Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Oliva4
    06. Listopad 2015. 13:49

Jooj Cvarak ja ti imam isti problem..već sam pisala,a i  vidila da se  još neke cure s tim bore :/ moja je,primjerice,jučer bila od 19 do 23 na sisama i opet je plakala poslije jer je gladna..ali ona je jako veeelika beba rođena (4500) tako da su mi i u bolnici rekli  da se nadaju da ću je moći nahranit ..za sad mi baš ne uspjeva pa joj oko 2-3 puta dnevno dam ad,nadam se da tebi to ne treba..ja imam mlijeka dosta,ali ona kao da ne posisa sve :/ ne znam imaš li ti puno mlijeka,ali ja sad isprobavam jedan trik..dok je dojim uvijek mi na drugoj sisi izlazi mlijeko pa onda iz te sike skupljam u neke kao aventove kapice (nešto kao plastični jastučići za skupljanje mlijeka) i onda kad ona stane sa sisanjem na špricu joj dam to mlijeko iz kapice (špricu nam je predložila patronažna da se beba ne navikava na boćicu)..i tako se vrtimo u krug satima i presmiješno je jer mi ne za dojenje potrebna cijela aparatura i mamina pomoć  ne  znam je  li ispravno to što radim,ali ona se barem više zasiti pa je barem 20ak minuta mirnija  i nadam se da ću u skoro vrijeme tako moć izbacit ad..

renata6
    06. Listopad 2015. 14:45

Oliva4

Jooj Cvarak ja ti imam isti problem..već sam pisala,a i  vidila da se  još neke cure s tim bore :/ moja je,primjerice,jučer bila od 19 do 23 na sisama i opet je plakala poslije jer je gladna..ali ona je jako veeelika beba rođena (4500) tako da su mi i u bolnici rekli  da se nadaju da ću je moći nahranit ..za sad mi baš ne uspjeva pa joj oko 2-3 puta dnevno dam ad,nadam se da tebi to ne treba..ja imam mlijeka dosta,ali ona kao da ne posisa sve :/ ne znam imaš li ti puno mlijeka,ali ja sad isprobavam jedan trik..dok je dojim uvijek mi na drugoj sisi izlazi mlijeko pa onda iz te sike skupljam u neke kao aventove kapice (nešto kao plastični jastučići za skupljanje mlijeka) i onda kad ona stane sa sisanjem na špricu joj dam to mlijeko iz kapice (špricu nam je predložila patronažna da se beba ne navikava na boćicu)..i tako se vrtimo u krug satima i presmiješno je jer mi ne za dojenje potrebna cijela aparatura i mamina pomoć  ne  znam je  li ispravno to što radim,ali ona se barem više zasiti pa je barem 20ak minuta mirnija  i nadam se da ću u skoro vrijeme tako moć izbacit ad..

Koliko je bebica stara? Nema potrebe da se tako mučiš i iz druge joj daješ, to je normalna fiziološka potreba da kad ide iz jedne curi i iz druge, to ti je zbog refleksa otpuštanja mlijeka. Samo trebaš mijenjati jedna druga pogotovo u prvim danima, a kad su skokovi onda su bebe još nervoznije pa cicaju po cijele dane...beba ne mora posisati sve jer ionako ako dojiš na zahtjev ona sve dobiva i prvo i kasnije masnije mlijeko tako da se ne bi trebala opterećivati. Napiši koliko dobiva na kilaži, kako je po noći, kad dobiva ad pa ako je sve ok,moći ćeš ga i maknuti.

kris555
    06. Listopad 2015. 14:19

Kao sto je kneginja rekla, pod tus i toplu vodu i masiraj da razbijes kvrge jer beba ne dodje do tog masnijeg mlijeka kad su zacepljeni kanalici. Ja sam imala uzasne kvrge, bolilo je ko vrag al sam razbila to i sad je dobro :)

Oliva4
    06. Listopad 2015. 16:24

kris555

Kao sto je kneginja rekla, pod tus i toplu vodu i masiraj da razbijes kvrge jer beba ne dodje do tog masnijeg mlijeka kad su zacepljeni kanalici. Ja sam imala uzasne kvrge, bolilo je ko vrag al sam razbila to i sad je dobro :)

Ja  isto uspjela razbit kvrge nakon mukotrpne borbe,al mi se čini da nije pomoglo za masnije mlijeko.. :( a bebica ima 2 tjedna..možda zbog kašaste hrane koju sam morala jest jer imam ogromne šavove..sad sam prestala to jest napokon..bila sam stalno gladna ko pas,nadam se da je to utjecalo na kvalitetu mlijeka pa da će mi sad bit masnije kako kažeš..

Lollypop
    06. Listopad 2015. 19:07

Sir hahaha a ja se uvik pitala sto je to u govanjcu, kako je to moguce da se stvore neka zrna hahaha

https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u

Igorovabebica
    06. Listopad 2015. 21:49

Ryanne-joj, meni Mihael danas očito ima skok (je li moguće s deset mjeseci)? Naime, probudili smo se kao i svakog dana u 7 sati ujutro, trebao je ići spavati u 11, zaspao tek u 13 sati, sada spava opet, odspavao od 13 sati do 16 (uz buđenje pet puta i traženja cike). Jako je puno na cikama danas. Da nije zub, promjena vremena, skok? Bio je jako razdražljiv cijeli dan i izgrizao mi je zubićima cike. Prije sat vremena je tako lijepo zaspao na moji prsima, nisam ga mogla prestati gledati. Jedva sam ga odnijela u krevetić koliko se divim svom sinu. I meni u početku nije spavao (prva tri mjeseca) cijeli dan! Od 8 ujutro do 20 sati navečer-tulum. I najednom počeo spavati dva puta dnevno. 

Cvarak
    06. Listopad 2015. 22:10

Renata ma kad ju razbudim onda urlice jako i nikako primit sisu! Sad mi se razbudila oko 9 i pol h je urlikala dajem sisu mrsti se uzim odbija pa prevucem mislim smirit ce se ajme meni nikako,cujem da prducka i place jako i nakon pol h dernjave jedva uzela sisu!! Doslo mi plakat i to tak samo navecer! Po noci isto jede svaka 2,3 h 4 neznam tak nekak! Nekad je na cici 10min nekad i dompol h !!!! Vec me plac lovi od njenog plakanja i nemogucnosti je umirit!!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani