moja bebica sama dala raspored.

Jedino što je ful nepredvidivo su noćna dojenja izmedju tih 22h i 9 ujutro. Nekad jedemo 2-3 puta, a nekad više.

kris555
    03. Prosinac 2015. 09:23

Fluffy nama je sestra rekla 2-3 dana, mi smo pikicu dobili u nogu. Al vidjet ces i sama dal je crveno, oteceno i sl.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.