Hej Cvarak necu joj nista gurati, al to kad sam joj rekla ona se malo zacudila da kako nije kakala pa je to napravila. Procitala sam negdje da je normalno i do 14dana a vidjela sam i ovdje da je tako i drugim bebama pa sam prihvatila da je to tako. Samo ne znam zasto se ona zacudila.Masiram joj trbuh i nogicama vjezbam i tako cu nastavit, s tim da bi trebala malo svoju prehranu popravit tj izbacit slatko jer tamanim kekse i cokolade ko luda.
Ja svog iskljucivo dojim jos uvijek iako razmisljam da mu dam ad jedan obrok navecer oko 10 cisto da se odmorim jer sam umorna, nit odemo u setnju jer ja nemam snage a poslije setnje ne znam kak se zovem.. Al to jos nis nisam konacno odlucila. Bilo da je beba na ad il je dojena stvar je prvenstveno mame i mislim da niko ne treba solit pamet po tom pitanju.. Bebe na ad nisu zakinute za mazenje ni nista drugo, bar ja mislim..
Kaj se tice toplomjera u guzu, ok ak ne kaka par dana nije strasno al opet ak ces bebi htjet izmjerit temp morat ces joj stavit toplomjer u guzu, istina mozes koristit i druge toplomjere prek cela i sl ali je rektalno najtocnije.. Sto kaze mmama pojedi kompot, sljive il tak nesto.
Ma po meni neke patronazne nisu uopcedobro educirane sto je zalosno i teraju neku staru skolu i iopce mi se ne svidja to njihovo razmisljanje i davanje savjeta!! Istrazi malo od pedijatra Jovancevica sto on kaze i pise a i slusaj svij instinkt! Skuhaj si kompot popij gusti sok...al bude se beba pokakila i to dobro ak ne kaki koji dan,tako je i moja!
Jel to knjiga Godine prve zasto su vazne?
Kuhala sam si kompot od sljiva i jabuka, probat cu jos i sok.
Da ta knjiga ali po meni u toj knjizi npr odgoj djece mi nepase eto vidis kako kome dta odg al sto se tice zdravlja i zdravstvenih problema mozes nac pitanja inodgovore i na netu ja sam mu znala cak mail pista i odg mi je! I da se razumijemo nemam nista protiv
Ad i mama koje daju ad i nista protiv kako koja mama uvodi raspored ili odgaja dijete,svako radi kako misli da je najbolje i naravno nemoramo se svi slozit s tim!
Tu smo da se savjetujemo dijelimo misljenja i ne namjeravam nikoga vrijedjat i nametat nesto ja kao i sve ostale samo kazem svoje misljenje i savjet sad dal ce to neko ptihvatit ili ne njegova stvar! Bitno je da su nama bebice zive i zdrave!
Zvjezdice: tebi saljem velike pozdrave i budi i dalje jaka!
Jel mi moze netko rec nakon cjepiva, koliko dugo drzat hladne obloge?
Fluffy
Fluffy, jel je bebina guza crvena od pikice? Moja uopce nije imala reakciju tako da se jedva skuzilo mjesto uboda. Drzala sam joj obloge par puta po minuti na guzi i to je bilo to.
I vidim da sve pričate o rasporedu dojene bebe i one na AD-u. Ja sam jedna od sretnica koja doji, ali mi beba ne visi na sisi non stop i nikad nije. Rijetko kad da bi nam razmak izmedju dojenja bio manji od 2 sata, a na početku je cicala po 20-30 min, a sad je vec gotova za 5-10 min. Bas imam aplikaciju Feed Baby (kao i Ashley) i statistike su nam slijedeće: 9-10 dojenja u 24h, a u ta 24h smo sve skupa na cici 1h i 45 min u prosjeku. Dakle, super nam je.
A ritam nam je više-manje isti. Spavanje izmedju 22:00 i 23:30 (ovisi o danu), seljenje u moj krevet izmedju 6:00 i 7:00, ljencarenje u krevetu do 9:00. Tijekom dana spava uglavnom 2 puta po kojih 30-45 min. Zalomi se i koje kraće spavanje od 15-20 min. Ne jedemo uvijek baš u isto vrijeme, ali slično. Ispada da si je moja bebica sama dala raspored.
Jedino što je ful nepredvidivo su noćna dojenja izmedju tih 22h i 9 ujutro. Nekad jedemo 2-3 puta, a nekad više.
Fluffy nama je sestra rekla 2-3 dana, mi smo pikicu dobili u nogu. Al vidjet ces i sama dal je crveno, oteceno i sl.
Sortiraj odgovore
Najstariji