Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dala
    23. Kolovoz 2022. 15:06

Kad smo kod hormona...ja sam danas bila na pregledu u TA. Situacija ista, i dalje na zadak. Kako je doktor rekao da idemo na carski čim budem 39. tjedan, ja ne stajem plakati od tog trena. Ne mogu jednostavno kontrolirati. Ne znam dal je to strah od operacije, dal sam sad onako do kraja osvijestila da se to zbilja događa, ali ne mogu spojiti sat vremena bez plakanja. 

Ruli
    23. Kolovoz 2022. 15:23

Joj dala baš mi je žao. Vjerujem da ti je teško. Najbolje da kreneš ful čitati o carskom i o oporavku, da budeš spremna... Čim znamo više o nečemu onda smo i mirniji, pripremljeni, nije toliki šok. 
    A slušaj, čuda se događaju, mojoj kolegici se mala okrenula doslovno zadnji tjedan. Držim ti fige 🤞❤️

• SUZY0507
    23. Kolovoz 2022. 15:28

Pozdrav drage cure, dala....
    Eto I mene nakon pregleda s zbrkom u glavi I milijun strahova.
    Kako je I moja curka zadak, obzirom na sve ..., a mozda najvise jer je bio drugi lijecnik, I mene su uputili na obradu za  dogovoreni carski.
    Frkica na najjace.....
    Takoder hormonalno nestabilna. Starija curka krece u skolu, pa me pere da nisam I necu moci biti iz nju u tim danima.
    Kako god eto sva iskustva I prijedlozi kako se sto bolje pripremiti dobrodosli.....
    Nadam se da postoji barem minimalan kontakt s bebicom jer mi je nezamislivo da ju ne vidim....😔

Anchy_001
    23. Kolovoz 2022. 18:28

Suzi i Dala i sama sam to prolazila prije 2 god i 8mj.. užasan strah od carskog jer sam mislila da ću rodit "normalno" tj vaginalno, ali sva sreća sve je prošlo dobro. Sa svim u životu postoje rizici pa tako i s tim, samo hrabro 😊  opisat ću vam svoje iskustvo jer meni nije nitko imao za reć da barem "okvirno" znam kaj me čeka
    Ja sam rodila na sv duhu, bio je dogovoreni carski sa 39+3. Tjedan prije sam odradila pretrage, urin, krv, ekg i sa tim nalazima išla kod anesteziologa da procjeni kakvu ćemo anesteziju. Odlučila je da će biti spinalna. Dan prije sam se morala prijaviti u dnevnu bolnicu ujutro, taj dan sam bila na odjelu gdje i cure koje čuvaju trudnoću. Bila sam na zadnjem ultrazvuku navečer i ctgu. 12 sati prije nisam smjela ništa jesti i eventualno popit koji gutljajčić vode. Navečer "kontrola" kod sestre kakva je situacija dolje i ako treba onda te obriju ak ti je negdje nekaj ostalo i klistiranje. Nakon toga tuširanje prije kojeg sam dobila njihovu neku tekućinu i rečeno mi je da s tim operem trbuh. Ujutro sam bila 1.na redu, buđenje i čekanje "na red". Odveli me u salu, upoznala sam babicu koja je bila samnom cijelo vrijeme dok je trajalo sve. Dobila inekciju u kralježnicu i odma me polegli jer fakat prima za čas pa dok sam još mogla sama. U jednu ruku ide infuzija i mjeri se tlak cijelo vrijeme. Beba je vani za čas, pokazali su mi ga na kratko i odveli na vaganje i sve ostalo, a mene su šivali i to u biti najduže traje . Odvedena sam na odjel i dobila bebu kroz nekih pola sata, sat vremena i on je bio samnom sat vremena i probali smo s dojenjem al kad ti je pola tijela oduzeto + žica od infuzije malo teže je bilo. Rodila sam u 9 ujutro i predvečer su mi već sestre pomogle da se dignem sama do kreveta. Potiču te da se čim više dižeš da cirkulacija proradi. Neću lagat, teško se dizat to prvo vrijeme i moraš nać položaj koji ti paše i imaš osjećaj da će ti svi organi poispadat al se i to nekak preživi. Svaki dan je sve bolje i lakše, samo treba vremena 😊 bit će sve u redu, ako vas još nešto zanima, pitajte slobodno 😊

• SUZY0507
    24. Kolovoz 2022. 07:09

Hvala cure na podrsci I hvala na podijeljenom iskustvu!🧡
    Bas je lijepo procitati da iako je malo zeznuto, nije najgore.
    Vidim da mame I uspjesno doje nakon carskog I da se brzo nekako zaborave te mukice po putu cim ti mali smotuljci dodu, kako god da izadu.
    Nekako se treba sada preorjentirati I sabrati I nadati najboljem.
    Drizite se svi🧡, cekamo nove bebice I lijepe price s poroda.....

