Marina, ma pusti ti to, druga djeca jedu i previse nego sto trebaju tih kasica. ;) nemoj se bedirati, radis sasvim super sve, nego se ona navikla na vocne kasice jel su slatke i normalno da onda nece povrtne :( ali samo polako doci ce sve na svoje
Znam da jedno dojeno dijete ( ok tvoja nije vise) tek poslje 6og mjs treba okusit hranu. Znaci starost kao tvoja cura. I to se sve treba probat po duze namirnica. Covjece neke bebe se hrane sa svim mogucim namirnicama s 5mjs starosti a jos im jadnim nije ni stomak spreman... da ne pricam da roditelji daju sve moguce, a ni sami pola toga ni ne jedu. Ja tjedan dana samo mrkvu uvodim. Na meso cu doc kad bude 8mjs stara 🤗 ako i do tada haha, neka zurbe. Glavno jelo joj je mlijeko ionako! Nemoj se bedirati ❤️
Znam da jedno dojeno dijete ( ok tvoja nije vise) tek poslje 6og mjs treba okusit hranu. Znaci starost kao tvoja cura. I to se sve treba probat po duze namirnica. Covjece neke bebe se hrane sa svim mogucim namirnicama s 5mjs starosti a jos im jadnim nije ni stomak spreman… da ne pricam da roditelji daju sve moguce, a ni sami pola toga ni ne jedu. Ja tjedan dana samo mrkvu uvodim. Na meso cu doc kad bude 8mjs stara 🤗 ako i do tada haha, neka zurbe. Glavno jelo joj je mlijeko ionako! Nemoj se bedirati ❤️
Jel ti onda moze kakat kad jede 7 dana mrkvu? 🤔 a meso bi trebali sa 6mj zbog zeljeza, pravilnog rasta i razvoja organa 😊
Znam da jedno dojeno dijete ( ok tvoja nije vise) tek poslje 6og mjs treba okusit hranu. Znaci starost kao tvoja cura. I to se sve treba probat po duze namirnica. Covjece neke bebe se hrane sa svim mogucim namirnicama s 5mjs starosti a jos im jadnim nije ni stomak spreman… da ne pricam da roditelji daju sve moguce, a ni sami pola toga ni ne jedu. Ja tjedan dana samo mrkvu uvodim. Na meso cu doc kad bude 8mjs stara 🤗 ako i do tada haha, neka zurbe. Glavno jelo joj je mlijeko ionako! Nemoj se bedirati ❤️
Jel ti onda moze kakat kad jede 7 dana mrkvu? 🤔 a meso bi trebali sa 6mj zbog zeljeza, pravilnog rasta i razvoja organa 😊
Nije pravilo da mora odmah sa 6 mj meso, jer kad sam ja bila kod pedica i kazem joj da cu uvesti meso ovaj tj kaze ona meni nemoj zuriti nije potrebno i isli vaditi krv i sve super amemije ni blizu tako da to nisu pravila to samo kako tko hoce i tek kad je napunila 7mj dobila je meso
Nije pravilo da mora odmah sa 6 mj meso, jer kad sam ja bila kod pedica i kazem joj da cu uvesti meso ovaj tj kaze ona meni nemoj zuriti nije potrebno i isli vaditi krv i sve super amemije ni blizu tako da to nisu pravila to samo kako tko hoce i tek kad je napunila 7mj dobila je meso
Tak sam cula to za 6mj. Al gle, nasi su na adu, ima dost zeljeza tamo 🤷
Ionako povrće kao cikla ima jako puno zeljeza u sebi.,,kako npr vegeterijanci ako ne jedu meso i djeca im ne jedu 🤔
Tak sam cula to za 6mj. Al gle, nasi su na adu, ima dost zeljeza tamo 🤷
Pa da
Ionako povrće kao cikla ima jako puno zeljeza u sebi.,,kako npr vegeterijanci ako ne jedu meso i djeca im ne jedu 🤔
Po meni su debilni ljudi koji ne daju meso djetetu. Jer to je njihov izbor (i neka je, nemam nist protiv toga) ne djetetov. A kako bi se pravilno dijete razvijalo, treba jest meso. I nije da je u mesu samo zeljezo, ima jos drugih vitamina i minerala te aminokiselina koje nase tijelo ne moze proizvesti.
Po meni su debilni ljudi koji ne daju meso djetetu. Jer to je njihov izbor (i neka je, nemam nist protiv toga) ne djetetov. A kako bi se pravilno dijete razvijalo, treba jest meso. I nije da je u mesu samo zeljezo, ima jos drugih vitamina i minerala te aminokiselina koje nase tijelo ne moze proizvesti.
Pa vidis da ima svega, gledala sam na int jednu likusu ima 10 djece ako ne i vise i samo se povrce i voce jede
Ja uvodim po tri dana…a vi? Danas je probao tikvicu i batat, ajme sto mu je to fino bilo. Stavila manje tikvice od batata i pojeo sve sto sam mu pripremila. Narezano na kockice je otprilike jusna zlica batata vrhom puna i zlica tikvice. Htio je jos, zijevao je, ali nije vise bilo a i ne zelim mu dat sad odjedmom puno. Neka se probava navikne uopce na hranu. Marina, ne sekirak, moslim da je vazno ponuditi te okuse i nije lose par dana duze davati da se navikne na okus. Negdje sam citala da je bebama potrebno cak 20 dana da se uopce priviknu na okuse.
Sto se tice mesa, u knjizi bebe vole papati, uvode 17.dan meso. Ja nemam pojma kad cu. Jos cu to malo prouciti, sli znam da zbog zeljeza ne treba previse cekati.
Sto se tice obroka, bebi od 6 mjeseci su mislim previse 2 obroka. Ako se ne varam, cilj je do godine imati tri obroka,zar ne?
Sad sam uvela batat, krenuli s tikvicom, onda cu maslinovo ulje i….moram smislit sta cu dalje
Ja sam po 3 dana sve uvodila svaku namirnicu posebno al sad tu namirnicu misam s necim jer ne mogu ja njoj jer voli papati
Sortiraj odgovore
Najstariji