Jesenske bebe/mame 2019.💞

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Noemi1
    20. Ožujak 2020. 22:14

Aurora87

Ja uvodim po tri dana…a vi? Danas je probao tikvicu i batat, ajme sto mu je to fino bilo. Stavila manje tikvice od batata i pojeo sve sto sam mu pripremila. Narezano na kockice je otprilike jusna zlica batata vrhom puna i zlica tikvice. Htio je jos, zijevao je, ali nije vise bilo a i ne zelim mu dat sad odjedmom puno. Neka se probava navikne uopce na hranu. Marina, ne sekirak, moslim da je vazno ponuditi te okuse i nije lose par dana duze davati da se navikne na okus. Negdje sam citala da je bebama potrebno cak 20 dana da se uopce priviknu na okuse.
    Sto se tice mesa, u knjizi bebe vole papati, uvode 17.dan meso. Ja nemam pojma kad cu. Jos cu to malo prouciti, sli znam da zbog zeljeza ne treba previse cekati.
    Sto se tice obroka, bebi od 6 mjeseci su mislim previse 2 obroka. Ako se ne varam, cilj je do godine imati tri obroka,zar ne?
    Sad sam uvela batat, krenuli s tikvicom, onda cu maslinovo ulje i….moram smislit sta cu dalje

E ja sam na pocetku uvodila tak kao 3 dana. Tj 2 dana cistu namirnicu (npr tikvicu), a treci dan bi dodala bunedevu. Kasnije sam pocela 2 dana. A sad nakon jednog puta racunam da je uvedeno 😅

• Noemi1
    20. Ožujak 2020. 22:14

ayla

Noemi1

ayla

Ionako povrće kao cikla ima jako puno zeljeza u sebi.,,kako npr vegeterijanci ako ne jedu meso i djeca im ne jedu 🤔

Po meni su debilni ljudi koji ne daju meso djetetu. Jer to je njihov izbor (i neka je, nemam nist protiv toga) ne djetetov. A kako bi se pravilno dijete razvijalo, treba jest meso. I nije da je u mesu samo zeljezo, ima jos drugih vitamina i minerala te aminokiselina koje nase tijelo ne moze proizvesti.

Pa vidis da ima svega, gledala sam na int jednu likusu ima 10 djece ako ne i vise i samo se povrce i voce jede

Uzas 🙄🙄

21. Ožujak 2020. 07:56

Noemi e ona ti meni kaka 7-10 dana jednom opcenito jer je dojena i onda se isprazni posteno, a sad ceko na krusku pa ce valjda biti kakanje dobro, inace jeee ful tekuce pa mislim sa joj nece se ni moc stisnut jako jako 😭 znam da se moze tri dana uvodit al neka ovako za pocetak pa cu smanjivat dane, meni je jos malecka za hranu iako ce joj sad 6mjs, tako da nadam se da cemo do mesa sa 8mjs 😂 

21. Ožujak 2020. 07:58

Pa opcenito tek sa 7mjs dojena beba ide papat tak da dok meso dode na red puuuf ima do toga... ali ja sam isto ranije pocela uvodit evo ali zato jednu namirnicu tako dugo 😂 

Emax
    21. Ožujak 2020. 11:09

Zdravo cure! 🙋‍♀️ Vidim kasice idu uveliko, Aurora i ti si pocela sa njima ☺️☺️ Drago mi je da ide tako dobro, kod nas isto ide mic po mic ali ne dajem svaki dan vec ono ponekad samo da se navikava sa sedam mjeseci cu pocet aktivno jer pedijatar mi tako preporučio ali ipak dajem pomalo jer žalosno mi kako gleda dok mi jedemo 🥺🥺🥺 ja za sad dajem kupovne vocne, za sad najbolje reagira na jabuku,bananu i keks! Mrkvi nikako nece samo izbaci 🤷‍♀️ Korona je kod nas u punom jeku,nažalost ovu temu ne mozemo vise zaobici 👎 uglavnom ja sam zvala naseg pedijatra i rekao je ako ja ne daj Boze dobijem mogu nastavit dojit i dalje bez prestanka, ako na njemu primijetim neke simptome da se javim kod doktora jer sama ne mogu odredit kel obična prehlada il ne daj Boze virus! I sto je jako vazno ici na svježa zrak znaci šetnja najbolje kroz sumu, park ali bez zadrzavanja sa drugim ljudima i držati odstojanje, jer djeca jacaju imunitet svježim zrakom i vitaminom D od sunca! Eto to je oni sto sam pokupila ovih dana koliko me nije bilo 😁

• Noemi1
    21. Ožujak 2020. 11:35

Aurora87

Aha. ..a ja sam samo batat uvodila sam…danas ssm mu pridruzila tikvicu🤔. Valjda je to ok…al cu davati 3 dana tu kombinaciju.