• dala
    24. Kolovoz 2022. 10:03

Hvala svima na podrsci i hvala Anchy na podijeljenom iskustvu. 

Ja sam jucer bas bila u komi. Isto kao kod Suzy, mog doktora nema, bio je neki na zamjeni, nitko nema pojma kad se ovaj vraca...rjesavaju sve na traci, ne stignes nikoga nista pitati. Obavila sam jucer anesteziologa i tamo je bila neka simpa žena koja mi je onda odgovorila na neka pitanja koja ni nisu njena domena, al valjda je vidjela da sam malo van sebe.
    Jel netko zna koliko se ostaje sad na Sv Duhu nakon carskog? 

• SUZY0507
    24. Kolovoz 2022. 12:28

Ja sam danas rijesila EKG. To je sekunda posla, ne znam sto su uopce umjerili u to malo vremena, ali idemo dalje...
    Ja ne znam koliko se ostaje . Cak nisam sigurna ni dali nas zaprimaju dan ranije, kako je bilo kod Anchy ili je to sada sve krace kao posljedica COVID mjera?
    Ja sam jos htjela pitati koliko se torba za bolnicu razlikuje u ovom slucaju?
    Dali isto nosimo ono minimalo, pa muz donese  na odjel kasnije ili odmah kofer sa sobom...

• dala
    24. Kolovoz 2022. 14:13

SUZY0507

Ja sam danas rijesila EKG. To je sekunda posla, ne znam sto su uopce umjerili u to malo vremena, ali idemo dalje…
    Ja ne znam koliko se ostaje . Cak nisam sigurna ni dali nas zaprimaju dan ranije, kako je bilo kod Anchy ili je to sada sve krace kao posljedica COVID mjera?
    Dali isto nosimo ono minimalo, pa muz donese na odjel kasnije ili odmah kofer sa sobom…

Da, ja trebam doći dan ranije. I to mi je zapravo rekao da ćemo onda vidjeti dal ćemo carski odmah idući dan ili dva nakon. Ne znam zašto to....no dobro.
    Torba se ne bi trebala puno razlikovati, ja planiram odmah uzeti kofer sa sobom prvi dan kad idem na prijem. Pokušala sam pitati za te stvari, sestra mi je brzinski rekla da ne nosim puno, da robu za bebu donese muž kad ćemo odlaziti doma.

• SUZY0507
    24. Kolovoz 2022. 15:29

dala

SUZY0507

Ja sam danas rijesila EKG. To je sekunda posla, ne znam sto su uopce umjerili u to malo vremena, ali idemo dalje…
    Dali isto nosimo ono minimalo, pa muz donese na odjel kasnije ili odmah kofer sa sobom…

Da, ja trebam doći dan ranije. I to mi je zapravo rekao da ćemo onda vidjeti dal ćemo carski odmah idući dan ili dva nakon. Ne znam zašto to….no dobro.
    Torba se ne bi trebala puno razlikovati, ja planiram odmah uzeti kofer sa sobom prvi dan kad idem na prijem. Pokušala sam pitati za te stvari, sestra mi je brzinski rekla da ne nosim puno, da robu za bebu donese muž kad ćemo odlaziti doma.

E super da su to dali info . Vjerujem da je to onda tako kod njih. Dan ranije da smo tako na obradi I sl. logicno onda da bude samo taj jedan kofer koji nosimo sa sobom. Cini mi se da oni onda na licu mjesta rade raspored. Vjerojatno I zbog zena koje dodu na hitni carski pa popune termine.
    😓

Matuška
    24. Kolovoz 2022. 15:47

Cure, moja je isto na zadak, ali ja još neću razmišljati o carskom. Nekako se nadam i vjerujem da će se okrenuti. Jel možda koja probala akupunkturu za okret bebe?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.