Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zabicamala
    09. Kolovoz 2022. 20:03

Ruli

Zabicamala planiram bilo što osim leđa. Dakle, bok, klečanje, na sve 4, čučanj, možda i na stolčić, šta god mi bude pasalo. Bolnica u koju je idem je OK s tim, čujem sve dobro u posljednje vrijeme, da puštaju rodilju da se namjesti kako želi. 🤞

Vidjela sam na Merkuru stolčić, ali nisam nikad o njemu razmišljala niti znam da li ga koriste u praksi. Doduše ovaj je bio u sklopu kreveta i jako visoko pa sam razmišljala i kako se trudnica na porodu uopće popne na njega. Bok mi zvuči super za čekanje poroda, a sve 4 za sami porod. Opet ne znam na kakvu ću babicu naletiti i što im je praksa, ali ću sad svakako imati na umu da kad vidim kakvi su i na što pristaju, da predložim da bi nešto drugo osim leđa. 

Granger
    09. Kolovoz 2022. 20:04

Ma Imin je Tin. Ja sam ga prva prozvala Teo kad sam pisala kako i on nije bio jako velik kad se rodio pa da nikad nije bilo rečeno da je to problem. Uglavnom imamo bebu Tina, ne Tea. 🙂 Ima tvoj akrobat nam je svima zavrtio glavom. 🤦
    Znači sad čekamo Noela...

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

• Zabicamala
    09. Kolovoz 2022. 21:12

ima333

Hehe, Tin je. 😉
    *
    E sto se tice polozaja kod radanja.. Nemojte nista previse unaprijed o tome, zato sto cete to vidjeti na licu mjesta kako ce vam odgovarat. Bitno samo da znate koje su vam opcije.
    Meni osobno lopta opce nije pasala, a vecini zena ona pomogne. Kao da me vise boljelo na lopti. Bila mi je sama primalja u jednom trenu rekla da idem cetveronoske, jer je tako lakse stiskati da se beba spusti u zdjelicu, cesto pomogne. Ne znam kolko je kod mene to pomoglo, ali je meni pomoglo prodisavat jake trudove, kao da mi je tako bilo lakse. Rodila sam na ledima i to mi je bilo ok, iskreno.. tako sam sam mogla najjace stiskati i oduprijet se rukama. Cak su me sestre ispitivale da li zelim neki drugi polozaj, kako mi je lakse, na boki, ledima, cetveronoske, lopta, hodanje.. no eto lijevi bok, cetveronoske i leda su mi bili prihvatljivi, svaki polozaj u odredenim trenucima.

Super, dobro je znati da su ipak otvoreni tamo i za druge opcije. Ne želim ništa unaprijed planirati, jer ne znam šta me čeka. Ipak sam ja tamo prvi put, pa vjerujem njima da će mi u svakom trenu predložiti najbolju opciju. 

Mallla
    09. Kolovoz 2022. 21:33

Kad pričamo o položajima rađanja, pričamo o izgonu ili vremenu do izgona?
    Meni je vrijeme do izgona na leđima i bokovima bio ajmeee grozan, sve boli...a četveronoške odlično...al izgon na leđima, čak i to nijenpotpuno na leđima. Noge su na onim držačima, ruke drže "konope" za otpor i zapravo to bude neki položaj kao da radim trbušnjake...moram reć da mi je ok taj položaj bio.

url=https://lilypie.com]

• teichmmb
    09. Kolovoz 2022. 21:35

Pozdrav cure, nisam se dugo javljala jer smo bili na moru i uzela sam predah od mobitela i društvenih mreža.
    Pročitala sam zaostatke i prvo bih čestitala Imi333 na rođenju malog Tina, baš mi je drago kad pročitam da je imala dobar porod 🙂 
    Danas sam završila na izvanrednom pregledu u Petrovoj jer sam počela osjećati peckanje prilikom mokrenja, a i povremeno mi se baš stvrdne trbuh što nije baš ugodno.
    Uglavnom nalazi pokazuju uroinfekt, ctg je uredan, zatvorena sam i dobila antibiotik 😑
    Vidjela sam da je Zvonko jučer bila u bolnici, a ima isti termin kao i ja...uh danas sam odmah išla složiti torbu za rodilište jer me sve to malo uplašilo. Nadam se da ćemo i ona i ja izdržati još barem 2 tjedna da uđemo u termin pa onda nek krene.
    Sljedeći tjedan 16.08.imam pregled kod svog doktora pa ću znati više o svom stanju, iskreno jedva čekam jer ovih 4 tjedna bez ultrazvuka mi je baš puno.