Pa da, tako sam i ja, dodavala vec uvedenoj namirnici novu. I onda tak 2 dana pa opet dodam novu ili samu. Ovisi sta uvodim, kao jel se slazu namirnice. 

• Noemi1
    21. Ožujak 2020. 11:38

Milla

Noemi e ona ti meni kaka 7-10 dana jednom opcenito jer je dojena i onda se isprazni posteno, a sad ceko na krusku pa ce valjda biti kakanje dobro, inace jeee ful tekuce pa mislim sa joj nece se ni moc stisnut jako jako 😭 znam da se moze tri dana uvodit al neka ovako za pocetak pa cu smanjivat dane, meni je jos malecka za hranu iako ce joj sad 6mjs, tako da nadam se da cemo do mesa sa 8mjs 😂

Moj kaka svaki dan inace, al kad mu mrkvu dam. Pa to budu patnje. Tak da uvijek ide s kruskom  mrkva i onda mu je ok. Ma stisnut ce se to, vidit ces. Znam da, svi uvodimo kak mislimo da je najbolje

• Noemi1
    21. Ožujak 2020. 11:39

Milla

Pa opcenito tek sa 7mjs dojena beba ide papat tak da dok meso dode na red puuuf ima do toga… ali ja sam isto ranije pocela uvodit evo ali zato jednu namirnicu tako dugo 😂

A po novijoj literaturi je idealno da krenu izmedju 4 i 6mj 🤷 bez obzira na dojenje i ad. Naravno, da dojim i ja bih cekala 6mj

21. Ožujak 2020. 14:03

Noemi krecem sutra s kruskom - da nebi bilo 🙉 
    Ma naravno svi damo kako mislimo da je najbolje, ali meni koda neka panika jel si jos tako malecki da im organizam to dobro prihvati, jel ona bas sad na veliko zeli mrkvicu 🤭 Ali sa onim svime sam htjela reci sako to da se Marina ne treba brinuti i da su sve bebe razlicite i da niksd ne treba usporedivat dijete sa necijim drugim i da njena bebica napreduje dobro s kasicama. Sve ce doci na svoje, prije ili kasnije. Sretna mama - sretna beba 🤗

21. Ožujak 2020. 20:21

Evo me da se pojadam malo😞 moja curka je postala nemoguca nece da spava preko dana samo kmelji, place, nemirna.. Ja sam luda nemam 5min za sebe ujutro kavu popjem u 5min i zapalim cig i ona vec galami nije gladna nije mokra.. Jede normalno cak je jutros cijelu kasicu pojela a bome i onu za ručak  ostala mala zlicica al je jako nezadovoljna sa svime, ja neznam kako da joj pomognem, kuca mi je u haosu cisim koliko stignem al i dalje ne stignem, odem na int vidim koliko ima zarazenih i di mole ljude da budu doma oni nece nisu mi jasni zar je tako tesko sidi i gledati sugavi tv, mob int 🤯🤯🤯  nismo u 19st da nemozes se s nikim cuti da nekoga ne vidis ima videopoziv  ma imas sve dns i da su toliko neodgovorni 😞😞 jako me strah te korone nedaj Boze da ju dobijem pa da ne mogu biti s curkom neznam kako bi to sve prezivila, mada ja ne idem nigdje ni svekar ni svekra ne idu osim muza koji mora raditi jer je to prehrambena industrija, najrade bi da dade otkaz ili da se izseli iz kuce dok ovo ne prode,kako se vi nosite sa ovim svime.. Cak sam pomislila da mozda curka ne osjeti moju nervozu pa da je i ona zato nervozna  😣😣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.