👱‍♂️ Adrian
    🧑‍🦲 Noel

Mallla
    09. Kolovoz 2022. 21:39

Danas sam zvala za bris na streptokok, još nije gotov.
    Kod mene je danas bio dinamičan dan. Jutro samnprovela po gradu, šetnja s djecom, trgovina, kava...pa sam doma.odspavaala a onda otišla zaplivat...i evo sad večerajem pa ću se otuširati i onda malo na balkon do spavanca.
    Jedan dio trbuha mi tako smeta jako, beba je zauzela neki položaj dobar dio je nabijen malo iznad pupka na desno, imam osjećaj da mi tu rasteže mišić samo tako, ponekad se makne od tu i bude mi olakšanje, a ovako baš nekanrastezajuća bol.
    Danas sam srela jednu poznanicu ima termin 17og, kaže ide šetati ne bi li se nešto pokrenulo....sve kontam.koliko god ja strepila da ću ranije rodit mogla bi ja lako kao i ona pred termin šetat na okolo ne bi li pokrenula 🤣

url=https://lilypie.com]

• Zabicamala
    09. Kolovoz 2022. 21:48

Mallla

Kad pričamo o položajima rađanja, pričamo o izgonu ili vremenu do izgona?
    Meni je vrijeme do izgona na leđima i bokovima bio ajmeee grozan, sve boli…a četveronoške odlično…al izgon na leđima, čak i to nijenpotpuno na leđima. Noge su na onim držačima, ruke drže "konope" za otpor i zapravo to bude neki položaj kao da radim trbušnjake…moram reć da mi je ok taj položaj bio.

Ja zapravo mislim i na jedno i na drugo. Za vrijeme do izgona znam da dopuštaju više položaja, makar ne znam kako je kad si spojen na ctg. Čula sam da u nekim bolnicama u tom slučaju ne dopuštaju kretanje, samo ležanje na leđima. A za izgon bi isto voljela imat različite mogućnosti pa vidjet u tom trenu što mi paše. 

• Tia_13
    09. Kolovoz 2022. 21:54

Malla - lakše mi je kad kažeš da se i tvoja zvrkica primirila. Ja sve imam feeling da bi mogla prije termina, al na kraju ću se sama sebi smijati ako prenesem.
    Već su počeli zivkati ima li što, kako izdržavam i slično 🙈🤐

Patronaža - na tečaju u Zg su savjetovali javiti se patronažnoj prije poroda, kao da se upoznamo i da eventualno da kakav savjet vezano za pripremu za porod, opremicu, dojenje, pedijatra i sl.
    Ja se evo nikako natjerati, al svakako ću ovaj tjedan zvati. U DZ Zapad piše da ih se kontaktira od 7 do 9 i ima raspored po kvartovima, pretpostavljam da je tako i u drugim domovima zdravlja.

Ina - super da lijepo napredujete. Kako ti to nama sve prenosis s puno pozitive i dobre energije, bez drame, svaka čast. Jedva čekam roditi ovo malo čudo. 

• Zabicamala
    09. Kolovoz 2022. 22:43

Čaj od lista maline jel koja to počela piti i da li mislite? Ne znam jesmo već o tome pričale i da li je neka od vas spominjala da nije preporučljiv ako se imaju bh kontrakcije ili sam to pobrkala. 

Aries5
    09. Kolovoz 2022. 22:44

Kad bi se barem moj mali htio malo primiriti  ja ne znam kako nalazi mjesta vise 
    Iskreno jedva cekam da izade samo da mu vidim lice, ja jos nijednom nisam vidjela lice svog djeteta, na svakom uzv on ima ruke na glavi 😂
    -
    Sve smo polako u pripremama, neka nam samo sve pozitivno ostane do kraja 🥰
    Princess jos jednom sretno sutra i javi nam se kad uhvatis vremena 💙

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.